proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új PROTECT AQUA AgV antibakteriális és penészedésgátló színtelen lakk csempe felületek védelmére


2018. november 26.

Rendkívüli tapadásának köszönhetően, biztos védelmet nyújt a gyakran érintett: fém, fa, PVC, és egyéb lakkozott, festett felületek utólagos bevonataként is


A PROTECT AQUA AgV színtelen lakk kiváló tapadásával hathatós védelmet nyújt az orvostechnológusok szerint is takaríthatatlan csempe felületeken.
A csempe fugái látványos fennmaradást biztosítanak a penészgombáknak, de rejtett lakhely gyanánt szolgálnak a sokkal veszélyesebb, bár láthatatlan baktériumok számára is. Sajnos a mondás, miszerint az, "amit a szem nem lát a szívnek nem fáj" a baktériumok esetében egyáltalán nem érvényes. Évente 3000 ember hal meg hazánkban kórházi fertőzések következtében, amelyek mögött túlnyomó többségben a baktériumok állnak. Az Egészségügyben az MRSA, Clostridium difficile, az élelmiszeriparban a szalmonella és az E.coli baktériumok állandó veszélyforrást jelentenek.
A PROTECT AQUA AgV a csempe mellett, úgynevezett direkt kontakt felületek antibakteriális védelmére is alkalmas, amelyek elsődleges szerepet játszanak a kórokozók átadásában. Rendkívüli tapadásának köszönhetően, biztos védelmet nyújt a gyakran érintett: fém, fa, PVC, és egyéb lakkozott, festett felületek utólagos bevonataként egy jobb minőségű parkettalakk árfekvésében.
A fertőtlenítő szerek csak ideiglenes védelmet nyújtanak, a következő érintéskor vagy ráfröccsent fertőzött víz után, a felület ismét tele lesz kórokozókkal igen rövid időn belül, amelyek a következő fertőtlenítésig folyamatosan terjednek.

PROTECT AQUA AgV színtelen lakk

Ezt akadályozza meg a speciálisan erre a célra tervezett bevonat, amely mindemellett biztonsági azonosító részecskéket tartalmaz, így a felhordás során és bármikor a kész felületen egy adott spektrumú fény segítségével azonosítható, bizonylatolható.

PROTECT AQUA AgV színtelen lakk

Alkalmazási területei lehetnek: élelmiszeripar és azok szállító járművei, egészségügyi és szociális intézmények, spa, wellness, ipari és éttermi konyhák, bölcsődék, óvodák, iskolák vizesblokkjai, de otthoni csempe és egyéb felületek védelmére is kiváló lehetőség.

A PROTECT AQUA AgV színtelen lakkal ellátott antimikrobás felületek nem adnak életteret a kórokozók számára, tehát csak a szennyeződéseket kell eltávolítani hagyományos mosószerrel, így jelentős fertőtlenítőszer megtakarítás érhető el.
A termék nem tartalmaz egészségre káros nano-anyagokat - például fotokatalitikus nano titán-dioxidot, amivel Budapest régi METRO szerelvényeit, HÉV és MÁV kocsikat is bevonták - tehát teljesen biztonságos és legális. Az alkalmazott technológia ezüstion kibocsátáson alapszik, amely a leghatékonyabb, adalékon alapuló rendszer. A lakk antimikrobás hatásfoka > 99.9 %. (IMSL független minősítő intézet szerint)
A speciális adalék hatására ezüstionok képződnek, majd a bevonat felszínén koncentrálódnak, de csak akkor indítanak reakciót, ha egy mikrobával találkoznak. A kontaktust követően az ezüstionok megakadályozzák a baktériumok DNS reprodukcióját, így azok nem tudnak se szaporodni/terjedni, se mutálódni. Minél több a nedvesség, annál több ezüstion képződik. A reakcióba lépett ezüstionok helyére mindig újak lépnek.
Az ezüstionok által védett felületek kimagasló hatásfokkal biztosítják a mikrobák szaporodásgátlását, a termék teljes élettartamán keresztül. A PROTECT AQUA AgV színtelen lakk még a legvékonyabb rétegben is évtizedekre elegendő ezüstiont tartalmaz, tehát élettartamát a várható igénybevétel határozza meg. Amíg fent van a felületen, az antimikrobás hatás csorbítatlanul érvényesül.

PROTECT AQUA AgV színtelen lakk

Soha nem lesz szükség ilyen drága takarításra:

PROTECT AQUA AgV színtelen lakk

A PROTECT AQUA AgV színtelen lakk letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Ha további információt, katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni a Czebe-Med Bio Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Telephely: H-1092 Budapest, Ráday utca 39.
Mobil: +36 70 380 6161
E-mail:
Web: www.czebe-med.hu
   
   
   
   
A Czebe-Med Bio Kft., a Biomaster Ltd. ezüstion technológiáján alapuló adalékok forgalmazásával és ezen adalékok hozzáadásával készült antibakteriális és penészedésgátló termékek, pl.: vizes bázisú beltéri festékek, lakkok, ipari gyanták értékesítésével foglalkozik. Termékeik antimikrobás hatásmechanizmusa nem nano-technológián alapul, tehát biztonságos és legális. Jól mosható, rendkívül kopásálló felületet adnak falazat, fém, fa, üvegszövet és műanyag felületeken. Alkalmazási területek: Egészségügy, élelmiszeripar, gyógyszergyártás, de saját otthonunk felületeit is elláthatjuk antibakteriális védelemmel.
További hírek a Zsírtalanítók, lemosók, tisztítószerek termékkategóriában
További hírek a Festékek, bevonatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  PROTECT  AQUA  AgV  antibakteriális  penészedésgátló  színtelen  lakk