proidea.hu online termékinformációs katalógus

Fagykárok elkerülése vápafűtéssel a Szépművészeti Múzeum felújításánál


2018. február 05.

A Czinege és Fiai Kft. nem csak a fűtőkábeleket, hanem a tervezést és kivitelezést is biztosította

A Szépművészeti Múzeum esőgyűjtő és elvezető rendszereinek a felújítási munkák alatt sérült részeit ki kellett cserélni. Ehhez a feladathoz a Czinege és Fiai Kft. nem csak az általuk forgalmazott elektromos fűtőszálakat biztosította, hanem a vápafűtés kialakításának tervezését és kivitelezését is.
Budapesti Szépművészeti Múzeum
Gyakran előfordul, hogy a tél folyamán többször is megfagy a tetőről leolvadt víz a csatornákban. A jég megrongálja a csatornát illetve vápát, a lehulló jégdarabok súlyos károkat, baleseteket okozhatnak. A vápákban, csatornákban az is kellemetlenséget okoz, ha a jég miatt nem tud elfolyni a megolvadt víz, ami átnedvesítheti a falakat, beázások keletkezhetnek. A padlástérbe szivárgó víz az elektromos csövek mellett a villamos szekrénybe jutva tüzet is okozhat.

A Czinege és Fiai Kft. által forgalmazott fűtési rendszer megvéd ezektől a károktól.

Az egyik fűtendő terület a Román csarnok feletti rész, ami az épület Dózsa György úti felén található, valamint a középső fogadó csarnok feletti tetőnél lévő vápa fűtése is a feladat része volt. A vápák "U" alakzatban helyezkednek el.

A cégnek a kivitelezés alkalmával 2 db 40 cm széles és 1 db 60 cm széles vápát kellett fűtőkábellel ellátnia, hogy a fagyos és jeges napokon se terhelje súly a tetőszerkezetet, és így megfelelő legyen a csapadékvíz elvezetése is.

Szélesebb vápába egymással párhuzamosan több fűtőszálat kellett behelyezni, és azokat párhuzamosan összekapcsolni. Fontos volt, hogy kültéren csak UV-álló fűtőkábel és hidegvezeték helyezhető el.
Czinege és Fiai Kft. - elektromos vápafűtés a Szépművészeti Múzeumnál
Itt a kábeleket 10 cm távolságra helyezték el, hogy a szükséges teljesítmény kialakuljon. A lefolyókba csak 1,5 m mélyen engedték a kábeleket, mert a csövek a továbbiakban épületen belül futnak, így az elfagyás lehetősége elenyésző. Ha nem épületen belül futnának a csövek, akkor végig kellett volna vezetni a kábelt a vízszintes csatornarészen és a fagyhatárig belógatni minden lefolyócsőbe.

A csatornákban és a lefolyó csövekben elhelyezett fűtőkábeleket egy nedvesség- és egy hőérzékelő segítségével szabályozó berendezés kapcsolja be és ki. Csak akkor üzemel a fűtés, ha csapadék van a felületen, és +5°C alatt van a külső hőmérséklet. Bekapcsolás után a fűtés megolvasztja a havat, jeget, és amikor lefolyik a csatornából a víz, kikapcsol a vezérlés.


Ha kíváncsi az elektromos fűtési megoldásokat felsorakoztató termékek adataira, pdf formátumban letölthető termékismertetőire, kattintson az alábbi termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Czinege és Fiai Kft. munkatársától, küldje el kérését, kérdését az alábbi gombok egyikének használatával.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-5100 Jászberény, Pesti u. 36.
Telefon: +36 57 500 194
Fax: +36 57 500 191
E-mail:
Web: www.elektromosfutes.hu
Web: www.thermoshield.hu
ifj. Czinege Károly
ügyvezető +36 30 938 9921
   
   
   
   
A céget 1997-ben családi vállalkozásként alapították. A Czinege és Fiai Kft. tevékenységi körébe jelenleg a Garnish, Etherma, Eltherm, Frico márkájú elektromos fűtések (csempefűtés, rámpafűtés, ereszcsatorna, csőkisérő, tükör , ipari és talaj fűtések), valamint a ThermoShield termokeramikus membránbevonat mellett forrasztásmentes gyorscsatlakozók, extrudált ABS és polisztirol lapok és ablakba szerelhető réssellőzők forgalmazása tartozik. A cég törekvése olyan kül- és belföldi szállítóktól vásárolni, amelyek mögött biztos anyagi, fejlesztési háttér és működő minőségirányítási rendszer áll.

Elektromos fűtésekkel foglalkozó honlapjaik: https://elektromosfutes-tervezoknek.hu/, http://infrasugarzo.com/, http://webshop.infrasugarzo.com/
ThermoShield termékcsaláddal foglalkozó honlapjaik: http://favedelem.com/, http://belterifestek.hu/, http://homlokzatifestek.hu/, http://penesz.hu/
Márkanevek:
- elektromos fűtések: Garnisch; Etherma; Eltherm, Demista
- bevonat: ThermoShield
További hírek az Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Czinege  és  Fiai  Kft  Szépművészeti  Múzeum  vápa  fűtés  vápafűtés  fűtőkábel  fűtőszál  tetővápa  esőcsatorna