Viessmann Fűtéstechnika Kft.

Viessmann hőszivattyúk

A hőszivattyú a környezetünkben rejlő kimeríthetetlen és megújuló hőenergiát hasznosítja: a föld, a talajvíz vagy a levegő energiáját. Működéséhez minimális energiabefektetés szükséges, ezért napjaink legjelentősebb környezetvédelmi megoldásának számít. A hőszivattyút bátran ajánlható azoknak, akik számára a földgáz vagy más tüzelőanyag nem hozzáférhető, esetleg a fűtendő épület teljesítményigénye olyan alacsony, hogy más hőtermelő választása se műszakilag, se gazdaságilag nem indokolt. A talajhőt hasznosító hőszivattyúk elsődleges energiaforrásként a talajban rejlő energiákat hasznosítják, jellemzően földkollektorok, talajszondák vagy talajkosarak segítségével. A talajban és talajvízben rejlő hőt hasznosító hőszivattyúk a legmagasabb hatékonyságot nyújtják minimális energiaigény mellett. Különösen csendes és rendkívül megbízható készülékek. A levegőben rejlő hőt hasznosító hőszivattyúk elsősorban azok számára nyújt megoldást, akik gyorsan és költséghatékonyan szeretnék megvalósítani a hőhasznosítást vagy talajszondák / talajkollektorok elhelyezésére nincs módjuk.

Termékcsalád tagjai

Vitocal 200-G talajhő és talajvíz hőszivattyú
 
Vitocal 200-G talajhő és talajvíz hőszivattyú (6-17 kW)

Elektromos hőszivattyú fűtésre és melegvíz termelésre monovalens vagy bivalens fűtési rendszerekhez. Névleges teljesítmény: talajhő/víz hőszivattyúként: 1,7 - 17,4 kW, valamint víz/víz üzemben: 2,3 - 22,6 kW.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitocal 300-G talajhő és talajvíz hőszivattyú
 
Vitocal 300-G talajhő és talajvíz hőszivattyú (21-45 kW)

Talajhőt hasznosító hőszivattyú 21,0…42,8 kW teljesítmény-tartományban. A készülék alkalmas talajszondákból, talajkollektorból, földkosarakból kinyert hő hasznosítására, de kiegészítő tartozékokkal akár talajvíz hűtésére is használható. A Vitocal 300-G szíve a csendesen járó, hatékony és hosszú életű Compliant Scroll kompresszor. A Vitocal 300-G elektromos hőszivattyúk fűtéshez és melegvíz készítéshez monovalens vagy bivalens fűtési rendszerekben alkalmazható, egy-, két- és többlakásos épületekben, ipari felhasználásra, új építéshez és felújításhoz egyaránt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitocal 100-S split-kivitelű levegő hőszivattyú Vitocal 200-S split-kivitelű levegő hőszivattyú Vitocal 222-S split-kivitelű levegő hőszivattyú Vitocal 200-A split-kivitelű  levegő hőszivattyú
 
Viessmann levegőhőt hasznosító hőszivattyúk
5 termék

A levegőben rejlő hő hasznosításának bevált módja a kültérben elhelyezett hőhasznosító (kültéri egység) és egy beltérben található hőleadó egység (beltéri egység) alkalmazása. A két egységet speciális hővezető közeget tartalmazó csőpár köti össze. A szétválasztott (más néven split-rendszerű) hőszivattyúk egyértelmű előnye, hogy a zajforrásként jelentkező levegő-ventilátor és a kompresszor a kültérben helyezkedik el. A levegőben rejlő hőt hasznosító hőszivattyúk elsősorban azok számára nyújt megoldást, akik gyorsan és költséghatékonyan szeretnék megvalósítani a hőhasznosítást vagy talajszondák / talajkollektorok elhelyezésére nincs módjuk.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...