A VOC vegyületeket megkötő ALBAGIPS termékek

Egészséges környezet – minőségi élettér

Az építőanyagok technológiai fejlesztése során egyre gyorsabb technológiákat használunk a kivitelezési idő, valamint a költségek csökkentése érdekében. Az emberek többségében fel sem merül, hogy a kiválasztott anyagok jelentős mennyiségű káros kémiai adalékanyagot tartalmazhatnak, melyek kipárolgása akár veszélyes is lehet az egészségre. Ezért az építőanyagok kiválasztásakor fontos odafigyelni arra, hogy senki nem szeretne károsanyagokat belélegezni mindennapi tevékenységei során.

A VOC vegyületeket megkötő ALBAGIPS termékek
A VOC vegyületeket megkötő ALBAGIPS termékek

A VOC a levegőben előforduló káros szénhidrogén-származékok gyűjtőneve, melyek számos egészségügyi panaszt okozhatnak, mint például légúti megbetegedések (asztma, allergia), fejfájás és fáradékonyság.

Ezek az anyagok bekerülhetnek szigetelő anyagokból, festékekből, tisztítószerekből, ragasztókból, szőnyegekből, bútorokból vagy akár számítógépekből a belső térbe.

A formaldehidet az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutatási Hivatala 2004-ben emberi rákkeltő hatású anyaggá minősítette.

„A formaldehid mérgező és rákkeltő hatású. Építkezéseknél a levegőben megengedett maximális mennyisége 0,1 ppm. Ezen koncentráció fölött a szem irritációját, nyálkahártyák égető érzését, asztmás embereknél a tünetek erősödését, fulladást, valamint fejfájást okozhat”
Forrás: Wikipedia

Az ALBAGIPS termékek magas VOC abszorpciós képességgel rendelkeznek, így az ezekkel épített fal egészséges beltéri levegőminőséget biztosít, valamint segít megelőzni az asztma és az allergia kialakulását. Az ALBAGIPS termékek egészségesebbé teszik az Ön otthonát, munkahelyi környezetét és Ön vagy gyermeke oktatási intézményét.

Az ALBAGIPS termékek nem bocsátanak ki szennyező anyagokat, EN ISO 16000-09 szabvány szerinti francia A+ minősítést kaptak, melyet csak a legmagasabb minőségi osztályba sorolt termékek kapnak meg. Minősítésük azt igazolja, hogy a forrásnál nagyon alacsony a károsanyag-kibocsátás.

A VOC vegyületeket megkötő ALBAGIPS termékek
A VOC vegyületeket megkötő ALBAGIPS termékek

Az ALBAGIPS rendszerek használatával jelentősen csökkentheti a beltéri levegőben előforduló káros formaldehid mennyiséget anélkül, hogy a környezetbe bocsátaná ki (EN ISO 16000-23 szabvány szerint tesztelve). Költséghatékonysága, gyorsasága és számos előnye mellett 100% természetes ásványgipszből készült ALBAGIPS termék lehet az első lépés a fenntarthatóbb, egészségesebb jövő felé vezető úton.

A hírben szereplő termékek
ALBAFAL GYPS BLOC válaszfalelem
 
ALBAFAL GYPS BLOC válaszfalelem

Az AlbaFal fedett falak építéséhez használható négy oldalán illesztékekkel ellátott elem. A teljes felületen lévő tökéletes gipszborítás a hangszigetelés, vízfelvevő képesség (hidroszkópikus jellemzők) és tűzállóság vitathatatlan előnyei mellett a fal gyors és egyszerű felhúzását teszi lehetővé. A kész fal teljesen sík, nem szükséges vakolni, csak egy egyszeri glettelést igényel.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
ALBAGIPS TECNOBOARD szerelt gipsz válaszfal rendszer
 
ALBAGIPS TECNOBOARD szerelt gipsz válaszfal rendszer

A TECNOBOARD olyan fedett terekben használatos önhordó, szerelt építési rendszer, mely ideális választás térelhatároló-, lakáselválasztó-, magas- és előtétfalak valamint sík álmennyezetek építéséhez kiemelkedő tűz-, hanggátlást biztosítva. A rendszer alapja az élein nútféderes kialakítású, kerámiarostokkal erősített gipszlap, melynek szerelése horganyzott acél profilvázra történik. A lapok felülete tökéletesen sík, ami csak egy vékony glett réteget igényel, bandázsolni nem kell. A TECNOBOARD egyesíti a hagyományos falazott válaszfalak és a szerelt gipszkarton szerkezetek előnyeit, továbbá számos pozitív tulajdonsággal bír. A rendszer felépítéséből adódóan száraz technológiának minősül, kivitelezése gyors és egyszerű (oldalanként csak egy réteg TECNOBOARD lap szükséges), állékonysága a falazott szerkezetekkel vetekszik. A gipszkartonnal szemben az építkezés korábbi szakaszában beépíthető. A gépészeti szerelvények elhelyezésére akusztikai és tűzvédelmi szempontból is megnyugtató megoldást kínál. Megfelelő rögzítőelem alkalmazásával a szerkezet nagy súlyokkal terhelhető erősített borda használata nélkül ellentétben a gipszkarton szerkezetekkel.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szerelt válaszfalak
Szerelt válaszfalak
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók
Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...