Gunnebo gyorskapuk egy nemzetközi biztosító irodájában

A épületszárny - recepció tér

A funkció mellett a külső megjelenés is számított

Nem mai felismerés, hogy a munkakörnyezet minősége befolyásolja az ott dolgozók hangulatát és így a produktivitását. A jó minőségű, ergonomikus és tartós irodabútorok költsége távolról sem kidobott pénz, és ez igaz az irodai környezet más elemeire is, többek között a személybeléptető eszközökre.

A Gunnebo egyik nemzetközi biztosító ügyfele is így gondolta ezt akkor, amikor egy irodaházban, az általuk használt két épületszárnyban lévő szinteken kívánt személybeléptető kapukat telepíteni.

A rendelkezésre álló helyen az elforduló ajtószárnyakkal működő SpeedStile FLS kapukkal lehetett a legjobb helykihasználást elérni, mert a kaputest vastagsága csupán 120 mm, így egy 600 mm-es normál szélességű átjáró helyigénye nem éri el az egy métert (970 mm).

A épületszárny - recepció tér
A épületszárny - recepció tér

A recepciós pult előtt elhelyezett gyorskapuk és az üvegkorlát magassága csupán 880 mm, így nem zárja le a teret. Velük azonos magasságú az akadálymentesítő motoros lengőkapu is, amely szintén személyes vagy videó felügyelettel használható egyszemélyi beléptetésre.

A motoros kapu alapkivitelben vezetékes vezérlésű, ezt az ügyfél kérésére a telepítés után minimális plusz költséggel kényelmesebb, vezeték nélküli vezérlésre cserélték. A recepciósok mozgását egy kézikapu könnyíti meg. Ebben az épületszárnyban a lépcsőházi ajtó már kívül esik a recepció látókörén, így ide magas üvegű ajtószárnyas FLS kapu került telepítésre, melyet az esetleges átmászás elleni védekezésként kétoldalt üvegkorlát panellel zártak le.

A épületszárny - lépcsőház és ajtó
A épületszárny - lépcsőház és ajtó

A másik, recepció nélküli épületszárnyban a liftek mindkét oldalára szintén magas üvegszárnyas gyorskapukat kért az ügyfél, itt a fal és a kapu közötti nyílásokat mindkét oldalon üvegpanellel zárták le.

Az eddigi tapasztalatok szerint a két épületszárnyban a liftek kapacitásához kialakított 2-2 átjáró elegendő, a reggeli érkezéskor nem alakulnak ki sorok. Az irodai gyorskapuk átbocsátó kapacitása függ a háttérrendszer sebességétől (milyen gyorsan reagál a kártyaolvastatásra), a kapu sebességétől és beállításától, valamint a felhasználók mozgásától. Mivel az utóbbi változó és előre nem becsülhető meg, a gyorskapuk specifikációban megadott átbocsátó képessége minden esetben (minden gyártónál és típusnál) átlagértéknek tekinthető. Az elterjedten használt NFC kártyák esetén ez 30-40 fő/perc között van.

A gyorskapuk telepítése többnyire nem zárul le a műszaki átadással. Az ügyfelek a használat során szerzett tapasztalatok alapján kérik a működés hangolását, például gyorsabb nyitást vagy hosszabb záródás késleltetést, esetleg a hangjelzés halkítását.

A kapukat elegendő évente egyszer karbantartani, rendszeres karbantartás mellett a Gunnebo kapuk tervezett élettartama 15 év.

A hírben szereplő termékek
Gunnebo gyorskapuk
 
Gunnebo gyorskapuk

A Gunnebo gyorskapuk nagy személyforgalmat bonyolítanak le, jól alkalmazkodnak a belsőépítészeti térkialakításhoz és rendszeres karbantartással hosszú élettartamúak. A gyorskapuk 90 cm széles átjárószélességgel is rendelhetők, így az akadálymentesített áthaladást is biztosítani tudják. A gyorskapu nyitása történhet az ajtószárnyak tengely körüli elfordulásával, vagy oldalirányban, a kaputestbe való becsúszásával. Az első változatnál a kaputest helyigénye kisebb, a Gunnebo választékában a SpeedStile FLs és SpeedStile FL típusok működnek ezen a módon. A SpeedStile BP és FP típusoknál az ajtók üvegszárnyai a kaputestbe csúszva nyitnak szabad utat. A kártyaolvasók valamennyi típusnál elhelyezhetők a kaputestbe süllyesztve is.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Forgókapuk, forgóvillák, terelők
Forgókapuk, forgóvillák, terelők
Biztonsági berendezések
Biztonsági berendezések
Berendezések
Berendezések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...