proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Soudal Window System ablakszigetelési rendszer kivitelezési lépései


2017. január 19.

Az SWS technológia alkalmazásával növelhető a lakás hőkomfortja

Nyílászárókat szerel/cserél rendszerbeépítéssel? Hiányosnak találja a párazáró, illetve páraáteresztő szalagok beépítésére vonatkozó technológiai információkat? A Soudal Magyarország technikai szakemberei segítenek minden kérdésben és a helyes technológia megválasztásában!

Az SWS (Soudal Window Systems) a Soudal nyílászáró beépítési és szigetelési rendszere, mely szigetelő, illetve tömítő anyagok széles skáláját foglalja magába, az adott technológiai munkafolyamatnak megfelelően.

A nyílászárók beépítését követően a nyílászáró ablak és a külső fal érintkezési pontjai erős hőveszteségnek van kitéve, mely szorosan összefügg az ablak pontos behelyezésétől, valamint a nyílászáró és a fal találkozásának a megfelelő tömítésétől és szigetelésétől.

A Soudal Window System egy olyan ablakszigetelési rendszer, mely az ablak kávába történő beépítés helyének tartós és hatékony szigetelésén alapul. Ennek megfelelően a nyílászárók purhabbal való beépítése esetén a habot egy belső párazáró, illetve egy külső páraáteresztő szalag védi meg a belső légnedvességtől. Ennek biztosítása azért nélkülözhetetlen, mivel csak a száraz purhab réteg rendelkezik megfelelő hőszigetelő paraméterekkel. Csak a száraz szigetelő réteg biztosít hosszan tartó védelmet a fal átfagyása és a penész kialakulása ellen.

A kivitelezők által eddig figyelmen kívül hagyott szigetelés lényeges hatással van a teljes nyílászáró tok ablak-fal kapcsolatra, mivel a hőszigetelő réteg átnedvesedett és átfagyott szerkezete hőhidat okoz, ami jelentős hőveszteséget eredményez az épületben.

Az Soudal Window System három szigorúan meghatározott tulajdonságú réteg alkalmazásán alapul:
  • Belső szigetelés:
    A párazáró szigetelés meggátolja a vízpára és a nedvesség átjutását a beltérből a hőszigetelő rétegbe. A páravédő rétegnek hézagmentesnek kell lennie.
  • Hő- és hangszigetelés:
    A fal és az ablaktok közötti rést olyan rugalmas szigetelő anyaggal kell teljesen kitölteni, amely kompenzálja a tok hőmérséklet ingadozás és páratartalom okozta minimális mozgását. A legjobb eredményt a kiváló minőségű Soudafoam purhab használatával érhetjük el, melyet egyenletes sejtszerkezet, minimális vízfelvétel, alacsony hővezetési tényező és gyors megmunkálási idő jellemez.
  • Külső szigetelés:
    A külső szigetelés egy egyoldalú áteresztő hártya elvén működik. Ez megelőzi a vízpára átjutását a szabadból a rés belsejébe, miközben elősegíti a vízpára ellenkező irányú vándorlását.
A kivitelezés lépései:

Páraáteresztő és párazáró szalag, amit az ablaktokra kell ragasztani

Ablaktok behelyezése az ablaknyílásba

Páraáteresztő szalag kihajtása és ráragasztása a külső falra

Ablakrés tömítése Soudafoam purhabbal

Párazáró szalag kihajtása és ráragasztása a belső falra

Az ablak beszerelés után kívülről

Az ablak beszerelés után belülről

A Soudal Window System ablakszigetelési rendszer katalógusát a hír alatti termékképre kattintva töltheti le. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a Soudal Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Soudal Window System - szigetelések

A Soudal Window System egy ablak beépítési és szigetelési rendszer, amely a következő elemekből áll: pur hab, párazáró szalag, páraáteresztő szalag, tömítőanyag. Az ablak és a külső fal érintkezési pontja különösen ki van téve a hőveszteségnek és a nedvesség kialakulásának, ezért nagyon lényeges az ablak pontos behelyezése, valamint a nyílászáró és a fal érintkezési helyének a megfelelő tömítése és szigetelése. Soudal Window System egy „meleg” ablakszigetelési rendszer (többrétegű kialakítás), mely az ablak kávába történő beépítés helyének tartós és hatékony szigetelésén alapul a „belül jobban zár, mint kívül” elv alapján. Ez az egyetlen mód a pur hab nedvesség elleni védelmére. Csak a száraz pur hab réteg rendelkezik megfelelő hőszigetelő paraméterekkel.

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 880 802
Fax: +36 23 880 810
E-mail:
Web: www.soudal.hu
Oltyán János
ügyvezető igazgató  
   
   
   
A Soudal egy 100% belga vállalat, melyet Vic Swerts alapított 1966-ban. Kis családi cégből gyorsan vezető világméretű vállalattá vált, például a poliuretán hab, a tömítők, a ragasztók, a tetőszigetelő anyagok piacán. 2011-ben a Soudal elnyerte az év nemzetközi vállalata díjat az Ernst & Young-tól. A Soudal Holding több mint 2100 főt alkalmaz, ebből 800 főt Turnhoutban, Belgiumban. A vállalat 40 leányvállalattal, több mint 120 országban van jelen.
További hírek a Tömítő masszák, tömítő profilok, hézagszigetelések, hőszigetelő keretek termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Soudal  Window  System  SWS  ablakszigetelés  ablakszigetelési  rendszer  ablakkeretek  hőszigetelése  nyílászáró  tömítés  ablakcsatlakozás  nyílászáró  beépítés  szigetelés