proidea.hu online termékinformációs katalógus

Viessmann Vitodens 111-W falikazán


2012. szeptember 12.

Kondenzációs falikazán, beépített melegvíz-tárolóval

A készülékben a jól bevált, saválló nemesacél hőcserélővel rendelkező Vitodens 100-W kazán és egy tároló-töltő rendszerű nemesacél melegvíz tároló található egy burkolat alatt. A készülék 19, 26 és 35 kW névleges teljesítményű változatban kapható.
Saválló nemesacél kazántest
A kondenzációs kazánokban nagy mennyiségben lecsapódó víz savas, maró hatású. Csak a saválló nemesacél képes tartósan ellenállni a kondenzvíznek. Ezért a Viessmann összes kondenzációs hőcserélőjét saválló nemesacélból készítik.
Inox-Radial fűtőfelület
A saválló Inox-Radial fűtőfelület gyakorlatilag egy spirálisan hengerformára hajtott cső. A csőben áramlik a fűtési víz, míg a henger belső terében ég az égő. Az égéstermék a hengerívek közötti résen távozik a tűztérből. Az Inox-Radial hőcserélő egyike a Viessmann legjelentősebb innovációinak.
Viessmann MatriX-égő
A saját fejlesztésű MatriX-égő égési felülete nagy a hagyományos égőkhöz képest. A láng nagy felületen oszlik el, az égés alacsony hőmérsékleten megy végbe. A károsanyagokban szegény égés minden feltétele biztosított.

További jellemzők:
 
 • ****-os energiaosztály (az EN 92/42 szerinti legmagasabb energetikai besorolás)
 • ***-os melegvíz-komfort (EN 13203)
 • Éves átlagos hatásfok: 97% (Hf) / 108% (Ha)
 • 19, 26 és 35 kW névleges teljesítmény
 • Beépített 46 literes tároló, saválló nemesacélból
 • "Booster funkció", megnövelt kazánteljesítmény melegvíz készítésnél
 • Befoglaló méretek: 900 × 600 × 480 mm (magasság × mélység × szélesség)
 • Kategóriájának legcsendesebb készüléke: < 37dB (A) (26 kW)
 • Made in Germany - A Vitodens 111-W falikazánok gyártása a németországi Allendorfban történik.

 • A Vitodens 111-W kazánnal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Viessmann Fűtéstechnika Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
   

  Termék
  Vitodens 111-W Touch kondenzációs gázkazán

  Kondenzációs falikazán beépített melegvíz tárolóval, 4,3…35 kW névleges hőteljesítménnyel, lakás, családi ház ellátásához, új és korszerűsítendő rendszerekhez. A Vitodens 111-W kondenzációs falikazánt arra a feladatra tervezték, hogy - a kombi kazánok korlátait átlépve - csökkentett méretek mellett nagy melegvíz teljesítményt biztosítson. A készülékbe ezért egy 46 literes tárolót integráltak, amely speciális megoldásnak köszönhetően egy 150 literes tároló érzetét nyújtja. Az alacsony árfekvésű termékeknél egyedülálló, hogy a kazántestet saválló nemesacélból készítik. A Vitodens 111-W-be épített saválló nemesacél kazántest (Inox-Radial) tartósan ellenáll a lecsapódó savas kondenzvíznek. Ez biztosítja a kondenzációs hő legmagasabb fokú hasznosítását. A MatriX-szövettel ellátott hengeres Matrix-égőt is hasonlóan hosszú élettartamra tervezték. A készülékkel szállított szabályozó bármikor átalakítható időjáráskövető szabályozássá, ehhez csak egy külső hőmérséklet-érzékelőt kell csatlakoztatni.

  Cég
  Székhely: H-2045 Törökbálint, Süssen u. 3.
  Telefon: +36 23 334 334
  Fax: +36 23 334 339
  E-mail:
  Web: www.viessmann.hu
  Klug Viktor
  okleveles épületgépész mérnök  
     
     
     
  A Viessmann Csoport egyike a hatékony fűtési-, hűtési- és ipari hőszolgáltató rendszerek vezető gyártóinak. Az 1917-ben alapított családi vállalkozás 11.500 alkamazottal rendelkezik, a csoport éves árbevétele eléri a 2,2 milliárd Eurót. 11 országban található 22 gyártóegységeivel, 74 országra kiterjedő értékesítési szervezetével, valamint 120 kereskedelmi kirendeltségével a Viessmann nemzetközileg is ismert márka.
  Márkanevek: Vitodens, Vitocrossal, Vitoplex, Vitoligno, Vitoflex, Vitocal, Vitosol, Vitocell, Vitovolt, Vitovent
  További hírek a Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok termékkategóriában
  További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
  További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
  Kulcsszavak:  Viessmann  kondenzációs  falikazán  beépített  melegvíz  tárolóval  Vitodens  111-W