proidea.hu online termékinformációs katalógus

KIVÉT díjat nyert a ThermoShield festékcsalád


2012. április 13.

Nanotechnológiás kül- és beltéri bevonófesték család

A nanotechnológiás épületbevonatok közül elsőként - és mindezidáig egyetlenként - 2011-ben a ThermoShield® termékcsalád megkapta a Kiváló Építési Termék® védjegyet. A tanúsítás átadására a Construma vásár keretében kerül sor.

A Kiváló Építési Termék® védjegy 2006 óta védi, és egyben tanúsítja a kiemelkedően magas minőségi előírásoknak és fejlesztői kívánalmaknak megfelelő termékeket. A Kiváló Építési Termék® védjegy legfőbb erkölcsi tartalmát és szakmai súlyát az adja, hogy a rendszert maga az építőanyag gyártók közössége hozza létre és működteti állami szervezetek egyetértésével és támogatásával.

A védjegyet birtokló termékek ajánlása, használata garanciális előnyt, biztonságot ad a tervezőknek, kivitelezőknek, de a megrendelőknek is érdekük, hogy megbízásaikat a védjegyet birtokló termékekre adják.
De mitől is különleges a ThermoShield termékcsalád?
A ThermoShield kül- és beltéri bevonófesték család, különleges összetétele révén hőpajzsot képez az épületeken, ezzel azokon energia-megtakarítást eredményezve. A ThermoShield festékek gyártását 30 éve kezdték meg az Egyesült Államokban, az űrsiklók burkolására használt technológia ipari alkalmazásával. A technológia lényege a kerámia hőpajzs, mely mikroszkopikus méretű belül üres kerámiagömböcskék millióiból áll, amelyek rendkívül hatékonyan verik vissza a nap hősugarait.

Az üreges gyöngyöket magas hőmérsékletű kerámiaolvadékból állítják elő, lehűlésüket követően a belsejükben viszonylagosan vákuum alakul ki. Ezekben a mikro-méretű vákuumterekben már nem a megszokott módon érvényesülnek a hő terjedésével és vezetésével kapcsolatos törvényszerűségek, ennek köszönhető, hogy a bevonat vékonyságának ellenére, mégis rendelkezik energia-megtakarító képességgel.
A festékcsalád már több energetikai épületfelújítás során is bizonyított pl. 2010-ben a Tatai önkormányzat megbízásából több iskola és óvoda, 2011-ben BGF épülete (Bp. Alkotmány utca) homlokzat-felújítása történt meg.

A ThermoShield festékek hazai kereskedése 2005-ben kezdődött, magyarországi kizárólagos forgalmazója a Czinege és Fiai Kft. A termékcsalád ÉME engedélyének száma A-331/2005. Az utóvizsgálat 2011-ben történt, ennek száma: UE: A-2044/2011.

A termékcsaládot forgalmazó Czinege és Fiai Kft. a Construma kiállításon az "A" épület 210/b-es standján lesz elérhető, ott várják a szakmai érdeklődőket.


Az ThermoShield® termékekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Czinege és Fiai Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Termékcsalád  ThermoShield bevonatok

A nyolcvanas évek derekán a NASA fejlesztőmérnökeinek kemény munkájával megszületett egy látványosan különleges bevonat, az energia-megtakarítás talán egyik legizgalmasabb eszköze, a különleges „klímafesték”: a ThermoShield®, amely egyben színező, hosszú távú védelmet biztosító, valamint energia-megtakarítást eredményező bevonat. A ThermoShield® bevonatot úgy kell alkalmazni, mint egy hagyományos falfestéket. Problémamentesen felhordható bármilyen vakolatra, betonra, fára, fémfelületre vagy tapétára. A kerámia gömböcskék és a csúcsminőségű kötőanyagok együttesen nagy ellenálló képességet, valamint jó dörzsállóságot kölcsönöznek a felületnek. Az alapanyag színezésével több, mint 4000 féle színárnyalat előállítása lehetséges.

Cég
Székhely: H-5100 Jászberény, Pesti u. 36.
Telefon: +36 57 500 194
Fax: +36 57 500 191
E-mail:
Web: www.elektromosfutes.hu
Web: www.thermoshield.hu
ifj. Czinege Károly
ügyvezető +36 30 938 9921
   
   
   
   
A céget 1997-ben családi vállalkozásként alapították. A Czinege és Fiai Kft. tevékenységi körébe jelenleg a Garnish, Etherma, Eltherm, Frico márkájú elektromos fűtések (csempefűtés, rámpafűtés, ereszcsatorna, csőkisérő, tükör , ipari és talaj fűtések), valamint a ThermoShield termokeramikus membránbevonat mellett forrasztásmentes gyorscsatlakozók, extrudált ABS és polisztirol lapok és ablakba szerelhető réssellőzők forgalmazása tartozik. A cég törekvése olyan kül- és belföldi szállítóktól vásárolni, amelyek mögött biztos anyagi, fejlesztési háttér és működő minőségirányítási rendszer áll.

Elektromos fűtésekkel foglalkozó honlapjaik: https://elektromosfutes-tervezoknek.hu/, http://infrasugarzo.com/, http://webshop.infrasugarzo.com/
ThermoShield termékcsaláddal foglalkozó honlapjaik: http://favedelem.com/, http://belterifestek.hu/, http://homlokzatifestek.hu/, http://penesz.hu/
Márkanevek:
- elektromos fűtések: Garnisch; Etherma; Eltherm, Demista
- bevonat: ThermoShield
Kulcsszavak:  Thermoshield  bevonat  KIVÉT  festék  beltéri  kültéri