A BOX PRINT – FSD PACKAGING Kft. világításának korszerűsítése

A jobb látási viszonyoknak és az egyenletes fényerősségnek köszönhetően pontosabb és biztonságosabb a munkavégzés

A BOX PRINT – FSD PACKAGING Kft. elsősorban az FMCG szektornak gyárt széles palettával, magas minőségű csomagolóanyagokat. A több mint 20 éve az iparban lévő egyesült vállalat termékeit globálisan 100 országban használják különböző vállalatok, köztük a Tungsram Csoport is.

BOX PRINT – FSD PACKAGING Kft. világításának korszerűsítése
BOX PRINT – FSD PACKAGING Kft. világításának korszerűsítése

A magyar tulajdonú vállalatnak két gyára is van Magyarországon, Körösladányban és Dunaharasztiban. Mind a két telephelyen a legújabb technológiákkal ellátott, robusztus géppark biztosítja a megrendelt termékek biztos szállítását.

A BOX PRINT – FSD PACKAGING küldetése, hogy kiemelkedően versenyképes szolgáltatást nyújtson, ehhez pedig folyamatosan fejlesztik vállalatukat. A kiváló együttműködésben bízva kérték fel a Tungsramot a Dunaharasztin található telephelyük részletes és pontos felmérésére és világítástechnikai korszerűsítésére.

BOX PRINT – FSD PACKAGING Kft. világításának korszerűsítése
BOX PRINT – FSD PACKAGING Kft. világításának korszerűsítése

Az elvárások

A meglévő világítás az idők során korszerűtlenné vált, így a vállalat mindenképpen modernizálni szerette volna a különböző világítási megoldásait. Fenntarthatósági, takarékossági célokat fogalmaztak meg, emellett a legfőbb szempont a dolgozók jobb közérzetének, munkakörnyezetének kialakítása volt, ezek végett döntöttek a korszerűsítés mellett.

A világítás korszerűsítés után az üzemnek nem csak a szabványoknak és előírásoknak megfelelő világításokkal kellett rendelkeznie, de tökéletes fényviszonyokat is kellett teremteni, ami elősegítheti a dolgozók produktivitását, hiszen a megfelelő világítás nagy hatással lehet az emberek közérzetére és koncentrálóképességére.

BOX PRINT – FSD PACKAGING Kft. világításának korszerűsítése
BOX PRINT – FSD PACKAGING Kft. világításának korszerűsítése

A megoldás

A beépítendő eszközök kiválasztásakor a helyiségek megfelelő megvilágítottságának és a fényeloszlásának kialakítása volt az elsődleges szempont, amit a gazdaságosság és a megtérülés követett.

A két gyártócsarnok mellett a raktárban is a Tungsram High Bay termékei kerültek telepítésre. Ez a csarnokvilágító lámpatest kiváló hatékonysággal működik, valamint vezérlési lehetőségek széles választékával rendelkezik. Tökéletes látási viszonyokat biztosít a 7,5 méteres belmagasságú csarnokokban.

Egyéb beltéri helyiségekben - mint például a mosdók, étkezők és folyosók - Tungsram LED Bulkhead és Mariner lámpatestek kerültek telepítésre. A Bulkhead termékek sokoldalúan felhasználhatóak például recepciókon, lépcsőházakban, folyosókon, pihenőhelyeken és az épületek külső falain is, egységes fényt adva különböző környezetekben. A Mariner por- és páramentes lámpatestek rendkívül energiahatékonyak, és alacsony karbantartási költséggel rendelkeznek, így ezek is megfelelő megoldásnak bizonyultak.

Az üzem külső részein a régi kültéri lámpatesteket lebontották, és a legújabb Tungsram PIKO lámpatestekre cserélték őket, melyek a korábbi lámpatestekkel ellentétben kis teljesítménnyel, kompakt mérettel és magas megvilágítási értékkel rendelkeznek. A tartóoszlopokat ugyan megtartották, de a lámpakarok pozícióit megváltoztatták a jobb megvilágítás érdekében. Emellett több külső homlokzati reflektort is kicseréltek, így az épület homlokzatán helyet kapó cégér is megfelelő megvilágítást kapott.

Nem csak a lámpatesteket szolgáltattak, de a kivitelezést is a cég folytatta le 5-6 munkanap alatt, alkalmazkodva az ügyfél gyártási folyamatainak zökkenőmentes fenntarthatóságára. A kivitelezés befejezését követően érintésvédelmi és fénymérési folyamatok következtek, hivatalos jegyzőkönyvekkel alátámasztva a kapott eredményeket.

BOX PRINT – FSD PACKAGING Kft. világításának korszerűsítése
BOX PRINT – FSD PACKAGING Kft. világításának korszerűsítése

Az eredmények

„A munkálatok jórészt a karácsonyi ünnepek között folytak, a termelést a legkisebb mértékben sem akadályozva, s miután visszajöttek a kollégák a szünetről, alig ismerték meg korábbi munkahelyüket. Teljesen más minőségű üzem fogadott minket, a fő csarnok és a külső parkolók egy jóval korszerűbb, világcég szintjét mutatták. Az üzem megjelenésében teljesen új minőségi szintre lépett.” – mondta el Fazekas Attila ügyvezető igazgató.

Az első visszajelzések alapján a dolgozók elégedettek a változtatásokkal, így bíznak abban, hogy a korszerűsítés hatására a munkavégzés közbeni közérzet javulni fog, pontosabb és biztonságosabb lesz a munkavégzés a jobb látási viszonyoknak és egyenletes fényerősségnek köszönhetően.

Az energiafogyasztást vizsgálva elmondható, hogy a vállalat fogyasztása csökkent a modern technológiájú lámpatesteknek köszönhetően, amivel szignifikáns energiamegtakarítást realizálhatnak. A BOX PRINT – FSD PACKAGING Kft. legfőbb értékei között szerepel a fenntarthatóság, amihez most a Tungsram is sikeresen hozzájárult a világítás korszerűsítésével.

Kategóriák
Közvilágítás
Közvilágítás
Ipari lámpatestek
Ipari lámpatestek
Beltéri, mennyezetre és falra szerelt lámpatestek
Beltéri, mennyezetre és falra szerelt lámpatestek
Világítástechnika
Világítástechnika
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...