Moel infrafűtő berendezések a B&K Kft. kínálatában

Meleg családi otthonok, gazdasági és irodai helyiségek infrafűtéssel

Meleg családi otthonok, gazdasági és irodai helyiségek infrafűtéssel

A hideg és esős idő beköszöntével az ember egyre inkább visszahúzódik otthonába, szabadidejét pedig legszívesebben a finom melegben, bekuckózva tölti. A kellemes hőmérséklet azonban előfeltétel ahhoz, hogy télen is öröm legyen minden otthon töltött pillanat. A fűtési technikák egyik kevéssé ismert - sokszor helytelenül alábecsült - de egyre népszerűbb válfaja az infrafűtés.

Meleg családi otthonok, gazdasági és irodai helyiségek infrafűtéssel

Az infrafűtés lényege, hogy az infravörös sugarak nem a helyiség levegőjét melegítik fel, hanem az ott található tárgyakat. Az elv jól magyarázható a Nap és a felhők példájával: amikor hirtelen "elmegy" a nap, akkor a hőmérséklet ugyan nem csökken, mégis a hőérzetünk megváltozik és fázni kezdünk.

A B&K szakértői szerint az infra hősugárzó berendezések hatalmas előnye, hogy környezetbarát működésűek és gazdaságosak. Az infrasugárzó készülékek úgy varázsolnak kellemes meleget a szobába,hogy nem bocsátanak ki káros gázokat, melléktermékeket, füstöt és port, ráadásul a hangtalan működésnek köszönhetően a zajszennyezéshez sem járulnak hozzá.

Kifejezetten gazdaságos fűtési megoldás egy infra hősugárzó, hiszen 20%-ban melegíti csupán a levegőt, 80%-ban pedig a tárgyakat és magát az emberi testet, így csökken a hőveszteség. Nem beszélve arról, hogy felfűtési idővel sem kell kalkulálni. Előnyös, hogy a padló és a mennyezet hőmérséklete között csupán 2-3°C a különbség, ami jóval kevesebb, mint bármelyik hagyományos fűtési eljárásnál. A lényeg, hogy a megfelelő fűtési teljesítményt kell megtalálni, amit a fűtendő helyiség hővesztesége és mérete határoz meg.

Meleg családi otthonok, gazdasági és irodai helyiségek infrafűtéssel

Az infrafűtés felhasználhatósága igen széles körű: létezik beltéri és kültéri változat is. A csepp- és vízálló kivitelű készülékek kültéren is jól érvényesülnek, hiszen az infravörös sugarakat nem tudja "elfújni a szél". Jól megállja a helyét öltözőkben, lakásban, garázsban, teraszon, étteremben, de akár a hétvégi ház felmelegítésére is ideális választás. A nyaralók esetén hasznos lehet, hogy egyes infrafűtő berendezések mellé olyan vezérlő elektronika is választható, ami automatikusan bekapcsol fagyveszély esetén. Sőt, egyes vezérlők akár okostelefonról is irányíthatók. Érdekesség, hogy létezik az úgynevezett zónafűtés is: segítségével egy adott területet tud fűteni egy infra sugárzó, ami különösen jól jöhet például egy építkezésen és ipari munkák során.

A Moel elektromos infra hősugárzói telepíthetők:

  • mennyezetre, megfelelő gyári mennyezeti függesztő elemekkel
  • oldalfalakra, megfelelő gyári szögbe állítható rögzítő konzollal
  • tartóállványra, amelyre 1-3 infra hősugárzó telepíthető

A Moel infra hősugárzó telepítésénél figyelembe kell venni a fűtendő helyiség adottságait, az infra fűtőtest teljesítményét és a fűtési karakterisztikáját, amely adatok alapján meghatározható a helyiség hőszükséglete, majd a szükséges infra hősugárzók darabszáma. Ezen ismeretek alapján és a helyiség elrendezésétől bútorozottságától függően helyezhetjük el a fűtőtesteket a fent leírtak szerint.

Az infrasugárzó fűtési megoldásából adódóan kicsi a hőmérséklet-különbség a padozat és mennyezet között. Nincs keveredő levegő, így nincs szálló por sem. Ráadásul ez is nagyban hozzájárul az alacsony hőveszteséghez.

Meleg családi otthonok, gazdasági és irodai helyiségek infrafűtéssel

A hírben szereplő termékek

Moel GUADALUPE infrafuto berendezés - ML784G Moel FIORE infra hősugárzó, függeszthető kivitel - ML766 Moel PETALO infra hősugárzó, függeszthető kivitel - ML722 Moel SHARKLITE infra hősugárzó, rubin fényű fűtőelemmel - ML718
 
Elektromos fűtőkészülékek, fűtőszálak/infravörös hősugárzók
8 termék

Az infra hősugárzó infravörös sugarakat bocsát ki, az infravörös sugárzás azoknak a felületeknek a hőmérsékletét emelik meg, amelyekkel közvetlenül sugároznak, (például az emberi test, falak, padlók) ahelyett, hogy a környező légkört melegítenék: tehát a hatás azonnali és erőteljes. Ugyanakkor a hagyományos fűtési rendszerek először a levegőt melegítik fel és ezt követően érezzük a meleget, a működési elvből adódóan a hőeloszlás a fűtött helyiségekben nagy eltérést mutat. Az infra fűtés esetében a hőt a tárgyak sugározzák vissza, ahogy ez a nap esetében is történik, így a hőeltérés az alsó és felső légréteg között csekély. Infrafűtés nyaralók, hétvégi házak, présházak fűtésére.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...