Új B&K pultba építhető folyékonyszappan-adagoló

A közösségi mosdókban használatos folyékonyszappan adagolók széles választékban érhetők el és különböző funkciókkal és előnyökkel rendelkeznek

A közösségi mosdókban a higiénia fenntartása kiemelkedő fontossággal bír. Az emberek számára elérhető tiszta és hatékony folyékonyszappan adagolók biztosítása elengedhetetlen a megfelelő kézmosáshoz. 

A B&K választékában több szempontból is újdonság a BKH0019150 típusú pultba építhető folyékonyszappan adagoló.

A szappanadagolás során az adagolást végző cső nem mozog, ezért biztonságosabb és anyagtakarékosabb a használata, nem megy a kéz mellé a szappan.

Felülről tölthető, de az adagolófej biztonsági csavarral rögzített, így nem lehet azt könnyen, szerszám nélkül kiemelni vagy kitekerni.

A szappantartály űrtartalma 1 liter, így hosszú ideig biztosított a szappanellátás. Utántöltés során a teljes pumpa kiemelhető, így elég nagy a betöltő nyílás, nem folyik mellé a szappan.
A pultba beépíthetőség széleskörű, a hozzáadott rögzítő készlettel a szappanadagoló beépíthető porcelán, kompaktlemez, Corian, rozsdamentes mosdókba és mosdópultokba egyaránt.

Új B&K pultba építhető folyékonyszappan-adagoló
Új B&K pultba építhető folyékonyszappan-adagoló

Az adagolók különböző típusai közül választhatunk, attól függően, hogy milyen funkciókat és előnyöket keresünk:

Az egyik leggyakoribb típus a kézzel működtetett folyékonyszappan adagoló. Ezek a falra vagy a mosdópultba épített pumpás adagolók egyszerű és megbízható működést kínálnak. Egyszerűen lenyomjuk vagy megnyomjuk a pumpát működtető gombot vagy kart, és a megfelelő mennyiségű folyékonyszappan kijut a kezünkre. Ez a típus gyakran megtalálható közösségi mosdókban és nyilvános helyeken, mivel könnyen használható és karbantartható. Azonban az érintés közvetlenül a pumpával a fertőzésveszélyt növelheti, különösen akkor, ha mások is ugyanazt a működtető elemet használják. A fentiek elkerülése érdekében a mechanikusan működtetett adagolóknál, így a B&K Kft. választékában is léteznek úgynevezett karos adagolók, ahol mód van arra, hogy a használó a karjával működtesse a folyékonyszappan adagolót, ilyen típusú adagolókat kell használni pl. a műtéti bemosakodókban, orvosi rendelőkben, kórházakban.

A másik igazán fontos típus az érintésmentesen működtetett szenzoros folyékonyszappan adagolók, amelyek egyre népszerűbbek a közösségi mosdókban. Ezek a modern adagolók érzékelő alapú működéssel rendelkeznek, amelyek érzékelik a kéz közeledését, és automatikusan adagolják a szappant. Az érintésmentes, alapvetően infravezérlésű folyékonyszappan adagolók nagy előnye, hogy minimalizálják a fertőzésveszélyt, mivel nem kell közvetlenül érintkezniük a felhasználóknak a szappanadagolóval. Emellett ezek az adagolók általában modern és stílusos kialakítással rendelkeznek, ami fokozza a mosdók esztétikai vonzerejét. Ezek a szappanadagolók is kialakításuktól függően lehetnek falra vagy mosdópultba építhetők.

Külön kell megemlíteni azokat a folyékonyszappan adagolókat, amelyek automatikus nyilvános WC-kben, parkolók pihenőházaiban működnek. Ezek a perisztaltikus pumpával működtetett szappanadagolók szoftveres úton integrálva vannak a kézmosáshoz szükséges vízadagoláshoz és a kézszárító működtetéséhez. A rendszer működtetése egyetlen kézközelítéssel történik, innentől kezdve a működtető szoftver megfelelő sorrendben biztosítja a kézmosó vizet, a szappan adagolását, majd a kézszárítást.

Azonban a közösségi mosdókban található folyékonyszappan adagolók nemcsak a kézmosás alapvető funkcióját látják el, hanem a betöltött folyékonyszappan típusától függően különleges tulajdonságokkal is rendelkezhetnek. Például, vannak szappanadagolók, amelyek speciális kézfertőtlenítő szappant tartalmaznak, amelyek segítenek a baktériumok és vírusok elleni védekezésben. Ezek az adagolók különösen ajánlottak olyan helyeken, ahol nagy a fertőzésveszély, például kórházakban, nagykonyhákban vagy repülőtereken.

Egy másik különleges típus a habzószappan adagoló, amely hab formájában adagolja a folyékonyszappant. A habzószappan adagolók előnye, hogy a hab gazdaságosabb használatot tesz lehetővé, mivel kevesebb szappant használunk fel ugyanolyan hatékonysággal. Emellett a hab kellemes tapintást és könnyű lemoshatóságot is biztosít.

A megfelelő adagoló kiválasztása fontos szempont a higiénia fenntartása és a felhasználók kényelme szempontjából. Az adagoló típusának megválasztásakor figyelembe kell venni a mosdók környezetét, a forgalmat és a fertőzésveszélyt, hogy optimális megoldást találjunk a tiszta és egészséges közösségi mosdók biztosításához.

A B&K Kft. által forgalmazott folyékonyszappan adagolókról részletesen ITT tájékozódhat.

Kategóriák
Higiéniai kiegészítők közösségi mosdókba
Higiéniai kiegészítők közösségi mosdókba
Közösségi szaniterek
Közösségi szaniterek
Önelzáró, infraérzékelős és orvosi csaptelepek
Önelzáró, infraérzékelős és orvosi csaptelepek
Csaptelepek, szaniterek, higiéniai rendszerek
Csaptelepek, szaniterek, higiéniai rendszerek
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...