RIM Design Award 2015 - Formatervezési pályázat díjátadó a jubileumi Pollack Expo kiállításon

A Hungaro-Rim Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara 2015-ben formatervezési pályázatot hirdetett a kar hallgatói részére


A Hungaro-Rim Kft. és a Pécsi Tudományegyetem műszaki kara a fiatal diákok tehetséggondozása és a duális képzés támogatásának érdekében a tavalyi évben elkezdték közös együttműködésüket. Közös céljuk, hogy támogassák a fiatal generáció újszerű látásmódját, és megjelenési lehetőséget biztosítsanak a legjobb ötleteknek és alkotóiknak.

Ergonómia és design a megvalósíthatóság korlátain belül - azaz hogyan tudunk ergonomikus designbútorokat alkotni a használati tárgy és a művészeti alkotás határán egyensúlyozva? A funkcionalitás, a környezettudatos anyaghasználat és a megvalósíthatósági szempontok határozzák meg az új tartalmat és formavilágot!

A pályázókat arra kérték, hogy mutassák be egy általuk elképzelt szék, kanapé, fotel, vagy asztal tervét, amely amellett, hogy egyedi és innovatív designt képvisel, megvalósítható is.

Több mint 120 darab pályamunka érkezett be, melyek között rengeteg jó és ötletes alkotással, elképzeléssel lehetett találkozni, és amely még jobban megnehezítette a zsűri értékelését, illetve választását. Büszkén lehet mondani, hogy nem csak a hazai fiatalok, hanem külföldiek is részt vettek a meghirdetett versenyen, így a pályázat nemzetközi jelleget is kapott (pl. kínia diákok).
Február 25-én, csütörtökön átadták a RIM formatervezési pályázat nyerteseinek a díjakat a 10. jubileumi Pollack Expo szakmai kiállítás keretén belül a plenáris ülésen. A díjakat azok a tehetséges hallgatók vehették át, akik a legjobb bútorterveket készítették a funkcionalitás és a környezettudatos anyaghasználat figyelembevételével.

A nyertesek és pályaműveik:
  I. helyezett: Szabó Nándor - Macaron
II. helyezett: Látrányi Péter - Shared
III. helyezett: Csontos Mónika Tamara – Lamellar

Különdíjas: Nyerges Viktória – Serenity

Ezt a nagyszerű kezdeményezést a Hungaro-Rim Kft. és az idén 25. jubileumi születésnapját ünneplő RIM ülőbútor gyártó anyavállalat a jövőre nézve folytatni szeretné, mind magyar mind külföldi egyetemekkel és főiskolákkal együttműködve. A Csehországi RIM Cz. 25. születésnapi programjának keretén belül a magyarországi és a csehországi pályázatok is megtekinthetőek lesznek.

Az Expon a Hungaro-Rim nem csak díjakat osztott ki, hanem kiállítóként is részt vett.

A Hungaro-RIM 2010 Kft. által forgalmazott bútorok ProIDEA-n létrehozott termékoldalait, letölthető termékismerertetőit, CAD rajzait megismerheti, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben kérdést szeretne feltenni a Hungaro-Rim 2010 Kft. munkatársának, használja a megfelelő gombot.
 

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...