KIVÉT díjat nyert a ThermoShield festékcsalád

Nanotechnológiás kül- és beltéri bevonófesték család

A nanotechnológiás épületbevonatok közül elsőként - és mindezidáig egyetlenként - 2011-ben a ThermoShield® termékcsalád megkapta a Kiváló Építési Termék® védjegyet. A tanúsítás átadására a Construma vásár keretében kerül sor.

A Kiváló Építési Termék® védjegy 2006 óta védi, és egyben tanúsítja a kiemelkedően magas minőségi előírásoknak és fejlesztői kívánalmaknak megfelelő termékeket. A Kiváló Építési Termék® védjegy legfőbb erkölcsi tartalmát és szakmai súlyát az adja, hogy a rendszert maga az építőanyag gyártók közössége hozza létre és működteti állami szervezetek egyetértésével és támogatásával.

A védjegyet birtokló termékek ajánlása, használata garanciális előnyt, biztonságot ad a tervezőknek, kivitelezőknek, de a megrendelőknek is érdekük, hogy megbízásaikat a védjegyet birtokló termékekre adják.
De mitől is különleges a ThermoShield termékcsalád?
A ThermoShield kül- és beltéri bevonófesték család, különleges összetétele révén hőpajzsot képez az épületeken, ezzel azokon energia-megtakarítást eredményezve. A ThermoShield festékek gyártását 30 éve kezdték meg az Egyesült Államokban, az űrsiklók burkolására használt technológia ipari alkalmazásával. A technológia lényege a kerámia hőpajzs, mely mikroszkopikus méretű belül üres kerámiagömböcskék millióiból áll, amelyek rendkívül hatékonyan verik vissza a nap hősugarait.

Az üreges gyöngyöket magas hőmérsékletű kerámiaolvadékból állítják elő, lehűlésüket követően a belsejükben viszonylagosan vákuum alakul ki. Ezekben a mikro-méretű vákuumterekben már nem a megszokott módon érvényesülnek a hő terjedésével és vezetésével kapcsolatos törvényszerűségek, ennek köszönhető, hogy a bevonat vékonyságának ellenére, mégis rendelkezik energia-megtakarító képességgel.
Galéria
A festékcsalád már több energetikai épületfelújítás során is bizonyított pl. 2010-ben a Tatai önkormányzat megbízásából több iskola és óvoda, 2011-ben BGF épülete (Bp. Alkotmány utca) homlokzat-felújítása történt meg.

A ThermoShield festékek hazai kereskedése 2005-ben kezdődött, magyarországi kizárólagos forgalmazója a Czinege és Fiai Kft. A termékcsalád ÉME engedélyének száma A-331/2005. Az utóvizsgálat 2011-ben történt, ennek száma: UE: A-2044/2011.

A termékcsaládot forgalmazó Czinege és Fiai Kft. a Construma kiállításon az "A" épület 210/b-es standján lesz elérhető, ott várják a szakmai érdeklődőket.


Az ThermoShield® termékekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Czinege és Fiai Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
ThermoShield bevonatok
5 termék

A nyolcvanas évek derekán a NASA fejlesztőmérnökeinek kemény munkájával megszületett egy látványosan különleges bevonat, az energia-megtakarítás talán egyik legizgalmasabb eszköze, a különleges „klímafesték”: a ThermoShield®, amely egyben színező, hosszú távú védelmet biztosító, valamint energia-megtakarítást eredményező bevonat. A ThermoShield® bevonatot úgy kell alkalmazni, mint egy hagyományos falfestéket. Problémamentesen felhordható bármilyen vakolatra, betonra, fára, fémfelületre vagy tapétára. A kerámia gömböcskék és a csúcsminőségű kötőanyagok együttesen nagy ellenálló képességet, valamint jó dörzsállóságot kölcsönöznek a felületnek. Az alapanyag színezésével több, mint 4000 féle színárnyalat előállítása lehetséges.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Falazúrok, lakkok
Falazúrok, lakkok
Zománcfestékek, korróziógátló bevonatok
Zománcfestékek, korróziógátló bevonatok
Beltéri falfestékek
Beltéri falfestékek
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Festékek, bevonatok
Festékek, bevonatok

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...