Euro-Purator Kft.

ECOLIP MINI zsírleválasztók

Nemesacél vagy műanyag kivitelű zsírfogók. Elhelyezhetők a mosogató alá. Integrált iszapfogóval és zsírlefejtő csővel rendelkeznek. Alkalmazási területük: kiskonyhák, büfék, cukrászdák, gyorsétkezdék.

 • anyag: nemesacél
 • beltéri
 • könnyen kezelhető

Letöltések

ECOLIP MINI KO, PE zsírleválasztók - részletes termékismertető

részletes termékismertető

pdf 110.8 kB
ECOLIP MINI KO, PE zsírleválasztók
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése

Áttekintés

Az állati, növényi zsírokkal és olajokkal terhelt szennyvizekből a csatornába bocsátás előtt a zsírokat le kell választani. Amennyiben ez nem történik meg, a kihűlő zsír a csővezetékek falára lerakódva csökkenti az átfolyási keresztmetszetet, ami idővel duguláshoz vezet. Hosszabb távon az agresszív zsírsavak megtámadják a beton csatornacsöveket illetve a csatornahálózat beton műtárgyait. A zsírsavak gyors bomlása jelentős szagterhelést okozhat. Nyíltfelszínű csatornába, vízfolyásba kerülve a felúszó zsír- illetve olajréteg gátolja a természetes oxigénbeoldódást.

Fenti okok miatt a vonatkozó magyar és EU előírások értelmében a magas zsír- illetve olajtartalmú szennyvizeket a közcsatornába bocsátás előtt zsírleválasztón kell keresztülvezetni.

Elhelyezésük alapján kül- és beltéri zsírfogókat, alapanyagukat tekintve beton és műanyag tartályos leválasztókat különböztetünk meg. Ürítés szempontjából nem automatizált berendezések, az ürítés és tisztítás a fedlapok felnyitásával, a szennyező anyagok manuális leürítésével (lemerés, vagy merülőszivattyú behelyezésével kiszivattyúzással) történik.

ECOLIP MINI zsírleválasztók
ECOLIP MINI zsírleválasztók

Működési elv:

A berendezések a fizikai fázis szétválasztás elvén működnek, a víznél könnyebb anyagok felúsznak, a víznél nehezebb anyagok leülepednek, a kialakított technológiai elemek ezeket az anyagokat nem engedik a berendezésből távozni.

A berendezések a zsíros és olajos szennyvíz szétválasztására alkalmasak, egyéb szennyező anyagok leválasztása, vagy a szennyvíz más paramétereinek csökkentése (pl. a szennyvíz pH értékének módosítása, jelentős KOI, BOI csökkentés stb.) nem feladat és nem is várható el a berendezéstől.

A zsírleválasztóba kizárólag az adott zsíros és olajos szennyvizeket kibocsátó üzem (pl. konyha) technológiai vizei vezethetők.

A berendezés befolyócsonkján beömlő, zsírokkal, olajokkal terhelt szennyvíz egy energiatörőn (pipacsövön, áramlás terelő lemez) át jut az iszapfogó térbe. Az első, azaz az iszapfogó térben a szennyvíznél nehezebb összetevői a tartály fenekére ülepednek le.

A csatornához képest jelentősen kiszélesedett térben a víz áramlási sebessége lecsökken, így az ülepedőképes anyagok kiválása lehetővé válik. Az iszapfogóban kiülepedett anyagok időszakos eltávolítása a műtárgy búvónyílásán át történhet. Az iszapfogóból a szennyvíz átvezetése a zsírfogó térbe az üzemi vízszint magasságában történik. Az átfolyás a befolyó csőidomhoz hasonló pipacsövön illetve merülő falon keresztül valósul meg. A zsírfogó térben a lassú áramlás mellett biztosított a víznél könnyebb zsírok és olajok felszínre úszása. A már felúszott zsírok visszajutását az iszapfogó térbe az átvezető pipacső vízfelszín alatti betorkolása akadályozza meg. A víz elvezetése a műtárgyból a csatorna felé szintén pipacsövön át történik, a cső a műtárgy fenéklemezének közeléből vezeti el az előtisztított vizet. A víz felszínén felgyülemlett zsiradék időszakos eltávolítása a tisztítónyílás fedlapjának felnyitásával történhet.

Alkalmazási terület:

 • élelmiszeripar
 • vágóhidak
 • éttermek
 • irodaházak

A zsírleválasztó berendezések főbb előnyei:

 • könnyű kezelhetőség
 • egyszerű karbantartás
 • zárt rendszerű kivitel esetében ürítéskor nincsen kellemetlen szagképződés, mivel a berendezés zárva marad
 • a megrendelő igényeihez való alkalmazkodás
 • teljesen korróziómentes kivitel
 • a tisztítónyílások gázzáró lefedése (kivéve FAK standard változat)


Minősítés:

ECOLIP típusú zsírleválasztó berendezések megfelelnek az MSZ-EN 1825-1,2 szabványban foglaltaknak és rendelkeznek a hazai forgalmazáshoz szükséges engedélyekkel.

További termékek a cégtől
JWC Shred sorozat
 
JWC Shred sorozat

A JWC Shred sorozata nagy hatékonyságú, kéttengelyes hulladékaprító berendezés. Ezek a gépek tökéletesen alkalmasak nedves vagy száraz hulladék feldolgozására. A különböző méretű kiviteleknek köszönhetően széles körben alkalmazhatóak. A növelt aprítási hatékonyságának köszönhetően tovább csökkenthető a hulladék mérete.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Sweillem Ceramic mázas kőagyag csövek és idomaik
 
Sweillem Ceramic mázas kőagyag csövek és idomaik

A Sweillem Ceramic kőagyag csövek agyag felhasználásával, égetéssel készülnek. A kőagyag csőhálózat ideális megoldást kínál a szennyvíz- és csapadékvíz elvezetésre, tekintettel a hosszú élettartamára, a tartósságára.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
EUROPIPE rozsdamentes szennyvízcsövek tokos csatlakozással SML öntöttvas szennyvízcsövek mandzsettás kötéssel
 
Euro-Purator szennyvízcsövek
2 termék

EUROPIPE rozsdamentes szennyvízcsövek és SML öntöttvas szennyvízcsövek.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
EUROPIPE rozsdamentes szennyvízcsövek tokos csatlakozással
 
EUROPIPE rozsdamentes szennyvízcsövek tokos csatlakozással

Az EUROPIPE univerzális szennyvíz lefolyócső- és idomrendszer gyakorlatilag minden szennyvízelvezetési problémára tud megoldást adni. Kisebb túlnyomás a tokra helyezhető húzásbiztosítással megengedett. Csapadékvíz jelentős nyomás lökéseire illetve vákuumos vízelvezetési igényekre kifejezetten alkalmas.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
JWC Hydro sorozat
 
JWC Hydro sorozat

A JWC Hydro sorozata nagy hatásfokú kéttengelyes hulladék aprítógép. A Hydro sorozat arra let tervezve, hogy csökkentse a szilárd anyag tartalmat a folyadékokban, ezáltal megvédje a további berendezéseket, mint pl: szivattyúk, centrifugák és hőcserélők. Fő alkalmazási területe a nagy nedvességtartalmú anyagok aprítása.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Zsírleválasztók
Zsírleválasztók
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...