proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Megalux Fénytechnikai Kft. termékeivel bővült a proidea.hu


2019. április 09.

LED videokijelzők, sportpálya perimeter kijelzők és eredményjelzők sportlétesítményekhez

A Megalux Fénytechnikai Kft. 1990-ben alakult sok olyan szakemberrel, akik a cégalapítás előtt is ezen a területen tevékenykedtek és tapasztalatuk egészen a 60-as évek óta folyamatosan gyarapodik. A cég fő tevékenységi köre szuperfényes LED-es kül- és beltéri videotáblák, eredményjelzők, utastájékoztató berendezések és fényújságok fejlesztése, tervezése, gyártása és forgalmazása. Mindez az elmúlt pár évben olyan új területekkel egészült ki, mint videotáblák bérbeadása, szerződéses üzemeltetése. Termékeiket a nagy fényerő, kis tömeg, könnyű mobilizálhatóság, energiatakarékos üzemeltetés és nagyfokú megbízhatóság jellemzi.
Megalux videokijelzők a Groupama Arénában
A Megalux Fénytechnikai Kft. referenciáinak jelentős része különböző stadionokhoz és sportlétesítményekhez kapcsolódik. Az igények jelentősen eltérhetnek egymástól: a helyszín, a felhasználás módja, a rendelkezésre álló erőforrások egyedi megoldásokat kívánnak meg. A felkínált berendezéseikhez tartozó sportági programok alkalmasak futball, jégkorong, kézilabda, kosárlabda, röplabda, tenisz, teremfutball mérkőzések levezetésére, illetve igény szerint tetszőleges más sportcélú program elkészítését is vállalják.

A több lehetőséggel rendelkező létesítmények általában a videó és reklám közlésére is alkalmas nagyméretű színes videokijelzőket részesítik előnyben, melyeken megjeleníthetők az adott sportágak információi, míg a kisebb létesítmények az egyszínű, esetenként grafika és video megjelenítésére is alkalmas eredményjelzőket választják.
Megalux eredményjelző a Puskás Ferenc Stadionban
A Megalux Fénytechnikai Kft. ügyfelei számára egyedi megoldásokat kínál, melyet igényeiknek megfelelően készítenek el. A felhasználás módja, a nézőszám, a látótávolságok és szögek, a helyszín adottságai függvényében összeállítják a leginkább megfelelő technikai paraméterekkel bíró berendezés(ek) konfigurációját.

A cég tervei alapján a szintén ISO minőségbiztosítással rendelkező alvállalkozóik legyártják a berendezés részegységeit. Az alkatrészeket az iparág piacvezető, legjobb minőséget nyújtó gyártóitól szerzik be (Nichia, Philips, Texas Instruments), és a teljes gyártási folyamat során szigorúan ellenőrzik a munkafázisokat és azok végtermékének minőségét.

Az elkészült berendezést összeszerelik, majd napokig tartó, alapos tesztelési fázis után ismét részeire bontják és előkészítik a helyszínre szállításra. A cég szakemberei a berendezést a helyszínen ismét összeállítják, elvégzik a végső beállításokat, majd rövid tesztüzem után átadják a megrendelőnek. Az installálással párhuzamosan megtörténik a kezelőszemélyzet betanítása is. A kezelők megtanulják a berendezés üzemeltetésével, karbantartásával kapcsolatos teendőket csakúgy, mint az ehhez szükséges számítógépes rendszer szakszerű kezelését.
Megalux videotáblák vezérlése
A vezérlőrendszer - melynek feladata a különböző beérkező információk, analóg és digitális videojelek kijelző felületre juttatása - különálló egységet alkot, a kijelzőtől akár nagyobb távolságra is telepíthető. A vezérlés a megjelenítő felülethez üvegszál és elektromos kábelen keresztül kapcsolódik, az előbbi a képi és szöveges információ a kijelzőre juttatásáért felelős, az utóbbi a berendezés ki/bekapcsolásához szükséges, valamint egyéb vezérlőinformációk (diagnosztika, analóg és digitális órák) továbbítását szolgálja.

A vezérlőrendszer központi részét egy vagy több számítógép alkotja. Az általános célú szövegkiíró, grafikus és videolejátszó programokon kívül a berendezés rendeltetésétől függően speciális sportcélú és reklámprogramok is tartozhatnak a vezérlőrendszerhez. A vezérlőrendszer programjai kiegészülnek grafikus szerkesztő és animációs programokkal is, melyek számos izgalmas lehetőséggel bővítik ki a berendezés tudását. A grafikus és videotáblákhoz külön multimédia számítógépet szállítanak, mely a grafikák szerkesztésén és animációk készítésén túl alkalmas videók digitalizálására, reklám klipek összeállítására is.


Ha szeretné megtekinteni a Megalux Fénytechnikai Kft. termékeit, termékismertetőit, kattintson az alábbi termékképre. Ajánlatkérését vagy további kérdéseit elküldheti írásban a Megalux Fénytechnikai Kft. munkatársának az alábbi gombok használatával.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-1047 Budapest, Baross u. 37. fsz. 2.
Telefon: +36 1 453 7051
Telefon: +36 1 453 7050
E-mail:
Web: www.megaluxltd.com
Tankó Mihály
  +36 70 398 8241
   
   
   
A Megalux Fénytechnikai Kft. fő tevékenységi köre LED-es kül- és beltéri videotáblák, eredményjelzők, utastájékoztató berendezések és fényújságok fejlesztése, tervezése, gyártása és forgalmazása. Az elmúlt évtizedekben a cég szakemberei nagy számú videotábla és információs kijelző projekten dolgoztak, és számos szabadalommal járultak hozzá a technológia éretté válásához.
Márkanevek: Megalux
Kulcsszavak:  eredményjelző  LED  fal  LED  tábla  videotábla  sportlétesítmény  sportpálya