proidea.hu online termékinformációs katalógus

Melyek az elektromos ipari fűtések leggyakoribb fajtái?


2015. november 02.

Különböző tartályfűtések és hordófűtések a Czinege és Fiai Kft.-től

A hordófűtések és tartályfűtések ipari edények, vödrök, kannák és IBC konténerek tartalmának melegítésére, illetve hőn tartására szolgálnak.

A felhasználási területtől függően melegítik a tartályt, azért, hogy
  • megakadályozzák a kikristályosodást, vagy a szilárd anyag kicsapódását,
  • temperálják a folyadékot, hogy az az optimális feldolgozási hőmérsékleten maradjon,
  • folyékonnyá tegyék a hordó besűrűsödött tartalmát, hogy könnyebb legyen szivattyúzni, vagy kitölteni.
A hordó- és tartályfűtések különböző méretben és változó fűtési teljesítménnyel, termosztáttal ellátva kerülnek forgalomba:

a fűtések flexibilis fűtőpaplan formában készülnek, így közvetlenül rácsatolhatók a fűtendő tartályra, hordóra. Lehetnek köpeny, mandzsetta, vagy széles öv formájúak. Ezeknek a kialakításoknak több előnye is van a melegítő kamrával, vagy a lemezből készült melegítő eszközökkel szemben, mert például:
 

  • méretek és alak szempontjából jobban illeszkednek a fűtendő tartályra,
  • a kivitelük és anyaguk megfelel a megadott teljesítménynek és maximális hőmérsékletnek,
  • készülhetnek egyedi méretben is (speciálisan a robbanásveszélyes területekre is!).
A hordók fűtésére nem csak köpenyt vagy palástot használnak, hanem vannak hordómelegítő zsámolyok is.

Nagyobb hordók gyors melegítését jellemzően fűtő-zsámollyal és melegítő övvel együtt lehet megoldani. Mindkettő termosztáttal szabályozott.

A zsámolynak az is előnye, hogy alulról melegíti a hordót, a benne levő anyag mennyiségétől függetlenül. A keskenyebb öveknél a fogyással szinkronban kell gondoskodni az öv áthelyezéséről.

A zsámoly és az öv szükséges teljesítményének feladatfüggő kiválasztásában segít a Czinege és Fiai Kft. szakértője.
Előnyök:

1. Könnyű, kompakt kialakítás, kedvező ár
A Czinege és Fiai Kft. hordófűtései nagyon könnyűek, és a célnak megfelelő kialakításúak. Egy fűtőpaplan súlya mindössze néhány kg, jól tárolható. Beruházás szempontjából jóval olcsóbb, mint egy melegítő kamra, vagy egy fémből készült fűtőelem.

2. Egyszerű kezelés
A hordófűtések gyárilag fel vannak szerelve hálózati csatlakozó kábellel, rögzítő elemekkel, amelyek a biztonságos üzemeltetéshez szükségesek. A fűtőpaplan néhány mozdulattal felcsatolható a hordóra, a csatlakozó dugó bedugása után már indulhat is a fűtés. A leszerelés is ugyanilyen egyszerűen történik.

3. Praktikusság és helytakarékosság
A fűtéssel felszerelt hordót azonnal a kívánt helyre állíthatjuk, mert a fűtésnek alig van helyigénye. A hordó akár szállítható úgy is, hogy rajta van a fűtőpaplan.

4. Rugalmasság
A hordófűtések a csatolás állíthatóságának köszönhetően illeszkednek a fűtendő tartály alakjához, még akkor is, ha nem sima a felület, amelyre ráfekszik, vagy ha a hordó kidomborodik, esetleg homorú valamelyik oldala.

5. Hatékonyság
Tekintve, hogy a fűtőpaplan közvetlenül ráfekszik a fűtendő felületre, jó hőátadást biztosít a hordóra, ezáltal pedig a fűtendő közegre. Az integrált hőszigetelés következtében minimális a hőveszteség, ami egyúttal megakadályozza, hogy a fűtőpaplan külső, érinthető felülete túlságosan meleg lehessen.

6. Biztonság
Minden fűtőelem megfelel a vonatkozó európai biztonsági irányelveknek, és el van látva CE jellel. Minden egyes termék ellenőrzésre kerül kiszállítás előtt. A gyártó rendelkezik ISO 9001:2008 minősítéssel.

7. Egyedi méretek, egyedi hálózati feszültség, vagy EX minősítés
Szüksége van különleges alakú, vagy méretű tartály fűtésére, temperálására? Nem probléma. Adja meg a szükséges méreteket és hőmérsékletet, a Czinege és Fiai Kft. elkészít egy kötelezettség nélküli ajánlatot. Tápfeszültségként a szokásostól eltérő is számításba jöhet, mint pl. 115 V AC

A hordófűtésekkel és tartályfűtésekkel kapcsolatos önálló weboldal a www.hordofutes.com címen érhető el.

További, iparban keresett és használatos fűtési megoldások, lehetőségek
Folyékony vagy gáz halmazállapotú médiumot szállító flexibilis fűtött tömlők - pl. habosítók, gáz-analizátorok részére - a kívánt méretre gyártva állnak rendelkezésre.
 
Az elektromos csőkísérő fűtés kiváló megoldás a technológiai csővezetékekben lévő médiumok viszkozitásának megtartására. A cég az ipari területeken gyakran szükséges EX-es bizonyítványú fűtésekkel is rendelkezik.
A Czinege és Fiai Kft. szállít még magas hőmérsékletet, nagy teljesítményt leadni tudó - a kívánt alakra formázott - ipari merülőforralókat, hajlítható, akár fel is tekerhető fém fűtőtesteket, csőfűtőpatronokat, becsavarozható fűtőtesteket, lapos fűtőtesteket, bordázott csőfűtéseket, lapos csöves fűtőtesteket. A kínálatban szerepel több száz °C-ra felhevíthető üvegedény tartó elektromos kehely, valamint fittingek méretre készülő horgolt "fűtőkabátja" is.
 
A gázpalackfűtő készülék a gázpalackok melegítésére, szabályozott hőn tartására szolgál, hogy az értékes gázok ürítésekor biztosítható legyen az optimális kivételi mennyiség, és ezáltal költséget lehessen megtakarítani. A készülék semmivel nem igényel több karbantartást, mint bármely más villamos fűtőberendezés.

Tartályok fűtési lehetőségei:
 
A különböző tartályok felületén utólag is kialakítható fűtést, hogy a tárolt médiumokat megfelelő kezelési hőmérsékleten tarthassuk.

A képeken fűtőkábelek elhelyezését látjuk fekvő, illetve álló tartályon. A kábelek működését hőmérsékletszabályzó irányítja, melynek kiválasztásában segít a cég. Az elhelyezendő kábelek mennyiségét a kívánt fűtési teljesítmény és a rendelkezésre álló felület mérete határozza meg.
 

A fűtőkábelekkel, elektromos fűtéssel kapcsolatos önálló weboldal a www.tervezok.elektromosfutes.hu címen érhető el.


A Czinege és Fiai Kft. elektromos fűtőkábeles megoldásairól bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Czinege és Fiai Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-5100 Jászberény, Pesti u. 36.
Telefon: +36 57 500 194
Fax: +36 57 500 191
E-mail:
Web: www.elektromosfutes.hu
Web: www.thermoshield.hu
ifj. Czinege Károly
ügyvezető +36 30 938 9921
   
   
   
   
A céget 1997-ben családi vállalkozásként alapították. A Czinege és Fiai Kft. tevékenységi körébe jelenleg a Garnish, Etherma, Eltherm, Frico márkájú elektromos fűtések (csempefűtés, rámpafűtés, ereszcsatorna, csőkisérő, tükör , ipari és talaj fűtések), valamint a ThermoShield termokeramikus membránbevonat mellett forrasztásmentes gyorscsatlakozók, extrudált ABS és polisztirol lapok és ablakba szerelhető réssellőzők forgalmazása tartozik. A cég törekvése olyan kül- és belföldi szállítóktól vásárolni, amelyek mögött biztos anyagi, fejlesztési háttér és működő minőségirányítási rendszer áll.

Elektromos fűtésekkel foglalkozó honlapjaik: https://elektromosfutes-tervezoknek.hu/, http://infrasugarzo.com/, http://webshop.infrasugarzo.com/
ThermoShield termékcsaláddal foglalkozó honlapjaik: http://favedelem.com/, http://belterifestek.hu/, http://homlokzatifestek.hu/, http://penesz.hu/
Márkanevek:
- elektromos fűtések: Garnisch; Etherma; Eltherm, Demista
- bevonat: ThermoShield
További hírek az Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Czinege  és  Fiai  Kft  ipari  fűtés  tartályfűtés  hordófűtés  Winkler  GmbH