Új KOLTON AirKompakt hőszivattyúk az ALLTHERM s.r.o. kínálatában

Új KOLTON AirKompakt levegő-víz hőszivattyúk

Monoblokk levegő-víz hőszivattyúk R290 propán hűtőközeggel

A KOLTON AirKompakt hőszivattyút már a kezdetektől a környezetbarát és az egyik leghatékonyabb R290-es hűtőközegre fejlesztették. Európa szívében gyártják, kimagaslóan megbízható alkatrészeket használva – ez garantálja a magas hatásfokot és a kiemelkedő élettartamot.

Valódi európai minősítésekkel rendelkezik:

  • SZÚ: EU-s akkreditált minősítő és tanúsítvány kibocsátó által, valódi méréseken alapuló dokumentáció
  • EPREL (energiacímke-köteles termékek európai adatbázisa): az adatbázisban ellenőrizhető nem csak az energiacímkén szereplő modellazonosító kód, hanem a gyártó neve is, valamint a paraméterek hitelessége
  • EHPA-Q: a minőségi tanúsítványt az Európai Hőszivattyú Szövetség (EHPA) állítja ki – ez garancia arra, hogy a hőszivattyú megfelel az energiahatékonyság, a biztonság, a zajszint és az ügyfélszolgálat magas követelményeinek
  • TÜV Thüringen: a kék TÜV tanúsítvány megszerzése bizonyítja a gyártó elkötelezettségét a minőség, a biztonság és a fenntartható fejlődés iránt
  • BAFA: az elkötelezett energiagazdálkodás igazolása a Szövetségi Gazdasági és Exportellenőrzési Hivatal felé
  • R290 propán levegő-víz hőszivattyúk EU megfelelőségi nyilatkozata
Új KOLTON AirKompakt levegő-víz hőszivattyúk
Új KOLTON AirKompakt levegő-víz hőszivattyúk

A KOLTON hőszivattyúja akár -25 °C külső hőmérsékleten is működik. A Tátrában, a legzordabb hegyi körülmények között is bizonyított. Még kemény hidegben is alkalmas a 65 °C előremenő hőmérséklet biztosítására, így ténylegesen ajánlott radiátoros rendszerekhez.
Az egész egység egyszerűen telepíthető az épületen kívülre. Többlépcsős fagyvédelemmel rendelkezik.

Új KOLTON AirKompakt levegő-víz hőszivattyú hegyi körülmények között
Új KOLTON AirKompakt levegő-víz hőszivattyú hegyi körülmények között

A hőszivattyúban használt R290 propán a jövő hűtőközege, amely a legjobb termodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik az eddig használtak közül (pl. R410-hez képest). Ennek köszönhetően nem kell regisztrálni és nem igényel F-gáz engedélyt a telepítőtől.

A KOLTON AirKompakt hőszivattyú robusztus, méretei és külalakja összetéveszthetetlenül egyedivé és tetszetőssé teszi. Az épülethez igazodó és a vevői igényeknek megfelelő burkolat kiválasztására is lehetőség van.

KOLTON AirKompakt Classic Design/Modern Design/Tatra Design hőszivattyúk
KOLTON AirKompakt Classic Design/Modern Design/Tatra Design hőszivattyúk
Classic Design / Modern Design / Tatra Design

A KOLTON AirKompakt hőszivattyú speciális akusztikus szigetelése, a kompresszor kettős felfüggesztése, a folyamatos fordulatszám-szabályozású  csendes ventilátor  és a "bagolytoll" alakú lapátok használata minimalizálja a zajt, így jóval halkabban üzemel, mint a mérési ciklusokban meghatározott maximális zajszint.

A KOLTON AirKompakt hőszivattyúban használt ventilátor bagolytoll alakú
A KOLTON AirKompakt hőszivattyúban használt ventilátor bagolytoll alakú

Működési elv

Az AirKompakt kialakítása és a vezérlési elve a hőszivattyú maximális fűtési felhasználását célozza, minimális kiegészítő forrás, például elektromos fűtőelemek felhasználásával.
Kifinomult leolvasztás algoritmusaival, a fűtött párologtatóból történő hő visszanyerésével jóval kevesebb energiát fogyaszt, mint a versenytársai.

Kaszkád vezérlése által ki tudja elégíteni a nagy teljesítmény igényű rendszereket is.

KOLTON AirKompakt levegő-víz hőszivattyúk kaszkád rendszerben
KOLTON AirKompakt levegő-víz hőszivattyúk kaszkád rendszerben

Vezérlés automatizálás

A készülék ára tartalmazza az internetes távfelügyelethez szükséges modult, a minőségi PWM szivattyút és Puffer/HMV váltószelepet, Soft-Start lágyindító rendszert, a beépített fázissorrend és fázishiba érzékelőt, az elektromos energiamérőt és az indukciós áramlásmérőt.

A webalkalmazásban elérhető a hőenergia, az eszközteljesítmény és a COP statisztika, valamint az applikációnak köszönhetően távolról is elérhetjük a hőszivattyút (e-szerviz lehetősége).

Hibrid fűtési rendszer

A KOLTON AirKompakt hőszivattyú a fűtés, hűtés és használati melegvíz előállítás funkcióit remekül ellátja.

A hőszivattyút kiegészítő hőforrásként gáz-, faelgázosító-, pelletkazán, napkollektor vagy elektromos fűtőtest támogathat.

Hibrid fűtési rendszerben egy fejlett szabályozási algoritmus lehetővé teszi, hogy a hőszivattyú eldöntse, mikor érdemes további energiaforrást bekapcsolni, hogy a fűtés a leggazdaságosabb legyen.
A hibrid rendszer további előnye, hogy úgy választhatjuk ki és időzíthetjük az éppen működő hőforrást, hogy a napelemek által megtermelt energiát a lehető legjobban tudjuk kihasználni és szinte ingyenessé tegyük a fűtést.

A hírben szereplő termékek
KOLTON AirKompakt levegő-víz hőszivattyú, Classic Design
 
KOLTON AirKompakt levegő-víz hőszivattyúk

A KOLTON AirKompakt hőszivattyúja egy olyan berendezés, amelyet zord éghajlaton való működésre terveztek és optimalizáltak. A hőszivattyú működése -25 °C-ig garantált. A hőszivattyúban használt R290 propán a jövő hűtőközege, amely a legjobb termodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik az eddig használtak közül (pl. R410-hez képest).

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Radiátorok, falszegélyfűtések
Radiátorok, falszegélyfűtések
Hibrid fűtési és hűtési rendszerek
Hibrid fűtési és hűtési rendszerek
Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Napkollektorok
Napkollektorok
Gáztüzelésű, olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű, olajtüzelésű falikazánok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...