Czinege-SJXFJ fűtőkábel a Kossuth téri látogatóközponthoz levezető lépcsőkben

A tér kialakításáért a generálkivitelező KÉSZ Zrt. Magyar Termék Nagydíjat kapott


A cég sok, jelentős projekt megvalósításában vett már részt, gépkocsi lehajtók, járdák, helikopter leszállók hó- és jégmentesítése terén. Ezeknél azonban általában csak 6-8 cm vastag betont, vagy térkövet kellett fűteni, de ilyen vastag lapokat eddig nem kellett átfűteniük.

A fő kérdés az volt, mekkora teljesítményt szükséges beépíteni egységnyi területre, valamint mekkora teljesítményt adhat le a fűtőkábel 1 m-e? Megoldásukat azután fogadták el, miután egy kísérlet során bebizonyították, hogy fűtőkábelük képes átmelegíteni a szokatlanul vastag lapokat. Egy próbaszakaszra lefektették a Czinege-SJXFJ állandó ellenállású fűtőkábelt egymástól 5 cm távolságra, műanyag távtartóval rögzítve. A fűtőkábel teljesítményét úgy állították be, hogy a szokásos 300-350 W/m² teljesítményt – az átfűtendő réteg vastagsága miatt – lényegesen meghaladják.
A Kossuth téri lépcsőlejárat több mint 10 méter széles, de csak kétoldalt, a korlátok mellett, mintegy 2 méter széles részt kellett megfűteni, energiatakarékosság miatt, hiszen havas időben a látogatók úgyis a korlátok mentén közlekednek, ahol látják, hogy nem havas, jeges a lépcső.

a Czinege és Fiai Kft. büszke arra, hogy hozzájárulhatott az igazán szépre sikerül tér kialakításában egy fontos, a személyi biztonságot szolgáló megoldással.

A KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., mint a projekt generálkivitelezője, Magyar Termék Nagydíjat kapott a Kossuth Lajos tér kialakításáért, és elismeréseképpen köszönő oklevelet küldött a Czinege és Fiai Kft.-nek a munkálatokban való részvételükért.
 
A Czinege és Fiai Kft. kültéri felületeken alkalmazott elektromos fűtőkábeleiről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Czinege és Fiai Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

A hírben szereplő termékek

 
Garnisch rámpafűtés

Az egyetlen jól használható megoldás garázslejárók, járdák bármely külső terület hó- és jégmentesítésére, az elektromos fűtőkábellel történő fűtés. A magas hatásfok és a jó szabályozhatóság teszi gazdaságossá a működését.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak
Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...