Cleartex szennyfogó szőnyegek betervezését segítő szoftver

ArchiCAD program alá fejlesztett lábtörlő tervező tárgyobjektum

Minden bejárat elhagyhatatlan eleme a lábtörlő! Ennek betervezése sokszor még a legtapasztaltabb tervezők tudását is kikezdi. Ugyanis nem mindegy, hogy a funkcióját hogyan és mennyi ideig látja el. Ehhez pedig számos feltételt figyelembe kell venni az igényeken kívül.
Ennek megkönnyítése és az időtakarékosság szellemében a Cleartex Kft. elkészítette a díjmentesen letölthető lábtörlő tervező tárgyobjektumot az ArchiCad programhoz. Segítségével könnyedén, másodpercek alatt a megfelelő minőségű és hatékonyságú lábtörlőt tervezheti be. A programot folyamatosan fejlesztik és frissítik, és az új verziókat is folyamatosan elérhetővé teszik.
Használata, letöltése díjmentes, azonban a szupport és a frissítések miatt regisztrálni szükséges. A letöltésért kattintson ide!
A tárgyobjektumot tartalmazó CD-t személyesen is átveheti, valamint további információt is kaphat, amennyiben Ön is ellátogat a Business Media szervezésében megtartandó "Tavaszi Roadshow-kra".

Szakmai vélemény az ArchiCAD lábtörlő tervező tárgyobejktumáról:
ArchiCAD lábtörlő tervező tárgyobejktum
ArchiCAD lábtörlő tervező tárgyobejktum

Egy építésztervező élete a megfigyeléssel, a folyamatos tanulással, a kontrollal telik. Folyamatosan fejleszti magát, hiszen lemaradni nem lehet. Bújja a könyveket, folyóiratokat, külföldi utakra és konferenciákra jár, folyamatosan felfedez, képzi magát, hogy minden alapja meglegyen a következő kihíváshoz.
Ezt ismerte fel egy beszélgetés során a szennyfogókat gyártó és forgalmazó Cleartex cég tulajdonosa, Huber Katalin is, és fogalmazódott meg fejében a gondolat: hogyan lehet ebben a cég az építésztervezők segítségére? A gondolatot szavak, újabb beszélgetések, majd tettek követték. Elindult egy több hónapos tervezési folyamat, de ezúttal nem egy épületet kellett megtervezni építészként, hanem egy szoftvert.
A Graphisoft ArchiCAD programja alatt már több fejlesztéssel is találkozhattunk. Ezek inkább több mint kevesebb sikerrel segítik az építésztervezőt, illetve rajzolóit egy ötlet papírra vetésében. Tehát a palettán jelenlévő szoftverek színvonalát emelő programmal állhattak csak elő. Mind a mai napig megoszlanak a vélemények, hogy tervező, vagy rajzoló programokról beszélhetünk.
A Cleartex-szel közösen eltökélt szándékuk volt, hogy a tervezőknek valóban tervezői segítséget tudjanak nyújtani ezzel a végtelenül egyszerű - valóban tervező - programmal a mindennapi munkájukban. A cél az volt, hogy ne kelljen ismerni a Cleartex cég szennyfogóit ahhoz, hogy hibátlanul, profi módon tervezhessék meg, ezt a néha sajnos elmaradó, de annál sokkal fontosabb eszközt az épületeknél.
A tervezés menete az elhelyezkedés megadásával kezdődik. Csak azt kell kiválasztani, hogy külső, belső vagy köztes térben, azaz szélfogóban kívánják elhelyezni a lábtörlőket, és hogy a meglévő burkolatra szerelnék, vagy beépítenék a burkolatba. Ezen kívül sok más nyilvánvaló és egyszerű adatot is megadhatnak, mint hogy szükségük van-e tűzgátlásra, szeretnének-e egyedi grafikaként például logót a szennyfogónkra, vagy sem. Az előzőeken kívül be kell állítani az épület környezetét, a forgalom típusát és intenzitását, valamint azt, hogy milyen hatásfokot és élettartamot várnak el a lábtörlőktől. 12 egyedi geometria közül választhatnak, és olyan 2D-s, illetve 3D-s grafikát adhatnak a lábtörlőknek, amilyet csak akarnak. Ezután jönnek csak a finomságok. Igen, a listázás, azaz a "szeretett" konszignáció készítés. Ez az, amit minden designer legszívesebben kihagyna az életéből. Most pillanatok alatt készíthetik el konszignációkat! Egy előre definiált "xml" fájl segítségével, ami letölthető a www.cleartex.eu weboldalról, csakúgy, mint maga az "lcf" könyvtár. A program használatához készítettek egy videós user guide-ot is, amin hangalámondás segítségével végigkövethető a tárgyobjektum használata.
Bíznak benne, hogy egy igazán jól használható, felhasználóbarát, grafikailag is jó megjelenésű tárgyobjektumot sikerült létrehozniuk, és a lábtörlő tervezése, mint eddig egy marginális kérdés, megoldásra talált.
Ha az ArchiCAD lábtörlő tervező tárgyobejktummal kapcsolatban további információt szeretne, küldje el kérdését a Cleartex Kft. munkatársának az alábbi Információkérés gomb segítségével.
A hírben szereplő termékek
Alutrend® Maxi Rub bordázott gumis kültéri szennyfogók Cleartex Aktív beltéri textil szennyfogó Cleartex Hygi Step™ fertőtlenítőtálca-rendszer Alutrend® Compact Rasp kaparó szálas textil kültéri szennyfogók
 
Cleartex szennyfogó szőnyegek
21 termék

Középületek, nagy forgalmú bejáratok lábtörlő rendszerei és professzionális szennyfogó szőnyegei. Bármilyen épületről legyen szó, a bejárat az amit mindenki, aki az adott épületbe bemegy használ, tehát a legnagyobb forgalommal terhelt rész. Ezért a fő- és oldalbejáratokban egyaránt, minden esetben szükséges szennyfogó rendszert alkalmazni, mert a megfelelő szennyfogó szőnyegek az épületbe beáramló szennyeződések több mint 90%-át képesek letisztítani. Nagy arányban megelőzik ezzel az elcsúszásból adódó baleseteket, megkönnyítik az épület tisztán tartását, valamint óvják a beltéri burkolatokat.

21 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szennyfogó szőnyegek, szennyfogó rácsok, szennyfogó tálcák
Szennyfogó szőnyegek, szennyfogó rácsok, szennyfogó tálcák
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...