proidea.hu online termékinformációs katalógus

Gunnebo beléptető rendszer vezérlések


2018. március 09.

Kézben tartott beléptetés a világ bármely pontjáról

A beléptető eszközök alapfunkciója, hogy csak az arra jogosultaknak teszik lehetővé az áthaladást, az épületbe való bejutást. A jogosultság igazolására többnyire valamilyen RFID kártya szolgál, de lehet egy QR kód vagy egy számkód ismerete is. A jogosultság érvényességét a biztonsági rendszer ellenőrzi és érvényes jogosultság esetén nyitást engedélyező jelet küld a beléptető eszköznek.

Milyen lehetőségek vannak az alábbi helyzetet feltételezve?
A leányvállalathoz egy 12 fős csoport érkezik az anyacégtől és biztosítani kell részükre az épületbe történő bejutást.
  1. A recepciósnak 12 darab vendégkártyát kell regisztrálnia és kiadnia, ez pedig eltart egy darabig.
  2. A másik lehetőség, hogy átmenetileg kikapcsolja a kártyaolvasóról való vezérlést a beléptető kapun, és gyorsan beengedi a csoportot. Ehhez csupán egy távvezérlőre van szüksége.
Valamennyi Gunnebo beléptető eszköz kétféle módon vezérelhető:
  • Elektronikus kontaktusokkal, amelyek révén bármilyen beléptető rendszerhez egyszerűen illeszthető, ennek a neve COMR1 interfész.
  • Ipari RS-485 soros interfészen keresztül. Az interfészt a beléptető eszközök többsége alapkiépítésben tartalmazza, amelyek pedig nem, azokhoz opcióként rendelhető.
Az RS-485 interfész akár 80-100 eszköz felfűzését teszi lehetővé egyetlen, öt vezetékből álló kábelre, és ezen a fizikai alapon az eszközök minden beállítási lehetőségét lefedő menedzselő rendszer alakítható ki.

A jogosultságot ellenőrző biztonsági rendszert és a személyhez kötött, jogosultságot biztosító belépőkártyákat csak a biztonsági adminisztrátorok kezelhetik. Magukat a beléptető eszközöket azonban sok esetben a kiszolgáló személyzetnek - recepciósok vagy biztonsági őrség - kell kezelnie, erre szolgálnak a vezérlő eszközök.

A Gunnebo kétféle vezérlő eszközt kínál a beléptető rendszereihez. Az egy eszköz kezelésre szolgáló MP2000 modulokat akkor célszerű alkalmazni, ha az épületben néhány beléptető eszköz van. Nagyobb számú beléptető eszköz kezelésére az MP Touch2 konzol szolgál.

Az MP2000 vezérlőegységen lévő két nyomógombsor megfelel a vezérelt eszközön a két áthaladási iránynak. A legfelső gombbal letiltható, az alatta lévővel szabadon engedélyezhető, a harmadikkal pedig a kártyaolvasóval való vezérlésre bízható az áthaladás engedélyezése az adott irányban. Ez a modul az MP2000 modul sorozat leggyakrabban használt tagja. A sorozat más elemei alkalmasak például kézi vésznyitásra, a forgalom számlálásra mindkét irányban, stb. A modulok három vagy hét modult fogadó gyűjtődobozba rendezhetőek. A gyűjtődoboz vagy az önálló modulok bútorba is illeszthetőek (nem viszik el a recepcióról, nem vész el).

Gunnebo MP2000 vezérlőegység
Gunnebo MP2000 vezérlőegység


Az MP Touch2 konzollal az RS-485 soros interfészen át maximum harminc beléptető eszköz kezelhető. A konzolon futó menedzsment szoftver a 10"-os érintőképernyőn egyszerűen használható. A konzol csatlakoztatható a LAN hálózatra, és a hálózatra telepített IP kamerákkal a beléptető eszközök a képernyőn vizuálisan is ellenőrizhetőek. A konzolba épített webkiszolgáló révén a beléptető eszközök konfigurálása távolról, bármilyen böngészőt futtató hardverrel is megoldható.

Gunnebo MP Touch2 kezelő konzol
Gunnebo MP Touch2 kezelő konzol


A Gunnebo beléptető eszköz vezérlések letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Gunnebo Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-1046 Budapest, Kiss Ernő utca 1-3.
Telefon: +36 1 465 6080
Fax: +36 1 465 6085
E-mail:
Web: www.gunnebo.hu
Web: www.speedstiles.com
Csórián Sándor
Mérnök-üzletkötő +36 20 424 8600, +36 1 465 6082
   
   
   
   
A Gunnebo hosszú évek tapasztalatával és egyedülálló szaktudásával nyújt biztonságtechnikai megoldásokat a biztonságos értéktárolás, a területvédelem, a beléptetés és a készpénzkezelés területén. Megoldásaikkal embereket, épületeket és értékeket óvnak meg - biztonságot nyújtva Önnek, alkalmazottjainak és ügyfeleinek.
További hírek a Beléptető és parkoló rendszerek termékkategóriában
További hírek az Épületautomatizálás, biztonságtechnika termékkategóriában
További hírek az Épületvillamosság termékkategóriában
Kulcsszavak:  Gunnebo  beléptető  eszköz  vezérlés  MP2000  vezérlőegység  control  module  MP  Touch2  kezelő  konzol  beléptető  rendszer  beléptető  rendszerek