proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új, alacsony füstfejlesztésű rugalmas szigetelőanyag az Armacell-től


2015. május 27.

Az Armaflex Ultima hozzájárul az épületek általános tűzvédelmi szintjének javulásához

Magasabb szintű tűzbiztonság a rugalmas szigetelőanyagokkal

A BL-s1, d0 éghetőségi besorolású Armaflex Ultima egy új biztonsági szintet állít a műszaki szigeteléseknek. Rugalmas, zárt cellás szigetelőanyag, mely kiváló tűzállósággal és rendkívűl alacsony füstfejlesztéssel hozzájárul az épületek általános tűzvédelmi szintjének javulásához.

A fejlesztéseknek köszönhetően a teljesen új szerves polimer lángálló, különleges adalékanyagok használata és brómtartalmú égésgátló anyagok nélküli. Ez az innovatív Armaprene technológia.
  Armaflex Ultima alacsony füstfejlesztésű rugalmas szigetelőanyag
Az emberek biztonsága az első helyen

Minden évben több mint 6000 ember hal meg tűz miatt Európában. De csupán néhányukat ölték meg lángok, a többség a füst belélegzésének vált áldozatává.

Az épületek tűzvédelme egy tág fogalom, amely vonatkozik emberek és helyek, valamint a környezet védelmére a gyakran pusztító tűz hatásai ellen. Ez magában foglal jó néhány szempontot, például a tűz megelőzésére, illetve az épületben esett vagyoni kár vagy a halálesetek számának csökkentését és az emberek kijuttatásának elősegítését, ezzel javítani a túlélési esélyeket.


A passzív tűzvédelem fontossága

A passzív tűzvédelem fékezi a tűz terjedését és akadályokat állít az égéstermék áramlásának útjába, az épületeken belül vagy épületek között, de akár a nyílt térben is. Ez magában foglalja, de nem korlátozódik csupán a falak, ajtók, a padló, az ablakok és egyéb berendezések működésére. Az épületek passzív védelmi elemei sok esetben a "láthatatlan hősök" amelyek megvédik emberéleteket és épített környezetünket.

Ezzel a teljesen új szigetelőhab, az Armaflex Ultima kifejlesztésével az Armacell az első rugalmas műszaki szigetelés gyártó, akinek sikerült kombinálni a rendkívül kedvező éghetőséget a minimális füst fejlesztéssel.
  Armaflex Ultima alacsony füstfejlesztésű rugalmas szigetelőanyag

Egy új biztonsági szint rugalmas szigetelőanyagokkal


A termékek éghetőségi műszaki tulajdonságai meghatározó tényezők a tűz keletkezése és növekedés szempontjából. Ezen tűzvédelmi műszaki tulajdonságok mérése és megértése kulcsfontosságú ahhoz, hogy megértsük milyen az anyagok valódi viselkedése, illetve mik a valós veszélyek tűzbiztonsági szempontból.

Építési termékek az EN13501-1 szerint vannak tesztelve és minősítve, de az alkalmazási területek a nemzeti építési szabályzatokban vannak rögzítve. Az új európai tűzvédelmi osztályozás figyelembe veszi nem csak az éghetőséget, de a füstfejlesztést és az égvecsepegést is.

Európában az egységes európai rendszer az éghetőség mérésére és osztályozására: az Euroclass.
  Armaflex Ultima alacsony füstfejlesztésű rugalmas szigetelőanyag

A jól megtervezett rendszer biztonsága


Az Armaflex Ultima és egyéb Armaprene alapú szigetelőanyagok a számukra kifejlesztett különleges ragasztóanyagokkal ragaszthatóak. A megfelelő ragasztó kiválasztása az alkalmazás követelményeitől függ.

Az armacell bevált és tesztelt függesztőrendszert is kínál Armaflex Ultima minőségben, ez a megbízható Armafix Ultima.


Az Armaflex Ultima rugalmas szigetelésről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni az Armacell Switzerland AG munkatársától, használja a megfelelő gombot.
  Armaflex Ultima alacsony füstfejlesztésű rugalmas szigetelőanyag
 

Termék
Cég
Székhely: CH-6264 Pfaffnau, Brunnmatt 522.
Telefon: +36 70 554 5292
E-mail:
Web: http://www.armacell.hu/
Polgár Anett
sales representative +36 70 629 2420
   
   
Mint az első rugalmas szigetelőanyag kifejlesztője az 1950-es évek végén, a vállalat lerakta a rugalmas műszaki szigetelés gyártás alapjait, amely mára iparággá vált. Az Armaflex jelenleg a világ legismertebb márkája ebben az iparágban. Szinte minden jelentős újítás ezen a téren az Armacell fejlesztőlaborjaiból származik, és a vállalat termékei a legújabb ipari igényeknek felelnek meg szerte a világon.
Márkanevek: Armaflex, Tubolit, Armalok, Arma-chek, Okabell, Okapak, Armaprotect, Armafix, ArmaSound
További hírek az Épületgépészeti szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  armacell  armaflex  ultima  rugalmas  szigetelőanyag  szigetelés  szigetelőanyagok