proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új ARCHICAD kiegészítő: Library Part Maker 22


2019. április 26.

Az ARCHICAD új kiegészítőjével egyszerűbben és hatékonyabban hozhatók létre egyedi, GDL alapú könyvtári elemek

Library Part Maker – 3D tárgyak létrehozása könnyen, gyorsan A Library Part Maker 22 (LPM) az ARCHICAD egy kiegészítője, amellyel egyszerűbben és hatékonyabban hozhatók létre egyedi, GDL alapú könyvtári elemek. Segítségével a diákok, gyártók és építészek a GDL programozás mindenfajta ismerete nélkül használhatnak egy, a könyvtári elemek létrehozására szolgáló interaktív eszközt. A Library Part Maker a BIM (épületinformációs modellezés) betűszó „I” elemére, azaz az információra fókuszál, az ágazati szabványoknak megfelelően.

A kiegészítő adatalapú megközelítése mellett a felhasználói szabadságról is gondoskodik tervezés közben. Ez jól kiegészíti a GRAPHISOFT termékekre jellemző szoftverfejlesztési hangsúlyt, melynek célja, hogy felhasználók gyakorlatilag bármilyen egyéni tartalmat létre tudjanak hozni.Fontos: A Library Part Maker az Előfizetési Szolgáltatási Megállapodás felhasználói számára elérhető a következő országokban: Egyesült Királyság (UAS), Egyesült Államok (ARCHIPLUS), Németország (ArchiCARD), Ausztria (ArchiCARD), Olaszország (Contratto Di Aggiornamento e Assistenza), Brazília (ARCHIPlus), Oroszország, Mexikó (Archiplus), Magyarország (Szoftverkövetési Szolgáltatás). Az ARCHICAD próba- és oktatási licenceivel is használható.

Információ
 • Részletes könyvtári elemek létrehozása egyszerűen az ARCHICAD-hez: általános tárgyak, ajtók, ablakok, tetőablakok, lámpák, MEP könyvtári elemek (korlátlanul használható a 22-es verziójú MEP könyvtárral és a GRAPHISOFT MEP Modellezővel – a MEP Modellező az ARCHICAD önálló kiegészítője, amelyhez külön licenc szükséges).
 • Léptékfüggő 2D alaprajzi jelek és 3D megjelenítések gyors létrehozása: részletesség alapú tárgyak a hagyományos dokumentációhoz, valamint BIM alapú munkafolyamatok az építőipar különböző területeihez.
 • A könyvtári elemekre vonatkozó nemzeti szabványoknak való megfelelés egyszerűen, a tulajdonságelrendezések személyre szabásával.
 • Saját adatok hozzácsatolása a könyvtári elemek tárgyaihoz – ez az „I” BIM-ben: A táblázatokban lévő adatok importálása egyetlen kattintással; az adatminőség javítása és az ömlesztett adatkészletek egyszerűbb importálása; a termékadatokat tartalmazó sablonok adatkövetelményeinek való megfelelés.
A Library Part Maker 22 HUN (Build 4030) kompatibilis a következő ARCHICAD 22 nyelvi verzióval: HUN

Fontos megjegyzések
 • A Library Part Maker 22 használatához szükséges az ARCHICAD 22 frissítése legalább a 4023-as build-re vagy ennél újabbra.
 • A Library Part Maker 22 használatához be kell tölteni az MEP könyvtárat hogy teljesen működőképes MEP elemeket készíthessen. (Ha nincs betöltve az MEP könyvtár, az LPM sablon hiányzó könyvtárként jelzi azt.)
 • A legjobb felhasználói élmény érdekében a Library Part Maker 22 mellé az ARCHICAD 22 könyvtár frissítésének telepítése javasolt. Ez a frissítés az ARCHICAD 22 HUN programváltozathoz elérhető. A jelzett frissítés hiányában a következő hibák lépnek fel:
  - 252831: Lámpák és egyszerű tárgyak: ha a 2D LOD beállítása „Elektromos”, a 2D jelképek 3D-től független (fogóponttal történő) áthelyezése nem lehetséges az LPM által létrehozott elemeknél.
  - 252830: Ha elemet hoz létre az LPM segítségével a Teljes, Közepes és Alacsony részletezettségi szintű alaprajzi jelek meghatározásával, de az „Elektromos” és/vagy „RCP” alaprajzi jel meghatározása nélkül, az elem minden esetben az Alacsony részletezettségű beállítást kapja az Elektromos vagy RCP lehetőség kiválasztásakor.
A Library Part Maker 22 HUN (Build 4030) INNEN letölthető.

Amennyiben az új ARCHICAD kiegészítővel kapcsolatban további kérdése van, használja az alábbi Információkérés gombot.

 

Termék
Cég
Székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.
GRAPHISOFT Park 1.
Telefon: +36 1 437 3000
E-mail:
Web: www.graphisoft.hu
GRAPHISOFT Magyarország
  +36 1 437 3000
   
   
A GRAPHISOFT az építészeknek fejlesztett BIM-szoftverek között piacvezető ARCHICAD révén az Épületinformációs modellezés (BIM) úttörője. A GRAPHISOFT a mai napig az iparág vezető innovációs fejlesztője, olyan forradalmi megoldásokkal, mint a GRAPHISOFT BIMcloud, a világ első valós-idejű BIM csapatmunka környezete, vagy a GRAPHISOFT EcoDesigner™, a világ első teljesen integrált épületenergetikai modellező alkalmazása és a mobil eszközökre optimalizált projektprezentációs eszköze, a BIMx. A GRAPHISOFT innovatív megoldásai világszerte alapjaiban változtatták meg az építészek tervezési és együttműködési szokásait. A GRAPHISOFT 2007 óta a Nemetschek Csoport tagja. a GRAPHISOFT SE Budapest: a Graphisoft csoport legnagyobb, központi egysége. Az itt dolgozók irányítják a kutatást és fejlesztést, a gyártást, a kiadást, a nemzetközi értékesítést és a marketinget.
Márkanevek: ARCHICAD
További hírek az Általános építési szoftverek termékkategóriában
További hírek a Szoftverek, plotterek termékkategóriában
További hírek az Eszközök termékkategóriában
Kulcsszavak:  GRAPHISOFT  ARCHICAD  22  GDL  Library  Part  Maker  22  kiegészítő  építész  tervező  szoftver  BIM