proidea.hu online termékinformációs katalógus

Czinege-SJXFJ fűtőkábel a Kossuth téri látogatóközponthoz levezető lépcsőkben


2016. december 09.

A tér kialakításáért a generálkivitelező KÉSZ Zrt. Magyar Termék Nagydíjat kapott

A Czinege és Fiai Kft. komoly kihívással szembesült, amikor bizonyítaniuk kellett, hogy a Kossuth téren létesülő látogatóközponthoz levezető lépcsők fűtését meg tudják úgy oldani, hogy azok télen hómentesek, csúszásmentesek legyenek. A kihívás azért volt különleges, mert a lépcsőket 150 mm vastag gránitlapokból alakították ki.


A cég sok, jelentős projekt megvalósításában vett már részt, gépkocsi lehajtók, járdák, helikopter leszállók hó- és jégmentesítése terén. Ezeknél azonban általában csak 6-8 cm vastag betont, vagy térkövet kellett fűteni, de ilyen vastag lapokat eddig nem kellett átfűteniük.

A fő kérdés az volt, mekkora teljesítményt szükséges beépíteni egységnyi területre, valamint mekkora teljesítményt adhat le a fűtőkábel 1 m-e? Megoldásukat azután fogadták el, miután egy kísérlet során bebizonyították, hogy fűtőkábelük képes átmelegíteni a szokatlanul vastag lapokat. Egy próbaszakaszra lefektették a Czinege-SJXFJ állandó ellenállású fűtőkábelt egymástól 5 cm távolságra, műanyag távtartóval rögzítve. A fűtőkábel teljesítményét úgy állították be, hogy a szokásos 300-350 W/m² teljesítményt – az átfűtendő réteg vastagsága miatt – lényegesen meghaladják.
A lépcsőfűtésnél szokásos kábelelhelyezés

A távtartókat keresztbe kell tenni a lépcsőfokokon, és hosszába a kábeleket. Nyugodtan választhatók hosszú kábelek is, hiszen azok továbbvihetők az egyes lépcsőfokokon, vagy a lépcsők közti pihenőkön. A fűtőkábelre a megrendelő által kért hosszúságú – de a Czinege és Fiai Kft. által szerelt – hidegvég messzebbről is biztosítja a megtáplálást. A hidegvégek egy kapcsolószekrényben kerülnek összekötésre a betáplálással, ahol a vezérlőegység is található. A vezérlő – a teljesítményhez méretezett – mágneskapcsoló segítségével végzi a ki- és bekapcsolást. A vezérlés érzékelőit is a lépcsőn kell elhelyezni, az érzékelő kábeleinek pedig csövet tenni, hogy azok szükség esetére cserélhetők maradjanak.

A fűtés természetesen csak akkor kapcsolódik be, amikor egyszerre hideg is van, és hó is esett. Addig marad bekapcsolva, míg vagy megemelkedik a hőmérséklet, vagy leolvadt a felületről a nedvesség.

A cég által szállított EBERLE-intelligens vezérlés megfelel ennek a két feltételnek.
A Kossuth téri lépcsőlejárat több mint 10 méter széles, de csak kétoldalt, a korlátok mellett, mintegy 2 méter széles részt kellett megfűteni, energiatakarékosság miatt, hiszen havas időben a látogatók úgyis a korlátok mentén közlekednek, ahol látják, hogy nem havas, jeges a lépcső.

a Czinege és Fiai Kft. büszke arra, hogy hozzájárulhatott az igazán szépre sikerül tér kialakításában egy fontos, a személyi biztonságot szolgáló megoldással.

A KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., mint a projekt generálkivitelezője, Magyar Termék Nagydíjat kapott a Kossuth Lajos tér kialakításáért, és elismeréseképpen köszönő oklevelet küldött a Czinege és Fiai Kft.-nek a munkálatokban való részvételükért.
 
A Czinege és Fiai Kft. kültéri felületeken alkalmazott elektromos fűtőkábeleiről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Czinege és Fiai Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-5100 Jászberény, Pesti u. 36.
Telefon: +36 57 500 194
Fax: +36 57 500 191
E-mail:
Web: www.elektromosfutes.hu
Web: www.thermoshield.hu
ifj. Czinege Károly
ügyvezető +36 30 938 9921
   
   
   
   
A céget 1997-ben családi vállalkozásként alapították. A Czinege és Fiai Kft. tevékenységi körébe jelenleg a Garnish, Etherma, Eltherm, Frico márkájú elektromos fűtések (csempefűtés, rámpafűtés, ereszcsatorna, csőkisérő, tükör , ipari és talaj fűtések), valamint a ThermoShield termokeramikus membránbevonat mellett forrasztásmentes gyorscsatlakozók, extrudált ABS és polisztirol lapok és ablakba szerelhető réssellőzők forgalmazása tartozik. A cég törekvése olyan kül- és belföldi szállítóktól vásárolni, amelyek mögött biztos anyagi, fejlesztési háttér és működő minőségirányítási rendszer áll.

Elektromos fűtésekkel foglalkozó honlapjaik: https://elektromosfutes-tervezoknek.hu/, http://infrasugarzo.com/, http://webshop.infrasugarzo.com/
ThermoShield termékcsaláddal foglalkozó honlapjaik: http://favedelem.com/, http://belterifestek.hu/, http://homlokzatifestek.hu/, http://penesz.hu/
Márkanevek:
- elektromos fűtések: Garnisch; Etherma; Eltherm, Demista
- bevonat: ThermoShield
További hírek az Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Czinege  és  Fiai  Kft  Kossuth  Lajos  tér  parlament  látogatóközpont  lépcsőfűtés  SJXFJ  elektromos  fűtőkábel  referencia  projekt  fűtött  lépcső  hómentes  hómentesítés  jégmentes  jégmentesítés  csúszásmentes