Új ARCHICAD kiegészítő: Library Part Maker 22

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Az ARCHICAD új kiegészítőjével egyszerűbben és hatékonyabban hozhatók létre egyedi, GDL alapú könyvtári elemek

Library Part Maker – 3D tárgyak létrehozása könnyen, gyorsan
Library Part Maker – 3D tárgyak létrehozása könnyen, gyorsan
A Library Part Maker 22 (LPM) az ARCHICAD egy kiegészítője, amellyel egyszerűbben és hatékonyabban hozhatók létre egyedi, GDL alapú könyvtári elemek. Segítségével a diákok, gyártók és építészek a GDL programozás mindenfajta ismerete nélkül használhatnak egy, a könyvtári elemek létrehozására szolgáló interaktív eszközt. A Library Part Maker a BIM (épületinformációs modellezés) betűszó „I” elemére, azaz az információra fókuszál, az ágazati szabványoknak megfelelően.

A kiegészítő adatalapú megközelítése mellett a felhasználói szabadságról is gondoskodik tervezés közben. Ez jól kiegészíti a GRAPHISOFT termékekre jellemző szoftverfejlesztési hangsúlyt, melynek célja, hogy felhasználók gyakorlatilag bármilyen egyéni tartalmat létre tudjanak hozni.Fontos: A Library Part Maker az Előfizetési Szolgáltatási Megállapodás felhasználói számára elérhető a következő országokban: Egyesült Királyság (UAS), Egyesült Államok (ARCHIPLUS), Németország (ArchiCARD), Ausztria (ArchiCARD), Olaszország (Contratto Di Aggiornamento e Assistenza), Brazília (ARCHIPlus), Oroszország, Mexikó (Archiplus), Magyarország (Szoftverkövetési Szolgáltatás). Az ARCHICAD próba- és oktatási licenceivel is használható.

Információ
 • Részletes könyvtári elemek létrehozása egyszerűen az ARCHICAD-hez: általános tárgyak, ajtók, ablakok, tetőablakok, lámpák, MEP könyvtári elemek (korlátlanul használható a 22-es verziójú MEP könyvtárral és a GRAPHISOFT MEP Modellezővel – a MEP Modellező az ARCHICAD önálló kiegészítője, amelyhez külön licenc szükséges).
 • Léptékfüggő 2D alaprajzi jelek és 3D megjelenítések gyors létrehozása: részletesség alapú tárgyak a hagyományos dokumentációhoz, valamint BIM alapú munkafolyamatok az építőipar különböző területeihez.
 • A könyvtári elemekre vonatkozó nemzeti szabványoknak való megfelelés egyszerűen, a tulajdonságelrendezések személyre szabásával.
 • Saját adatok hozzácsatolása a könyvtári elemek tárgyaihoz – ez az „I” BIM-ben: A táblázatokban lévő adatok importálása egyetlen kattintással; az adatminőség javítása és az ömlesztett adatkészletek egyszerűbb importálása; a termékadatokat tartalmazó sablonok adatkövetelményeinek való megfelelés.
A Library Part Maker 22 HUN (Build 4030) kompatibilis a következő ARCHICAD 22 nyelvi verzióval: HUN

Fontos megjegyzések
 • A Library Part Maker 22 használatához szükséges az ARCHICAD 22 frissítése legalább a 4023-as build-re vagy ennél újabbra.
 • A Library Part Maker 22 használatához be kell tölteni az MEP könyvtárat hogy teljesen működőképes MEP elemeket készíthessen. (Ha nincs betöltve az MEP könyvtár, az LPM sablon hiányzó könyvtárként jelzi azt.)
 • A legjobb felhasználói élmény érdekében a Library Part Maker 22 mellé az ARCHICAD 22 könyvtár frissítésének telepítése javasolt. Ez a frissítés az ARCHICAD 22 HUN programváltozathoz elérhető. A jelzett frissítés hiányában a következő hibák lépnek fel:
  - 252831: Lámpák és egyszerű tárgyak: ha a 2D LOD beállítása „Elektromos”, a 2D jelképek 3D-től független (fogóponttal történő) áthelyezése nem lehetséges az LPM által létrehozott elemeknél.
  - 252830: Ha elemet hoz létre az LPM segítségével a Teljes, Közepes és Alacsony részletezettségi szintű alaprajzi jelek meghatározásával, de az „Elektromos” és/vagy „RCP” alaprajzi jel meghatározása nélkül, az elem minden esetben az Alacsony részletezettségű beállítást kapja az Elektromos vagy RCP lehetőség kiválasztásakor.
A Library Part Maker 22 HUN (Build 4030) INNEN letölthető.

Amennyiben az új ARCHICAD kiegészítővel kapcsolatban további kérdése van, használja az alábbi Információkérés gombot.

A hírben szereplő termékek

ARCHICAD 23
 
ARCHICAD 23 - építész tervező szoftver

Az ARCHICAD segítségével az építészek szabadon felfedezhetik dizájn ötleteiket anélkül, hogy a dokumentáció pontosságát és minőségét fel kellene adniuk. Szabadon alkothatnak és modellezhetnek könnyen létrehozva a kívánt formákat, és módosíthatnak komplex elemeket a legmegfelelőbb nézetben. Az ArchiCAD a kreatív szabadságot egyesíti az épületinformációs modell jól ismert hatékonyságával. Eszközök széles tárháza támogatja a projekt alkotó folyamatát.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Általános építési szoftverek
Általános építési szoftverek
Szoftverek, plotterek
Szoftverek, plotterek
Eszközök
Eszközök

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...