proidea.hu online termékinformációs katalógus

WC-fülkék és kabinrendszerek foglaltság jelzése


2016. október 26.

Az alkalmazott LED dióda lehetővé teszi, hogy a helyiségbe belépő azonnal észrevegye, hogy melyik fülke szabad vagy foglalt

Ma már kijelenthetjük, hogy közösségi illemhelyeken a WC-fülkéket az esetek legnagyobb részében könnyűszerkezetes válaszfal rendszerekkel építik. Ugyanez a szisztéma érvényesül az uszodákban és gyógyfürdőkben, az öltözőkabinok és váltókabinok esetében is. Az egyes rendszerek között az eltérés az alkalmazott profilrendszerben, az alkalmazott válaszfalak anyagában van.

A WC válaszfalakat forgalmazó és építő cégek rendelkeznek az építéshez szükséges szerelvényekkel, így a WC zárakkal is, amelyek el vannak látva foglaltság jelző lehetőséggel. Az igazán nagyforgalmú helyeken - stadionok, vásárközpontok, gyógyfürdők - nagyon sok esetben egyszerre nagyszámú ember szeretné használni az illemhelyeket. A WC zárakkal együtt járó foglaltság jelzők jól ellátják feladatukat, de általában csak szemből láthatók.

A B&K Kft. partnerei kérésére a a 18, 24, 28 mm-es alumínium profillal szegett rendszeréhez kifejlesztett egy elektronikus foglaltság jelző rendszert, amelynek kijelzője az ajtó feletti alumínium profilba került.
Az alkalmazott speciális kijelző LED dióda lehetővé teszi, hogy a WC helyiségbe belépő azonnal észrevegye, hogy mely fülkéken villog a piros fény, azaz azonnal láthatja, hogy melyik fülke foglalt és van-e szabad fülke.
Szabad fülkék esetében nincs kijelzés, az elektronika nyugalmi állapotban van, használaton kívül az elektronika fogyasztása elhanyagolható, így egy ceruza elemről működő rendszer több, mint egy évig biztonsággal működtetheti a foglaltság jelzést.
A foglaltság jelzés működtetésére a B&K eddig is használt foglaltság jelzős zárrendszere alkalmazható, az elektronikus foglaltság jelzéshez szükséges jeladást maga a zárrendszer biztosítja.

Uszodák, gyógyfürdők esetében a váltókabinok ajtónyitása/zárása, azaz a kétoldali foglaltság jelzés tartós és biztonságos megoldása sok esetben gondot jelent. Az elektronikus foglaltság jelzővel a bonyolult mechanikus megoldás kihagyható, egy egyszerű belső leülő pad első részének a le- és felhajtásával a zárás/nyitás megoldható. A kétoldali foglaltság jelzés az új elektronikus rendszerrel már nem igényel bonyolult mechanikus kijelző megoldásokat, maga a lehajtható padelem vezérli a kétoldali kijelzést mechanikai kapcsolat nélkül.

A szaniter fülkerendszerek katalógusát a hír alatti termékképre kattintva töltheti le. Ha árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a B&K Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2200 Monor, Mátyás király u. 11.
Telefon: +36 29 413 553
Fax: +36 29 413 535
E-mail:
Web: http://www.bandk.hu
Web: http://www.nyilvanoswc.eu
Varga Gábor Zoltán
marketing manager +36 30 385 9971
   
   
   
   
A B&K Kft. 1991-ben alakult azzal a céllal, hogy kiváló minőségű épületgépészeti, higiéniai termékeket gyártson és forgalmazzon az építőipar és az élelmiszeripar számára. A cég termékstruktúráját úgy alakította ki és formálja ma is, hogy partnerei számára biztosítani tudjon mindent ami a közösségi mosdókba kell, ami az élelmiszeripari, vendéglátói, kórházi higiéniához szükséges. A B&K Kft. 1996-tól rendelkezik ISO 9001 minőség tanúsítással, folyamataikat figyelve fejlesztik szervezetüket, technológiáikat, termékeiket és képezik kollégáikat.
Kulcsszavak:  b&k  wc-fülke  wc-fülkék  közösségi  mosdók  kabinrendszerek  öltözők  uszodák  gyógyfürdők  elektronikus  foglaltság  jelző  foglaltság  jelzés  LED  dióda