logo2jav_100-2.jpg Viessmann fatüzelésű kazánok

A teljes beruházás figyelembe vételével, a jelenlegi energiaárak mellett a fafűtés gazdaságos alternatíva. A Viessmann fatüzelésű kazánjai nagy hatásfokot biztosítanak, miközben a tüzelőanyag-fogyasztás takarékos. A modern fatüzelésű kazánok teljesen automatikusan működnek és megbízható, hatékony és biztonságos üzemet garantálnak. A Viessmann fatüzelésű kazánjai éppúgy alkalmazhatók egyedülálló hőforrásként, mint kiegészítő fűtésként. Egy fatüzelésű kazán alkalmazása aktívan hozzájárul a klímavédelemhez. A fával történő fűtés CO2-semleges, ami azt jelenti, hogy csak annyi szén-dioxid kerül a környezetbe, mint amennyit a fa a növekedése során felvett.

Termékcsalád tagjai

 
Vitoligno 250-S faelgázosító kazán

Csúcskategóriájú faelgázosító kazán félméteres és méteres hasított fa számára, 40, 50, 60, 75, 85, 100, 120 és 170 kW névleges hőteljesítménnyel. A Vitoligno 250-S fatüzelésű fűtőkazánt speciálisan hasábfával történő tüzelésre fejlesztették. A nagy töltőtérbe 75 kW-os teljesítményig félméteres - 85 kW-tól pedig méteres hasábok adagolhatók. Az időjárás függvényében vezérelt szabályozás a befűtéstől a leégésig szabályozza a hőelosztást. A tiszta és hatékony égéssel akár 92 százalékos hatásfok is elérhető. Az olajtüzelésű kazánként is működtethető Vitoligno 250-S faelgázosító kazán elsősorban többlakásos lakóépületek, mezőgazdasági épületek, valamint kisméretű ipari üzemek fűtésére ajánlott, új építéshez és korszerűsítéshez egyaránt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Vitoligno 300-P pelletkazán

Automatikus pelletkazán 18, 24, 32, 40 és 48 kW névleges fűtőteljesítménnyel. A Vitoligno 300-P kezelése rendkívül egyszerű, és kényelmessé teszi a pellettel történő fűtést, gyakorlatilag minden automatizált az adagolástól a tisztításig. A fapellet kevés hamu visszamaradásával ég el, és a készülékben naponta legalább egyszer automatikusan megtisztításra kerülnek az égéstérben levő fűtőfelületek. A két zárható hamudoboz kiürítése csaknem por keletkezése nélkül történik. A Vitoligno 300-P pellettüzelésű kazán elsősorban családi házak, nagyobb lakóépületek fűtésére ajánlott, új építéshez és korszerűsítéshez egyaránt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Viessmann univerzális fatüzelésű kazánok
8 termék

Egyedi igényekre illeszthető, nagy teljesítményű biomassza kazánok, a hagyományos fűtési rendszerek környezetbarát és gazdaságos kiváltására vagy kiegészítésére. Az ajánlott készülék típusát a tüzelőanyag- és az ügyfél igényei határozzák meg. A speciális fatüzelésű kazánok teljesítménye 1250 kW-ig, a komplett fatüzelésű rendszereké pedig 13000 kW-ig választható, síktoló-rostélyos, fokozatos rostélyos, befúvásos, vagy teljesen egyedi tüzeléssel. CO2-semlegességének köszönhetően a biomassza meghatározóan járul hozzá az élhető jövő fenntarthatóságához, valamint kisebb áringadozás jellemzi, mint más hagyományos tüzelőanyagokat.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

További termékek a cégtől

 
Viessmann alacsony hőmérsékletű álló kazánok
2 termék

Az alacsony hőmérsékletű technológia alkalmazásával a kazánok energiatakarékosak, csendesek és kedvező árfekvésűek. Az Európai Unió ErP-irányelvének (Energy Related Products) értelmében 2015. szeptember 26-től a kazánok forgalomba helyezésére korlátozásokat vezettek be. A hagyományos- és alacsony hőmérsékletű kazánok közül 400 kW alatt jelenleg csak olyan készülékek kerülhetnek forgalomba, amelyek meglévő készülékek cseréjére, vagy olyan technológiai célokra szolgálnak, amelyek nem esnek az ErP-irányelv hatálya alá. Ettől eltérő feladatokra a kondenzációs kazánok alkalmazása lehetséges.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Viessmann melegvíztárolók
3 termék

Melegvíztárolók széles választéka a családi házak igényeitől az ipari melegvíz szolgáltatásig. A Vitocell tárolóprogramban a vízszükséglettől és a beszerelési lehetőségektől függően választható álló, melléállított vagy aláhelyezett melegvíztároló. A választást a melegvíz felhasználási szokások és a lakók száma is befolyásolja. Egyes tárolókhoz elektromos fűtőbetét is szállítható, illetve utólag beszerelhető. Vannak típusok, amelyek hőszivattyúkkal és kondenzációs kazánokkal történő használati melegvíz készítésre is alkalmasak.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Vitocell 100-W melegvíztároló

Falikazánok alá- vagy melléállított melegvíztárolók, Ceraprotect zománcozással ellátott acél tárolótesttel, 120…400 liter tároló űrtartalommal. A tartály legaljáig vezetett fűtőcsőspirálon keresztül a teljes víztartalom felfűtése biztosított. A nagy hatékonyságú körkörös hőszigetelés miatt csekély a hőveszteség. A Vitocell 100-W tárolók a Viessmann falikazánokkal megegyező színben szállíthatók. Teljesítményük tökéletesen illeszkedik a Viessmann lakóházakhoz ajánlott falikazán programjához.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Vitocell 100-V melegvíztároló

Álló melegvíztároló Ceraprotect zománcozással ellátott acél tárolótesttel, 160, 200, 300, 390 (Vitocal hőszivattyúkhoz), 500, 750 és 1000 liter tároló-űrtartalommal. A tartály legaljáig vezetett nagyra méretezett fűtőcsőspirálnak köszönhetően a teljes víztartalom gyors és egyenletes felfűtése biztosított. A nagy hatékonyságú körkörös hőszigetelés miatt csekély a hőveszteség. A készülékhez elektromos fűtőbetét is szállítható, illetve utólag beszerelhető. Nagyobb használati melegvíz szükséglethez több Vitocell 100-V tároló-vízmelegítőt tárolótelepekké lehet alakítani gyűjtővezetékek segítségével. A Vitocell 100-V CVA és CVAA típusok fehér és ezüst színben is elérhetők. A Vitocell 100-V CVAA-A típusok fokozott hatékonyságú hőszigeteléssel ellátott „A” energiaosztályú tárolók. A Vitocell 100-V CVW típus speciálisan megfelel a hőszivattyúkkal és kondenzációs kazánokkal történő használati melegvíz készítéshez.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Vitocell 100-L melegvíztároló

Melegvíz puffertároló külső hőcserélős melegvíz készítéshez, Ceraprotect zománcozással ellátott acél tárolótesttel, 500, 750 és 1000 literes tároló-űrtartalommal. A Vitocell 100-L a tartozékként szállítható külön Vitotrans 222 (80, 120 és 240 kW-os) hőcserélő készlettel együtt használati melegvíz készítő tárolótöltő-rendszert alkot. A hőcserélő készlet lemezes hőcserélőből, szerelvényekből és szivattyúkból áll. A levehető hőszigetelésnek köszönhetően az elhelyezés könnyebb. A kiváló minőségű körkörös hőszigetelés miatt csekély a hőveszteség. Elektromos fűtőbetét és lándzsacső hőszivattyúkkal együtt történő üzemelésre tartozékként szállítható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Ajánlott kategóriák

Szilárd tüzelésű kazánok
Szilárd tüzelésű kazánok
Kémények
Kémények
Béléscsövek
Béléscsövek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...