Elektromos autótöltő: a zöld választás, amely profitot is teremt

Beszélgetés a csúcsminőségű német autótöltők magyar forgalmazójával arról, miként dolgoznak ügyfeleikkel a zöldebb, és egyben jövedelmezőbb holnapért

„Üzleti partnereink közül sokan valóban nehéz időszakot élnek át jelenleg, de mi hosszú távú együttműködéseket szeretünk építeni, így most sem hagyjuk őket egyedül. Inkább együtt ötletelünk, hogy miként pótolhatják be minél gyorsabban a korona-válság miatt kimaradt bevételeiket, amint erre ismét lesz lehetőségük. Szállás- és étterem-tulajdonos ügyfeleink is tudják például, hogy az újranyitás után immár rövid távon is létfontosságú lesz kitűnniük a környékbeli turisztikai egységek közül.” – indítja beszélgetésünket Széles Tamás, a MENNEKES® eMobilitás projektvezetője.

„Sokan arra használták ezt az üresjáratot, hogy félretett forrásaikból felújítsák, a vendégek számára még vonzóbbá tegyék vállalkozásukat. Erre pedig jól bevált és költséghatékony eszköz egy elektromos autó töltő, amely egy kiemelkedően fizetőképes vendégkört szólít meg: a villanyautósokat. Így esett a balatonfüredi Anna Villa Butik Rooms választása Amtron Standard E 22 töltőnkre, amelynek töltési teljesítménye 3,7 és 22 kW között szabályozható, a csatlakozó-aljzatos kialakítása pedig lehetővé teszi a beruházási költség alacsonyan tartását. Elvégre egy hotelbe nem kell mindenképp fix kábeles töltő, mert a villanyautósok úgyis magukkal hozzák saját töltőkábelüket.”

Hetényegyházi Aranylúd Bisztró és Autómosó
Elektromos autó töltő: a zöld választás, amely profitot is teremt

„Nincs ez másképp a többi ágazatban sem: az elektromos autó használó azt az üzletet vagy szolgáltatót fogja választani, ahol autóját is van lehetősége tölteni. És ezen a pontontud a töltő üzemeltetője az imázsnövelés mellett extra-bevételre is szert tenni. A hetényegyházi Aranylúd Bisztró és Autómosó például egy olyan profi Amedio töltőoszlopot telepített, amely vandálbiztos felépítése mellett, az online kapcsolódásának köszönhetően el is tudja számolni az ügyfelek felé a 2x22 kW-os töltőről vételezett áramot. A MENNEKES® magyar nyelvű távvezérlési és áramfizetési elszámoló rendszere révén hatékonyan, mindenfajta bonyolult adminisztráció nélkül építheti be vállalkozása üzleti modelljébe az elektromos autó töltésből származó extra-bevételeket. Ha pedig partnerünk kisebb befektetéssel szeretne beszállni a fizetős töltő-üzemeltetésbe, akkor is van megoldásunk számára, Amtron falitöltő termékcsaládunk legfejlettebb típusaival, az Amtron Professional modellekkel.”

MENNEKES® Amtron Professional+ gyorstöltő
Elektromos autó töltő: a zöld választás, amely profitot is teremt

„A megbízhatóságon persze hatalmas hangsúly van. A tudatos vásárlók bármilyen szolgáltatás esetében elvárják, hogy az közel 100%-os rendelkezésre állással, biztonságosan elérhető legyen. Különösen igaz ez a villanyautósok esetében – hiszen egy olyan vidéki kiruccanás, ahonnan az elektromos autó töltő meghibásodása miatt több óra késéssel érnénk haza, rossz szájízzel zárulna. Mi a MENNEKES®-nél tudjuk, hogy az ilyen hibák nem megengedhetőek, ezért is vagyunk büszkék töltőkészülékeink 99,5% feletti megbízhatósági arányára. Ez a szám a több ezer, Nyugat-Európa szerte üzemelő MENNEKES® töltőpont adatain is alapul.”

„Mit sem érne azonban egy megbízhatóan működő termék, ha nem lenne mögötte a MENNEKES® stabil ellátási rendszere is. Sok elektromos autó töltőt árusító versenytárs esetében látjuk, hogy a korona-válságban problémáik akadnak például a kínai beszállítóik szűkös gyártási kapacitásaival. Ez nekünk - a németországi gyártó és összeszerelő üzemünknek köszönhetően - nem jelentett problémát tavaly és várhatóan a jövőben sem fog. Mindig gondosan előre tervezzük a hazai készleteinket is, hogy vevőinknek ne kelljen heteket várnia a termékekre. Villámgyors szállítási rendszerünknek köszönhetően az ország bármely részére képesek vagyunk napokon belül eljuttatni a rendelt terméket – akár telepítéssel együtt is. Ezt a folyamatot még inkább felgyorsítja megújult honlapunk és webshopunk, ahol ügyfeleink részletes információkat találnak legnépszerűbb termékeinkről, és azonnal meg is rendelhetik őket. Ugyanitt található meg büszkeségeink, eddig elkészült elektromos autó töltő projektjeink és referenciáink interaktív térképe is.”

A hírben szereplő termékek

MENNEKES® Amedio Professional+ gyorstöltő oszlop
 
MENNEKES® Amedio Professional+ gyorstöltő oszlop

MENNEKES® Amedio Professional+ elektromos autó gyorstöltő oszlop két töltőcsatlakozóval, 2 x 22 kW maximális teljesítménnyel, RFID azonosító kártya olvasóval. Beépített GSM online kommunikációs modullal távvezérelhető.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MENNEKES® Amtron Standard E 22 C2 töltő
 
MENNEKES® Amtron Standard E 22 C2 gyorstöltő, fix kábellel

MENNEKES® Amtron Standard E 22 C2 falra szerelhető elektromos autó gyorstöltő, 22 kW maximális teljesítménnyel, kulcsos zárral, 7,5 m fix kábellel.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MENNEKES® Amtron Professional+ E22 töltő
 
MENNEKES® Amtron Professional+ gyorstöltő, töltőpark vezérlővel

MENNEKES® Amtron Professional+ E 22 falra szerelhető elektromos autó gyorstöltő 22 kW maximális teljesítménnyel, RFID azonosító kártya olvasóval, fogyasztás-mérő órával. Beépített GSM online kommunikációs modullal távvezérelhető.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...