A CIAT Epure Dynamics automatizált légtisztító rendszere

A biztonságosabb beltéri levegőminőség érdekében

A CIAT UK bevezeti automatizált beltéri levegőminőségi (Indoor Air Quality – IAQ) rendszerét, az Epure® Dynamics-t a vendéglátóhelyeken való használatra, és magasabb szintű védelmet kínál a szállodáknak és éttermeknek, amikor visszatérnek az ügyfelek. Az Epure® Dynamic IAQ vezérlőrendszer elérhető a CIAT fan-coil egységein és légcsatornás egységein, és része a #CIAT4life kampánynak, amely a CIAT fejlett IAQ megoldásai és szolgáltatásai iránti ismertség növelését célozza. A CIAT a Carrier Global Corporation (NYSE: CARR) része, amely az egészséges, biztonságos, fenntartható és intelligens épületgépészeti – fűtő-, hűtő-, szellőztető és légkondicionáló – berendezések vezető globális szállítója.

A Smart CIATControl rendszer grafikus kijelzője
A Smart CIATControl rendszer grafikus kijelzője
A Smart CIATControl rendszer grafikus kijelzője folyamatosan mutatja a szennyeződések szintjét a beltéri levegőben, és azt, hogy az Epure ® Dynamics rendszer hogyan aktiválódik a levegőminőség helyreállítása érdekében

Az Epure® Dynamics egy épület körül elhelyezett, kalibrált levegőminőség-érzékelő hálózatot használ a levegőben szálló részecskék koncentrációjának folyamatos mérésére. Ha a koncentráció meghaladja az előre beállított szintet, a rendszer aktiválja a tisztítási módot, és bekapcsol egy nagy hatásfokú szűrőrendszert.

Tisztítási üzemmódban a rendszer folyamatosan újrahasznosítja és szűri a levegőt, amíg a levegő minősége el nem éri a kívánt szintet. A tisztítási folyamat 11-szer akkora felületű szűrőt használ, mint a hagyományos szűrőközeg, és általában néhány perctől fél óráig tart, a kezelt tér térfogatától és a szennyeződések mértékétől függően.

Az Epure® Dynamics-ban használt nagy tisztaságú szűrők
Az Epure® Dynamics-ban használt nagy tisztaságú szűrők
A nagy tisztaságú szűrők felülete 11-szer akkora, mint a hagyományos szűrőrendszereké

Matt Maleki, a Carrier és a CIAT UK IAQ szakértője elmondta: „A korlátozások csökkentését követően a beltéri levegőminőség javítására és az egészséges épületek támogatására való összpontosítás minden eddiginél fontosabb. Különös probléma ez a szállodákban és a vendéglátóiparban az érintettek sűrűsége és száma miatt. Az Epure® Dynamics ezzel foglalkozik, és olyan megoldást kínál, amely jobb minőségű beltéri környezetet biztosít, és segít az egészséges épületek támogatásában.”

Az Epure® Dynamics jelentős előrelépést jelent a hagyományos légkondicionálás terén, amely nem mindig oldja meg a részecskék problémáját, különösen a 2,5 µm-nél kisebb mérettartományban, amelyek a leginkább károsak az emberi egészségre. Az aktiválás után az Epure® Dynamics gyorsan csökkenti a levegőben lebegő részecskék koncentrációját, és eléri az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a 10 µm/cu m éves terhelésre vonatkozó ajánlását 20 percen belül, és 60 percen belül 90%-kal csökkenti a 2,5 µm-nél kisebb átmérőjű részecskék koncentrációját.

A grafikon azt mutatja, hogy a CIAT Epure ® Dynamics hogyan csökkenti a 2,5 µm-nél kisebb átmérőjű részecskék koncentrációját a beltéri levegőben 60 perc alatt
A grafikon azt mutatja, hogy a CIAT Epure ® Dynamics hogyan csökkenti a 2,5 µm-nél kisebb átmérőjű részecskék koncentrációját a beltéri levegőben 60 perc alatt
A grafikon azt mutatja, hogy a CIAT Epure® Dynamics hogyan csökkenti a 2,5 µm-nél kisebb átmérőjű részecskék koncentrációját a beltéri levegőben 60 perc alatt.

Egyes légkezelő rendszerek kívülről szívják be a részecskéket az épületbe, ami problémát jelenthet a városi területeken a forgalomból származó kibocsátásokkal és a levegőben szálló ipari szennyező anyagokkal. Ugyan a zárt rendszerű klímaberendezések nem szenvednek ettől a problémától, de folyamatosan keringetik a levegőben szálló részecskéket, amik már az épületen belül vannak, és újra és újra kiteszi az ott tartózkodókat a folyamatosan keletkező új részecskéknek.

A finom F7 szűrő használata az épület fő frisslevegő-beömlőjén a 2,5 µm-nél kisebb átmérőjű részecskék körülbelül 70%-át akadályozza meg. Az épületen belül keletkező levegőben lévő részecskéket azonban a légkezelő egység nem tudja ily módon feldolgozni, ezért felhalmozódhatnak benne, ami potenciális egészségügyi kockázatot jelenthet az épületben tartózkodók számára.

Az Epure® Dynamics ezeket a problémákat egy rendkívül hatékony és dedikált, fejlett, nagy hatékonyságú szűrőkkel felszerelt tisztítóegységgel oldja meg. Ha az érzékelőhálózat aktiválja a berendezést, az gyorsan eltávolítja a részecskéket a szennyezett levegőből az egész épületben. Az egység megbirkózik a kívülről beszívott és az épületen belül keletkező részecskékkel is.

Maleki hozzátette: “Fontos, hogy mivel a tisztítási mód csak szükség esetén aktiválódik, a tisztítórendszer energiafogyasztása minimálisra csökken, így biztosítva a jó minőségű beltéri levegőt és az alacsony energiafogyasztást, csökkentve a végfelhasználók üzemeltetési költségeit.”

A hírben szereplő termékek
CIAT Comfort Line légcsatornázható fan-coil CIAT Coadis Line 600 (1-6 kW) kazettás fan-coil CIAT Coadis Line 900 (3-11 kW) kazettás fan-coil CIAT Melody 2 (1,3-11,6 kW) kazettás fan-coil
 
CIAT fan-coil berendezések
5 termék

A helyiség hőmérsékletének egyéni beállítását segítő komfort berendezések között megtalálható falra szerelhető, kazettás és légcsatornázható modell is. Kiválóan alkalmazható irodák, hotelszobák, üzlethelyiségek és egészségügyi létesítmények helyiségeinek hűtésére és fűtésére.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Fan-coil berendezések
Fan-coil berendezések
Légtechnikai szűrők, szűrőházak
Légtechnikai szűrők, szűrőházak
Klíma- és hűtéstechnika
Klíma- és hűtéstechnika
Légtechnika
Légtechnika
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...