Melyek az elektromos ipari fűtések leggyakoribb fajtái?

Különböző tartályfűtések és hordófűtések a Czinege és Fiai Kft.-től

folyékonnyá tegyék a hordó besűrűsödött tartalmát, hogy könnyebb legyen szivattyúzni, vagy kitölteni. A hordó- és tartályfűtések különböző méretben és változó fűtési teljesítménnyel, termosztáttal ellátva kerülnek forgalomba:

a fűtések flexibilis fűtőpaplan formában készülnek, így közvetlenül rácsatolhatók a fűtendő tartályra, hordóra. Lehetnek köpeny, mandzsetta, vagy széles öv formájúak. Ezeknek a kialakításoknak több előnye is van a melegítő kamrával, vagy a lemezből készült melegítő eszközökkel szemben, mert például:
  készülhetnek egyedi méretben is (speciálisan a robbanásveszélyes területekre is!). A hordók fűtésére nem csak köpenyt vagy palástot használnak, hanem vannak hordómelegítő zsámolyok is.

Nagyobb hordók gyors melegítését jellemzően fűtő-zsámollyal és melegítő övvel együtt lehet megoldani. Mindkettő termosztáttal szabályozott.

A zsámolynak az is előnye, hogy alulról melegíti a hordót, a benne levő anyag mennyiségétől függetlenül. A keskenyebb öveknél a fogyással szinkronban kell gondoskodni az öv áthelyezéséről.

A zsámoly és az öv szükséges teljesítményének feladatfüggő kiválasztásában segít a Czinege és Fiai Kft. szakértője.
Előnyök:

1. Könnyű, kompakt kialakítás, kedvező ár
A Czinege és Fiai Kft. hordófűtései nagyon könnyűek, és a célnak megfelelő kialakításúak. Egy fűtőpaplan súlya mindössze néhány kg, jól tárolható. Beruházás szempontjából jóval olcsóbb, mint egy melegítő kamra, vagy egy fémből készült fűtőelem.

2. Egyszerű kezelés
A hordófűtések gyárilag fel vannak szerelve hálózati csatlakozó kábellel, rögzítő elemekkel, amelyek a biztonságos üzemeltetéshez szükségesek. A fűtőpaplan néhány mozdulattal felcsatolható a hordóra, a csatlakozó dugó bedugása után már indulhat is a fűtés. A leszerelés is ugyanilyen egyszerűen történik.

3. Praktikusság és helytakarékosság
A fűtéssel felszerelt hordót azonnal a kívánt helyre állíthatjuk, mert a fűtésnek alig van helyigénye. A hordó akár szállítható úgy is, hogy rajta van a fűtőpaplan.

4. Rugalmasság
A hordófűtések a csatolás állíthatóságának köszönhetően illeszkednek a fűtendő tartály alakjához, még akkor is, ha nem sima a felület, amelyre ráfekszik, vagy ha a hordó kidomborodik, esetleg homorú valamelyik oldala.

5. Hatékonyság
Tekintve, hogy a fűtőpaplan közvetlenül ráfekszik a fűtendő felületre, jó hőátadást biztosít a hordóra, ezáltal pedig a fűtendő közegre. Az integrált hőszigetelés következtében minimális a hőveszteség, ami egyúttal megakadályozza, hogy a fűtőpaplan külső, érinthető felülete túlságosan meleg lehessen.

6. Biztonság
Minden fűtőelem megfelel a vonatkozó európai biztonsági irányelveknek, és el van látva CE jellel. Minden egyes termék ellenőrzésre kerül kiszállítás előtt. A gyártó rendelkezik ISO 9001:2008 minősítéssel.

7. Egyedi méretek, egyedi hálózati feszültség, vagy EX minősítés
Szüksége van különleges alakú, vagy méretű tartály fűtésére, temperálására? Nem probléma. Adja meg a szükséges méreteket és hőmérsékletet, a Czinege és Fiai Kft. elkészít egy kötelezettség nélküli ajánlatot. Tápfeszültségként a szokásostól eltérő is számításba jöhet, mint pl. 115 V AC

A hordófűtésekkel és tartályfűtésekkel kapcsolatos önálló weboldal a www.hordofutes.com címen érhető el.

További, iparban keresett és használatos fűtési megoldások, lehetőségek
Folyékony vagy gáz halmazállapotú médiumot szállító flexibilis fűtött tömlők - pl. habosítók, gáz-analizátorok részére - a kívánt méretre gyártva állnak rendelkezésre.
 
Az elektromos csőkísérő fűtés kiváló megoldás a technológiai csővezetékekben lévő médiumok viszkozitásának megtartására. A cég az ipari területeken gyakran szükséges EX-es bizonyítványú fűtésekkel is rendelkezik.
A Czinege és Fiai Kft. szállít még magas hőmérsékletet, nagy teljesítményt leadni tudó - a kívánt alakra formázott - ipari merülőforralókat, hajlítható, akár fel is tekerhető fém fűtőtesteket, csőfűtőpatronokat, becsavarozható fűtőtesteket, lapos fűtőtesteket, bordázott csőfűtéseket, lapos csöves fűtőtesteket. A kínálatban szerepel több száz °C-ra felhevíthető üvegedény tartó elektromos kehely, valamint fittingek méretre készülő horgolt "fűtőkabátja" is.
 
A gázpalackfűtő készülék a gázpalackok melegítésére, szabályozott hőn tartására szolgál, hogy az értékes gázok ürítésekor biztosítható legyen az optimális kivételi mennyiség, és ezáltal költséget lehessen megtakarítani. A készülék semmivel nem igényel több karbantartást, mint bármely más villamos fűtőberendezés.

Tartályok fűtési lehetőségei:
 
A különböző tartályok felületén utólag is kialakítható fűtést, hogy a tárolt médiumokat megfelelő kezelési hőmérsékleten tarthassuk.

A képeken fűtőkábelek elhelyezését látjuk fekvő, illetve álló tartályon. A kábelek működését hőmérsékletszabályzó irányítja, melynek kiválasztásában segít a cég. Az elhelyezendő kábelek mennyiségét a kívánt fűtési teljesítmény és a rendelkezésre álló felület mérete határozza meg.
 

A fűtőkábelekkel, elektromos fűtéssel kapcsolatos önálló weboldal a www.tervezok.elektromosfutes.hu címen érhető el.


A Czinege és Fiai Kft. elektromos fűtőkábeles megoldásairól bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Czinege és Fiai Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

A hírben szereplő termékek

 
Fűtőkábelek
7 termék

Az elektromos felületfűtésben kiválóak az SJXFJ5 típusú fűtőkábelek, melyek alkalmazása ideális megoldás, garázslejárók, járdák, ereszcsatornák és mindenféle külső terület hó és jégmentesítésére, vízvezetékek fagymentesítésére, továbbá kerámia lapokkal burkolt fürdőszobába, közlekedőbe, konyhába és nappaliba komfortnövelő fűtésként is alkalmazható. A rövid felfűtési idő, a magas hatásfok és az alacsony energiafelhasználás teszi gazdaságossá a működését. A fűtőkábel működését szabályzó automatika vezérli. A fűtőkábelek robbanásveszélyes környezetben is használhatók, természetesen rendelkeznek VDE, CE és a magyar MEEI engedéllyel.

7 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak
Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...