proidea.hu online termékinformációs katalógus

5 rövid, egyszerű kérdés, hogy megtudja, Önnek való-e az elektromos fűtés?


2019. március 11.

Olvassa el ifj. Czinege Károly tanácsait és új könyvét

Ahhoz, hogy eldönthessük, az elektromos fűtés megfelelő választás-e a felmerülő igényeink kielégítésére, ifj. Czinge Károly 5 kérdést állított össze, melyek megválaszolása segíthet a tisztán látásban:

1. kérdés: Fő-, vagy kiegészítő fűtésre van szükségem?

a) Kizárólag villamos árammal szeretnék fűteni.
b) Meglévő fűtési rendszerem mellé keresek kiegészítő fűtést.

Ha a válasza 'a', akkor kérjen előbb ajánlatot egy komplex gázrendszerű fűtésre, azután egy ajánlatot a Czinege és Fiai Kft.-től, hogy legyen mit összehasonlítani. A döntésnél vegye figyelembe a drágább működési költség mellet a – más rendszerhez képest - lényegesen alacsonyabb beruházási költséget is.

Ha a válasza 'b', akkor ne habozzon, használja ki az elektromos fűtés előnyeit. Ha van egy hűvös sarok, vagy egyszerűen csak a lába fázik, esetleg a gyerekszoba hőmérsékletét kellene utólag emelni, akkor az elektromos fűtés az Ön megoldása.

2. kérdés: Mekkora a szoba (vagy szobák) alapterülete, amit fűteni szeretnék?

a) 10-30 m²
b) 30-50 m²
d) 50-100 m²
e) 100 m² felett

Ha a válasza 'a', 'b', az elektromos fűtés alkalmas arra, hogy főfűtésként is megállja a helyét, minden más megoldásnál egyszerűbb a kialakítás is.

Ha a válasza 'd' vagy 'e', alaposan mérlegelni kell, milyen elektromos fűtésmódot válasszon a működési költségek optimalizálására. 100 m²-nél nagyobb alapterületnél leginkább az elektromos hőtárolós padlófűtés a javasolt, vezérelt áramú, vagy napelemes üzemeltetéssel.

3. kérdés: A jelenlegi villamos hálózatom elbírja az újonnan jelentkező terhelést?

Az attól függ, mi ez a terhelés. Normális házba bármelyik konnektorba be lehet dugni egy vasalót, vagy egy hajszárítót. Mindkettő elektromos teljesítménye 1.500 - 1.800 W körüli, mint bármely komoly elektromos radiátor, vagy 2 infrapanel teljesítménye. Ennyi teljesítmény elegendő – egy normál belmagasságú, szigetelt – 12-15 m²-es szoba kifűtésére. Azonban 3-4 vasalót egyszerre üzemeltetni már nem minden házban lehet.

4. kérdés: Mennyire korszerű/energiatakarékos a házam?

a) A külső falakon nincs szigetelés, a nyílászárók eléggé elavultak, vagy a nyílászárók cserélve lettek, de a falakon nincs szigetelés.
b) A falakon legalább 5 cm szigetelés és modern nyílászáróim vannak.
c) Emeleti lakás, amit "körbefűtenek" a szomszédok.
d) Jó energetikai besorolású otthonom van.

Ha a válasza 'a' tudnia kell, hogy egy ilyen épületben eleve gazdaságtalanul, és drágán lehet fűteni. Ha rosszul szigetelt a ház, a gáz- és a villanyóra is pörögni fog. Ekkor előbb inkább a szigetelésre érdemes költeni, nem a fűtésváltásra. Azon a fűtésszámlán lehet a legtöbbet spórolni, amit nem kell kifizetni.

Ha a válasza ’b’, a ház szigeteltsége jó, az energiaveszteség az átlag alatti, tehát érdemes elgondolkozni az elektromos fűtés fő- vagy kiegészítő fűtésként történő alkalmazásán.

Ha a válasza 'c', feltételezhető, hogy jelenleg sem magas a fűtési költség, tehát nyugodtan válthat fűtésmódot, főleg nem kell ezen sokat gondolkoznia, ha valami „kényszer” – tönkrement a gázkazán – miatt nem lehet a váltást elkerülni.

Ha a válasza 'd', nincs mit gondolkozni, az elektromos fűtéssel mindenképpen elégedett lesz! Az alacsony energiájú házat semmilyen fűtéssel sem drága üzemeltetni, és az elektromos fűtés kialakítása sem kerül sokba. Az alacsony fűtési teljesítmény „megtermeléséhez” szükséges napelemeknek is bizonyára lesz elegendő hely a tetőn.

5. kérdés: Mennyire fontos Önnek a fűtésbiztonság, a kényelem, a távolról vezérelhetőség?

a) Semmi nem számít, az olcsó üzemelés a lényeg.

b) Keresem a – beruházásban és üzemeltetésben is - legjobb ár/érték arányt.

c) Nem baj, ha kicsit drágább, de legyen biztonságosabb, tisztább, és modern.

d) Nem csak a kényelem, de számomra a design is kiemelten fontos.

Ha az 'a' választ jelölte meg, akkor remek megoldás a fafűtés. A fafűtésnél nincs kisebb befektetéssel járó és olcsóbban üzemeltethető fűtési "rendszer". Facebook posztokban sűrűn visszatérő téma, milyen olcsó is a fafűtés. A bejegyzést írók azonban feltehetően soha nem kalkulálnak a fafűtés járulékos költségeivel, saját munkájuknak nem tulajdonítanak értéket, nem számolnak azon órák költségével, amit a fűtés megvalósulásáért naponta tenni kell.

Minden más válasz esetén azonban feltétlenül érdemes konzultálni a Czinege és Fiai Kft. szakemberével, és elmenni exkluzív bemutatótermükbe Budapesten, a XIII. kerület Teve u. 9/b alá, ahol 74 m²-en, működés közben tudják bemutatni a legkülönbözőbb elektromos fűtésmegoldásokat.

Miután Ön kiválasztja mi az, amit esztétikailag is szívesen látna a következő évtizedekben otthonában, elkészítik a kötelezettségmentes árajánlatunkat is.

Persze ha az egész témáról még többet szeretne tudni, akkor vegye meg az "Elektromos fűtés a jövő megoldása" című könyvet, melyben ifj. Czinege Károly rövid olvasmányos fejezetekben írta le a fűtésekkel kapcsolatban legsűrűbben felmerülő kérdésekre megfogalmazott válaszait. A könyv szerzőjének hitvallása: "nem a tudás kerül sokba, hanem a tudatlanságból/információhiányból kidobott százezrek".
ifj. Czinege Károly - Az elektromos fűtés a jövő megoldása

Ha kíváncsi az elektromos fűtési megoldásokat nyújtó termékek adataira, pdf formátumban letölthető termékismertetőire, kattintson az alábbi termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Czinege és Fiai Kft. munkatársától, küldje el kérését, kérdését az alábbi gombok egyikének használatával.
 
 

Termék
Termékcsalád  Infrapanelek és infrasugárzók

Az infrafűtés bárhol alkalmazható, ahol elektromos energia áll rendelkezésre. A lakásokon és családi házakon, üzleteken kívül számos, akár szokatlan helyek fűtésére is alkalmas, ott is ahol egyéb fűtési módok nem igazán praktikusak. A legnagyobb helységektől a legkisebb terekig mindenütt alkalmazható, akár kültéren is. Infrafűtés esetén az üzembe helyezést követő 15 percen belül a napfény hőjét idéző meleg tölti be a helységet. Az infrapanelek ugyanolyan biztonságos és természetes infravörös sugarakat bocsájtanak ki, mint amivel a nap a Földet felmelegíti. Az infrafűtés során mesterségesen állítjuk elő az infravörös hullámokat (650-1000 nm), ez a leghatékonyabb módja annak, hogy az elektromos energiát, hőenergiává alakítsuk át.

Cég
Székhely: H-5100 Jászberény, Pesti u. 36.
Telefon: +36 57 500 194
Fax: +36 57 500 191
E-mail:
Web: www.elektromosfutes.hu
Web: www.thermoshield.hu
ifj. Czinege Károly
ügyvezető +36 30 938 9921
   
   
   
   
A céget 1997-ben családi vállalkozásként alapították. A Czinege és Fiai Kft. tevékenységi körébe jelenleg a Garnish, Etherma, Eltherm, Frico márkájú elektromos fűtések (csempefűtés, rámpafűtés, ereszcsatorna, csőkisérő, tükör , ipari és talaj fűtések), valamint a ThermoShield termokeramikus membránbevonat mellett forrasztásmentes gyorscsatlakozók, extrudált ABS és polisztirol lapok és ablakba szerelhető réssellőzők forgalmazása tartozik. A cég törekvése olyan kül- és belföldi szállítóktól vásárolni, amelyek mögött biztos anyagi, fejlesztési háttér és működő minőségirányítási rendszer áll.

Elektromos fűtésekkel foglalkozó honlapjaik: https://elektromosfutes-tervezoknek.hu/, http://infrasugarzo.com/, http://webshop.infrasugarzo.com/
ThermoShield termékcsaláddal foglalkozó honlapjaik: http://favedelem.com/, http://belterifestek.hu/, http://homlokzatifestek.hu/, http://penesz.hu/
Márkanevek:
- elektromos fűtések: Garnisch; Etherma; Eltherm, Demista
- bevonat: ThermoShield
Kulcsszavak:  Czinege  és  Fiai  Kft  elektromos  fűtés  fűtőkábel  fűtőszál  infrapanel  infrasugárzó  sötétsugárzó  elektromos  radiátor