Viessmann Fűtéstechnika Kft. Vitoflex 300-UF rostélytüzeléses fatüzelésű kazán

A Vitoflex 300-UF egy rostélytüzeléses fatüzelésű, 390…1250 kW névleges hőteljesítmény tartományú, maximálisan 50% nedvességtartalmú fa tüzelőanyagok számára, a legnehezebb feladatokra (magas, w10 ... w50 értékű tüzelőanyag-flexibilitás) kialakított kazán. Az előtoló és alátoló tüzelés kombinációjával a Vitoflex 300-UF a legkorszerűbb technikai színvonalat képviseli. A betolócsiga bevezeti a fa tüzelőanyagot a tüzelő vályúba, ahol megtörténik annak előszárítása. A külső rostélyon és a mozgó előtoló rostélyon a tüzelőanyag teljesen elgázosodik. Ezután a fagázok szekunder levegő szabályozott hozzávezetésével elégnek.

Letöltések
Műszaki adatok

További termékek a cégtől

Vitovent 300-F lakásszellőztető rendszer
 
Vitovent 300-F lakásszellőztető rendszer

Központi lakásszellőztető rendszer hővisszanyeréssel, hőszivattyúkkal kombinálva, max. 280 m³/h térfogatárammal. A Vitovent 300-F különösen energiatakarékos. A nagy felületű belső hőcserélő a hideg évszakban a kifújt levegő energiájának akár 98%-át is visszanyeri, és a befújt friss levegő melegítésére fordítja. Alkalmazásának előnyei az egészséges, megszűrt levegő (F7-es pollenszűrővel is szállítható), a zárva tartható ablakok, amely által a kinti zaj és por távol tartható, a kiegyenlített páraháztartás, mely megelőzi a penészképződést és megóvja az épület állagát, valamint a komfortos szabályozás. Ezen kívül integrált elektromos fűtés véd a téli fagyveszély ellen. A Vitovent 300-F lakásszellőztető készülék egy levegő- vagy talajhő hőszivattyúval kombinálható. A rendszer kb. 210 m²-es lakóterületig alkalmazható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitocell 100-B bivalens melegvíztároló Vitocell 100-U/-W bivalens melegvíztárolók
 
Viessmann bivalens melegvíztárolók
2 termék

A bivalens melegvíztárolók (vagy szolártárolók) felfűtése két különálló csőkígyón keresztül történhet. Ezek segítségével mind a kazán, mind a napkollektoros rendszer egymástól függetlenül fel tudja fűteni a tartályban a vizet. A napkollektorok által fűtött csőkígyó jellemzően a tároló alján helyezkedik el, így a teljes tárolót képes felfűteni. Napsütés hiányában a melegvizet a tároló tetején lévő csőspirálon keresztül egy kazán is felfűtheti. A Vitocell bivalens melegvíztárolók felállításához kevés hely szükséges. Időtálló, elegáns formatervezésüknek köszönhetően többcélú helyiségekben is bármikor elhelyezhetők.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Vitocell 100-B bivalens melegvíztároló Vitocell 100-E/-W fűtővíz puffertárolók Vitocell 100-V melegvíztároló Vitocell 100-L melegvíztároló
 
Viessmann tárolók
10 termék

Melegvíztárolók álló, melléállított vagy aláhelyezett beszerelési lehetőséggel. Bivalens melegvíztárolók (szolártárolók), melyeknél a kazán és a napkollektoros rendszer egymástól függetlenül tudja fel fűteni a tartályban a vizet. Fűtővíz puffertárolók fatüzelésű kazánokhoz, hőszivattyúkhoz, szolárrendszerekhez és egyéb célra. Ez utóbbiakra akkor van szükség, ha a hőtermelő által termelt, és a pillanatnyilag felhasználásra kerülő energia nincs összhangban. A tároló belső felülete meghatározó jelentőségű a használati melegvíz készítés higiéniájával kapcsolatban. A Viessmann Ceraprotect zománcozású acél tárolók, valamint a nemesacél tárolók minden igénynek megfelelnek.

10 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Vitocell 160-E fűtővíz puffertároló
 
Vitocell 160-E fűtővíz puffertároló

Fűtővíz puffertároló acélból, belső csőkígyós hőcserélővel, belső átrétegző rendszerrel, 750 és 950 liter tároló-űrtartalommal. A speciális belső átrétegző rendszer segítségével a felfűtött fűtővíz keveredés nélkül tud a tároló felső részébe áramlani. A puffertároló opcionálisan kiegészíthető beépített elektromos fűtőbetéttel. A tárolt fűtővizet melegvíz készítésre használhatjuk gyári frissvíz-modul felszerelésével. A csatlakozó csonkok elrendezése optimális párhuzamosan több hőtermelő csatlakoztatásához. A tárolóra szerelhető Solar-Divicon-nal szivattyúállomás is szállítható, ez megkönnyíti a helyszíni szerelést.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Vitodens 100-W Touch kondenzációs gázkazán
 
Vitodens 100-W Touch kondenzációs gázkazán

Kondenzációs falikazán 4,3…35 kW névleges hőteljesítménnyel, fűtő- és kombi kivitelben, lakás, családi ház ellátásához, új és korszerűsítendő rendszerekhez. A Vitodens 100-W-ba épített saválló nemesacél kazántest (Inox-Radial) tartósan ellenáll a lecsapódó savas kondenzvíznek. Ez biztosítja a kondenzációs hő legmagasabb fokú hasznosítását. A Viessmann által kifejlesztett és gyártott hengeres Matrix-égő a saválló MatriX-szövettel és hosszú élettartamával tűnik ki. A készülékkel szállított szabályozó bármikor átalakítható időjáráskövető szabályozássá, ehhez csak egy külső hőmérséklet-érzékelőt kell csatlakoztatni. Időjáráskövető szabályozással egy kazán további energiát takarít meg, azáltal, hogy az időjárás enyhülésével automatikusan csökkenti a fűtővíz hőmérsékletét. A Vitodens 100-W kazánok fűtő-, kombi- és tárolós kivitelben érhetők el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Ajánlott kategóriák

Szilárd tüzelésű kazánok
Szilárd tüzelésű kazánok
Kémények
Kémények
Béléscsövek
Béléscsövek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...