logo2jav_100-2.jpg Viessmann hőszivattyúk

A hőszivattyú a környezetünkben rejlő kimeríthetetlen és megújuló hőenergiát hasznosítja: a föld, a talajvíz vagy a levegő energiáját. Működéséhez minimális energiabefektetés szükséges, ezért napjaink legjelentősebb környezetvédelmi megoldásának számít. A hőszivattyút bátran ajánlható azoknak, akik számára a földgáz vagy más tüzelőanyag nem hozzáférhető, esetleg a fűtendő épület teljesítményigénye olyan alacsony, hogy más hőtermelő választása se műszakilag, se gazdaságilag nem indokolt. A talajhőt hasznosító hőszivattyúk elsődleges energiaforrásként a talajban rejlő energiákat hasznosítják, jellemzően földkollektorok, talajszondák vagy talajkosarak segítségével. A talajban és talajvízben rejlő hőt hasznosító hőszivattyúk a legmagasabb hatékonyságot nyújtják minimális energiaigény mellett. Különösen csendes és rendkívül megbízható készülékek. A levegőben rejlő hőt hasznosító hőszivattyúk elsősorban azok számára nyújt megoldást, akik gyorsan és költséghatékonyan szeretnék megvalósítani a hőhasznosítást vagy talajszondák / talajkollektorok elhelyezésére nincs módjuk.

Termékcsalád tagjai

 
Vitocal 300-G talajhő és talajvíz hőszivattyú

Talajhőt hasznosító hőszivattyú 5,7…42,8 kW teljesítmény-tartományban. A készülék alkalmas talajszondákból, talajkollektorból, földkosarakból kinyert hő hasznosítására, de kiegészítő tartozékokkal akár talajvíz hűtésére is használható. A Vitocal 300-G szíve a csendesen járó, hatékony és hosszú életű Compliant Scroll kompresszor. A Vitocal 300-G elektromos hőszivattyúk fűtéshez és melegvíz készítéshez monovalens vagy bivalens fűtési rendszerekben alkalmazható, egy-, két- és többlakásos épületekben, ipari felhasználásra, új építéshez és felújításhoz egyaránt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Viessmann levegőhőt hasznosító hőszivattyúk
3 termék

A levegőben rejlő hő hasznosításának bevált módja a kültérben elhelyezett hőhasznosító (kültéri egység) és egy beltérben található hőleadó egység (beltéri egység) alkalmazása. A két egységet speciális hővezető közeget tartalmazó csőpár köti össze. A szétválasztott (más néven split-rendszerű) hőszivattyúk egyértelmű előnye, hogy a zajforrásként jelentkező levegő-ventilátor és a kompresszor a kültérben helyezkedik el. A levegőben rejlő hőt hasznosító hőszivattyúk elsősorban azok számára nyújt megoldást, akik gyorsan és költséghatékonyan szeretnék megvalósítani a hőhasznosítást vagy talajszondák / talajkollektorok elhelyezésére nincs módjuk.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

További termékek a cégtől

 
Viessmann alacsony hőmérsékletű álló kazánok
2 termék

Az alacsony hőmérsékletű technológia alkalmazásával a kazánok energiatakarékosak, csendesek és kedvező árfekvésűek. Az Európai Unió ErP-irányelvének (Energy Related Products) értelmében 2015. szeptember 26-től a kazánok forgalomba helyezésére korlátozásokat vezettek be. A hagyományos- és alacsony hőmérsékletű kazánok közül 400 kW alatt jelenleg csak olyan készülékek kerülhetnek forgalomba, amelyek meglévő készülékek cseréjére, vagy olyan technológiai célokra szolgálnak, amelyek nem esnek az ErP-irányelv hatálya alá. Ettől eltérő feladatokra a kondenzációs kazánok alkalmazása lehetséges.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Viessmann melegvíztárolók
3 termék

Melegvíztárolók széles választéka a családi házak igényeitől az ipari melegvíz szolgáltatásig. A Vitocell tárolóprogramban a vízszükséglettől és a beszerelési lehetőségektől függően választható álló, melléállított vagy aláhelyezett melegvíztároló. A választást a melegvíz felhasználási szokások és a lakók száma is befolyásolja. Egyes tárolókhoz elektromos fűtőbetét is szállítható, illetve utólag beszerelhető. Vannak típusok, amelyek hőszivattyúkkal és kondenzációs kazánokkal történő használati melegvíz készítésre is alkalmasak.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Vitocell 100-W melegvíztároló

Falikazánok alá- vagy melléállított melegvíztárolók, Ceraprotect zománcozással ellátott acél tárolótesttel, 120…400 liter tároló űrtartalommal. A tartály legaljáig vezetett fűtőcsőspirálon keresztül a teljes víztartalom felfűtése biztosított. A nagy hatékonyságú körkörös hőszigetelés miatt csekély a hőveszteség. A Vitocell 100-W tárolók a Viessmann falikazánokkal megegyező színben szállíthatók. Teljesítményük tökéletesen illeszkedik a Viessmann lakóházakhoz ajánlott falikazán programjához.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Vitocell 100-V melegvíztároló

Álló melegvíztároló Ceraprotect zománcozással ellátott acél tárolótesttel, 160, 200, 300, 390 (Vitocal hőszivattyúkhoz), 500, 750 és 1000 liter tároló-űrtartalommal. A tartály legaljáig vezetett nagyra méretezett fűtőcsőspirálnak köszönhetően a teljes víztartalom gyors és egyenletes felfűtése biztosított. A nagy hatékonyságú körkörös hőszigetelés miatt csekély a hőveszteség. A készülékhez elektromos fűtőbetét is szállítható, illetve utólag beszerelhető. Nagyobb használati melegvíz szükséglethez több Vitocell 100-V tároló-vízmelegítőt tárolótelepekké lehet alakítani gyűjtővezetékek segítségével. A Vitocell 100-V CVA és CVAA típusok fehér és ezüst színben is elérhetők. A Vitocell 100-V CVAA-A típusok fokozott hatékonyságú hőszigeteléssel ellátott „A” energiaosztályú tárolók. A Vitocell 100-V CVW típus speciálisan megfelel a hőszivattyúkkal és kondenzációs kazánokkal történő használati melegvíz készítéshez.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Vitocell 100-L melegvíztároló

Melegvíz puffertároló külső hőcserélős melegvíz készítéshez, Ceraprotect zománcozással ellátott acél tárolótesttel, 500, 750 és 1000 literes tároló-űrtartalommal. A Vitocell 100-L a tartozékként szállítható külön Vitotrans 222 (80, 120 és 240 kW-os) hőcserélő készlettel együtt használati melegvíz készítő tárolótöltő-rendszert alkot. A hőcserélő készlet lemezes hőcserélőből, szerelvényekből és szivattyúkból áll. A levehető hőszigetelésnek köszönhetően az elhelyezés könnyebb. A kiváló minőségű körkörös hőszigetelés miatt csekély a hőveszteség. Elektromos fűtőbetét és lándzsacső hőszivattyúkkal együtt történő üzemelésre tartozékként szállítható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Ajánlott kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű és olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű és olajtüzelésű álló kazánok
Gáztüzelésű és olajtüzelésű álló kazánok

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...