proidea.hu online termékinformációs katalógus

A fűtőszálas csempefűtés előnyei a hagyományos padlófűtéssel szemben


2016. február 05.

Különböző típusokból és méretekből lehet választani a Czinege és Fiai Kft. termékei közül

Több tévhit is kering arról, hogy a padlófűtés káros. Igen ám, de nem mindegy, hogy milyen padlófűtésről beszélünk.

Ehhez át kell tekintenünk, mi az előnye a csempefűtésnek a hagyományos padlófűtéssel szemben:
 1. A hagyományos padlófűtéssel ellentétben a csempefűtés nem káros az egészségre, mivel nem víz fut a fűtőcsövekben, hanem elektromos fűtőszálak. Az elektromos padlófűtés nem növeli a vízerek számát, így nem veszélyezteti az egészséget sem.
 2. A fűtésre használt kábel a lakásban olyan elektromos vezeték, amely a köpenyében található árnyékolás miatt nem juttat elektroszmogot az otthona légterébe.
 3. A hagyományos padlófűtésnél fennáll az a veszély, hogy a benne folyó víz valamilyen oknál fogva elakad, megsérül a vezeték stb. Ez sajnos komoly bontási munkákat vonz maga után. Ezzel ellentétben a csempefűtésnél ilyen probléma fel sem merül. Semmilyen karbantartást nem igényel, mivel a csempefűtés a csemperagasztóba van helyezve, és ott addig marad, míg a járólapot fel nem verik.
 4. A gázfűtés esetében a kéményen veszteségként eltávozó hőenergiával is számolni kell, valamint a csövekben áramló víz, a kazántól távolodva, egyre hidegebb lesz, így jóval több energiát használ el ugyanannyi hő előállításához.
  Az elektromos padlófűtésnél azonban mindezek a veszteségek nem lépnek fel. Pontosan annyi energiát fektet a fűtésbe, amennyit a mérőóra mutat, a fűtőkábel pedig teljes hosszában egyenletes hőt termel, nincsenek felesleges veszteségek.
 5. Az elektromos padlófűtési rendszer beruházási és kiépítési költsége jóval alacsonyabb, mint a hagyományos fűtési módoké. Szabályozhatóságának köszönhetően 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet.
Összefoglalva, a csempefűtés akár kiegészítő fűtésként, akár főfűtésként is energiatakarékos fűtési megoldás, amely magas komfortot biztosít az otthonába.
 • könnyű szerelés – megoldható akár egy egyszerű újraburkolással (csak kiegészítő fűtés esetében)
 • költséghatékony működés – viszonylag kis energiaigényű, kiválóan szabályozható rendszer, így mindig csak akkor, és annyi ideig kell üzemeltetni, ameddig az szükséges, és megújuló energiaforrásokkal is kiválóan kombinálható, ami növeli a költséghatékonyságát
 • nem igényel karbantartást – nincsenek kéményseprői feladatok, tisztítási, rendszer karbantartási munkák, festések, csöpögő radiátorok
 • nincsen külön helyigény – nem kell azon gondolkodni, hogy a beszerelés után hová kerül a kanapé, vagy egyéb bútor, bármikor, bárhogyan átrendezheti a helyiségeit, mivel ez a fűtés soha sem lesz útban.
A csempefűtés hordozóhálója bárhol elvágható, a szőnyeg bármerre elfordítható, ezáltal különböző alakzatú felületek is lefedhetők.

Fontos, hogy a csempefűtés vastagsága csak 3 mm, ezért a szokásosan alkalmazott 5 mm járólapragasztóban elfér, a járólap szintjét nem változtatja meg. Kiválóan alkalmas tehát bármely járólappal burkolt helyiség felújítása során, legyen szó fürdőszobáról, irodáról, üzlethelyiségről stb.

A csempefűtés szabályozása történhet időkapcsolóval vagy padlóérzékelős termosztáttal. Az érzékelőt védőcsőbe a fűtés alatti betonba helyezzük el.

Érzékelő helye
 
Lerakás 2. lépés
 
Lerakás 5. lépés

A kiválasztásnál a kívánt felület méretét kell meghatározni, és ez alapján megrendelni a szükséges csempefűtést.

Az alábbi típusokból és méretekből lehet választani:
 
  Cikkszám Szélesség (cm) Hossz (cm) Felület (m²)
  CZ-SHDN-150-1 50 200 1
  CZ-SHDN-150-2 50 400 2
  CZ-SHDN-150-4 50 800 4
  CZ-SHDN-150-6 50 1200 6
  CZ-SHDN-150-8 50 1600 8
  CZ-SHDN-150-12 50 2400 12

A Czinege és Fiai Kft. elektromos fűtőkábeles csempefűtéséről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Czinege és Fiai Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-5100 Jászberény, Pesti u. 36.
Telefon: +36 57 500 194
Fax: +36 57 500 191
E-mail:
Web: www.elektromosfutes.hu
Web: www.thermoshield.hu
ifj. Czinege Károly
ügyvezető +36 30 938 9921
   
   
   
   
A céget 1997-ben családi vállalkozásként alapították. A Czinege és Fiai Kft. tevékenységi körébe jelenleg a Garnish, Etherma, Eltherm, Frico márkájú elektromos fűtések (csempefűtés, rámpafűtés, ereszcsatorna, csőkisérő, tükör , ipari és talaj fűtések), valamint a ThermoShield termokeramikus membránbevonat mellett forrasztásmentes gyorscsatlakozók, extrudált ABS és polisztirol lapok és ablakba szerelhető réssellőzők forgalmazása tartozik. A cég törekvése olyan kül- és belföldi szállítóktól vásárolni, amelyek mögött biztos anyagi, fejlesztési háttér és működő minőségirányítási rendszer áll.

Elektromos fűtésekkel foglalkozó honlapjaik: https://elektromosfutes-tervezoknek.hu/, http://infrasugarzo.com/, http://webshop.infrasugarzo.com/
ThermoShield termékcsaláddal foglalkozó honlapjaik: http://favedelem.com/, http://belterifestek.hu/, http://homlokzatifestek.hu/, http://penesz.hu/
Márkanevek:
- elektromos fűtések: Garnisch; Etherma; Eltherm, Demista
- bevonat: ThermoShield
Kulcsszavak:  Czinege  és  Fiai  Kft  csempefűtés  elektromos  fűtőszál  fűtőkábel  padlófűtés  felületfűtés