Viessmann Fűtéstechnika Kft.

Viessmann kondenzációs álló gázkazánok

Vitocrossal típusú gázüzemű kondenzációs állókazánok nagyméretű épületek és kereskedelmi egységek számára, új és korszerűsítendő rendszerekhez. A kondenzációs technika nem csak az égéskor keletkező meleget hasznosítja, hanem azt az energiát is, amely a hagyományos készülékek esetében felhasználatlan marad. A kondenzációs kazánok szinte teljesen kivonják az égéstermék hőjét, melyet fűtési energiává alakítanak. Ehhez a Viessmann kondenzációs kazánjai saválló nemesacél Inox-Radial hőcserélővel lettek felszerelve, amely az égésterméket a kéménybe történő bevezetés előtt annyira lehűti, hogy a benne levő vízgőz célzottan lecsapódik. A kondenzálás során hő szabadul fel, amelyet a kazán hasznosítani tud, és ezáltal kevesebbet fogyaszt.

Termékcsalád tagjai

Vitocrossal 100 CIB kondenzációs gázkazán
 
Vitocrossal 100 CIB kondenzációs álló gázkazán

A Vitocrossal 100 CIB egy álló kondenzációs gázkazán H és S földgázhoz, helyiség levegőjétől függő és független üzemmódhoz (kiegészítő tarto- zék), folyamatos szabályozású hengeres MatriX égővel és Lambda Pro Controllal.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitocrossal 200 CM2C kondenzációs gázkazán
 
Vitocrossal 200 CM2C kondenzációs álló gázkazán

Kondenzációs állókazán 87, 115, 142, 186, 246 és 311 kW névleges hőteljesítménnyel, nagyobb épületek, középületek fűtésére és ipari felhasználásra, új építésű és korszerűsítendő épületekhez. A Vitocrossal 200 egy közepesen nagy vízterű kondenzációs kazán, amely kedvező hidraulikus tulajdonságokkal rendelkezik. Kellően nagy vízterének köszönhetően nem szükséges minimális vízáramlás biztosítása, így egy fűtési rendszerbe hidraulikus váltó és kazánköri szivattyú nélkül integrálható. A Vitocrossal kazánok füstgázzal érintkező részei saválló nemesacélból készülnek. A fűtési rendszer gazdaságos és biztonságos működtetéséről a Vitotronic digitális szabályozástechnika gondoskodik. Az egykazános rendszerekhez szállítható Vitotronic 300 kazánszabályozó a kazán mellett egy különálló melegvíztároló hőmérséklet szabályozását, valamint két keverőszelepes fűtőkör komplett szabályozását is képes vezérelni.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitocrossal 200 CM2 kondenzációs gázkazán
 
Vitocrossal 200 CM2 kondenzációs álló gázkazán

Kondenzációs állókazán 400, 500 és 620 kW névleges hőteljesítménnyel, nagyobb épületek, középületek fűtésére és ipari felhasználásra, új építésű és korszerűsítendő épületekhez. A Vitocrossal 200 egy közepesen nagy vízterű kondenzációs kazán, amely kedvező hidraulikus tulajdonságokkal rendelkezik. Kellően nagy vízterének köszönhetően nem szükséges minimális vízáramlás biztosítása, így egy fűtési rendszerbe hidraulikus váltó és kazánköri szivattyú nélkül integrálható. A Vitocrossal kazánok füstgázzal érintkező részei saválló nemesacélból készülnek. A fűtési rendszer gazdaságos és biztonságos működtetéséről a Vitotronic digitális szabályozástechnika gondoskodik. Az egykazános rendszerekhez szállítható Vitotronic 300 kazánszabályozó a kazán mellett egy különálló melegvíz tároló hőmérséklet-szabályozását, valamint két keverőszelepes fűtőkör komplett szabályozását is képes vezérelni.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitocrossal 300 CM3 kondenzációs gázkazán
 
Vitocrossal 300 CM3 kondenzációs álló gázkazán

Kondenzációs állókazán 87, 115 és 142 kW névleges hőteljesítménnyel, nagyobb épületek, középületek fűtésére és ipari felhasználásra, új építésű és korszerűsítendő épületekhez. A Vitocrossal 300 egy nagy vízterű kondenzációs kazán, amely kedvező hidraulikus tulajdonságokkal rendelkezik. Nagy vízterének köszönhetően nem szükséges minimális vízáramlás biztosítása, így egy fűtési rendszerbe hidraulikus váltó és kazánköri szivattyú nélkül integrálható. A Vitocrossal 300 egyik különlegessége az ellenáramú, függőleges elrendezésű hőcserélő. A kazánból távozó égéstermék és a lecsapódó kondenzvízzel együtt fentről lefelé áramlik. Így elkerülhető a kondenzvíz felgyülemlése és visszapárolgása. A kondenzvíz a lehető leggyorsabban távozik a kazánból. A másik különlegesség a két visszatérő csőcsonk. Alkalmazásával vegyes hőmérsékletű fűtési rendszereknél - jellemzően padló- és radiátoros fűtésnél - is maximális kondenzációs hőhasznosítás érhető el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitocrossal 300 CT3B kondenzációs gázkazán
 
Vitocrossal 300 CT3B kondenzációs álló gázkazán

Kondenzációs állókazán 187, 248, 314, 408, 508 és 635 kW névleges hőteljesítménnyel, nagyobb épületek, középületek fűtésére és ipari felhasználásra, új építésű és korszerűsítendő épületekhez A Vitocrossal 300 egy nagy vízterű kondenzációs kazán, amely kedvező hidraulikus tulajdonságokkal rendelkezik. Nagy vízterének köszönhetően nem szükséges minimális vízáramlás biztosítása, így egy fűtési rendszerbe hidraulikus váltó és kazánköri szivattyú nélkül integrálható. A Vitocrossal 300 egyik különlegessége az ellenáramú, függőleges elrendezésű hőcserélő. A kazánból távozó égéstermék és a lecsapódó kondenzvízzel együtt fentről lefelé áramlik. Így elkerülhető a kondenzvíz felgyülemlése és visszapárolgása. A kondenzvíz a lehető leggyorsabban távozik a kazánból. A másik különlegesség a két visszatérő csőcsonk. Alkalmazásával vegyes hőmérsékletű fűtési rendszereknél - jellemzően padló- és radiátoros fűtésnél - is maximális kondenzációs hőhasznosítás érhető el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitocrossal 300 CT3U kondenzációs gázkazán
 
Vitocrossal 300 CT3U kondenzációs álló gázkazán

Kondenzációs állókazán 400, 500 és 630 kW névleges hőteljesítménnyel, nagyobb épületek, középületek fűtésére és ipari felhasználásra, új építésű és korszerűsítendő épületekhez. A Vitocrossal 300 egy nagy vízterű kondenzációs kazán, amely kedvező hidraulikus tulajdonságokkal rendelkezik. Nagy vízterének köszönhetően nem szükséges minimális vízáramlás biztosítása, így egy fűtési rendszerbe hidraulikus váltó és kazánköri szivattyú nélkül integrálható. A Vitocrossal 300 egyik különlegessége az ellenáramú, függőleges elrendezésű hőcserélő. A kazánból távozó égéstermék és a lecsapódó kondenzvízzel együtt fentről lefelé áramlik. Így elkerülhető a kondenzvíz felgyülemlése és visszapárolgása. A kondenzvíz a lehető leggyorsabban távozik a kazánból. A másik különlegesség a két visszatérő csőcsonk. Alkalmazásával vegyes hőmérsékletű fűtési rendszereknél - jellemzően padló- és radiátoros fűtésnél - is maximális kondenzációs hőhasznosítás érhető el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitocrossal 300 CRU kondenzációs gázkazán
 
Vitocrossal 300 CRU kondenzációs álló gázkazán

A Vitocrossal 300 CRU egy 800-1000 kW teljesítményű kondenzációs álló kazán H és S földgázhoz. A saválló, öntisztító nemesacél Inox-Crossal-fűtőfelület biztosítja a készülék magas üzembiztonságát, hosszú élettartamát, és nagy hatékonyságú hőátvitelt, valamint magas kondenzációs arányt biztosít.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitocrossal 300 CR3B kondenzációs gázkazán
 
Vitocrossal 300 CR3B kondenzációs álló gázkazán

Kondenzációs állókazán 787, 978, 1100 és 1400 kW névleges hőteljesítménnyel, nagyobb épületek, középületek fűtésére és ipari felhasználásra, új építésű és korszerűsítendő épületekhez. A Vitocrossal 300 egy nagy vízterű kondenzációs kazán, amely kedvező hidraulikus tulajdonságokkal rendelkezik. Nagy vízterének köszönhetően nem szükséges minimális vízáramlás biztosítása, így egy fűtési rendszerbe hidraulikus váltó és kazánköri szivattyú nélkül integrálható. Az 1400 kW-os Vitocrossal 300 CR3B a Viessmann kondenzációs kazánok legnagyobb egységteljesítményével bír: 1400 kW-os teljesítményt ér el. A Vitocrossal 300 egyik különlegessége az ellenáramú, függőleges elrendezésű hőcserélő. A másik különlegesség a két visszatérő csőcsonk. Alkalmazásával vegyes hőmérsékletű fűtési rendszereknél - jellemzően padló- és radiátoros fűtésnél - is maximális kondenzációs hőhasznosítás érhető el. A fűtési rendszer gazdaságos és biztonságos működtetéséről a Vitotronic digitális szabályozástechnika gondoskodik.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...