Kinder-Cater élelmiszerfeldolgozó üzem ProfilGate® aqua tisztítómezőkkel

Tiszta catering - Kinder-Cater élelmiszerfeldolgozó üzem

Tiszta catering és megbízható higiénia

A Kinder-Cater GmbH-nál naponta 4.000 adag ételt készítenek. A cég a házon kívüli gyerek- és ifjúsági ellátásra specializálódott. 2016-ban új üzemet építettek és megoldást kerestek a higiénés körülmények javítására. A cég tulajdonosa és ügyvezetője, Petra Gobelius ProfilGate® aqua tisztítómező beépítése mellett döntött, amelyet a beköltözés után üzemeltek be.

Az eredmények: a cipőtalpak és a kerekek alapos és hatékony tisztítása és fertőtlenítése, amelyek további ráfordítások nélkül történnek. A teljes mértékben mechanikus működés következtében minimális a működési zavarok előfordulása.

Kihívás/feladat:

  • a higiéniai feladatok megoldása nagyon ráfordításigényes
  • folyamatosan nőnek a higiéniai elvárások
  • a meglévő megoldásokban használt fertőtlenítőfolyadék miatti csúszásveszély

Megoldás

  • három ProfilGate® aqua tisztítómező beépítése

Eredmények

  • A cipőtalpak és a kézikocsik kerekeinek tisztítása és fertőtlenítése közvetlenül a bejáratnál történik.
  • Az érvényes higiéniai előírások végrehajtása kevesebb ráfordítással és nagyobb biztonsággal jár.
Tiszta catering - Kinder-Cater élelmiszerfeldolgozó üzem
Tiszta catering - Kinder-Cater élelmiszerfeldolgozó üzem

2016-ban a Bergheim-Niederaußen-i Kinder-Cater GmbH új üzemépületet terezett. Mivel az üzemben friss élelmiszereket dolgoznak fel, elsődleges fontosságú volt a higiéniai intézkedések megbízható és egyszerű betartása. Továbbá készülni akartak a jövőre is, hiszen a higiéniai sztenderdek és a termékbiztonsági követelmények folyamatosan nőnek. További ok a belső és külső ellenőrzésekre vonatkozó, egyre szigorodó törvények és szabályozások. De említhetjük a negatív hírek miatt a cég jó hírnevének elvesztése miatti félelmet is. Hiszen a hiányos higiéniáról, vagy az élelmiszerekben esetleg előforduló, az egészségre káros anyagokról szóló hírek különösen gyorsan terjednek közösségi médiában – akkor is, ha csak félig, vagy egyáltalán nem érintik az adott céget.

A higiéniát szolgáló műszaki berendezések és egyéb intézkedések gyakran megnehezítik a munkafolyamatokat. Például egy forgóvillás higiéniai zsilip a nagyobb méretű tárgyak és a kézikocsik áthaladását akadályozzák. A higiéniai előírások és ezek 100%-ig megbízható teljesítése gyakran további jelentős ráfordításokat követelnek a dolgozóktól. Ha például a fertőtlenítő kézmosó több méterre van a termelés tényleges bejáratától. Vagy, ha a cipőtisztítót minden dolgozónak egyesével kell használniuk. Időnként csúszásveszély is fennáll, mivel a tisztító- és fertőtlenítő folyadék kifolyhat a tálcákból, csapokból, tömlőkből, vagy a szőnyeg alól.

A Kinder-Cater GmbH részére a megoldást a ProfilGate®aqua cipőtalp- és keréktisztító mező jelentette. Ez olyan tisztítómező, amely rozsdamentes tálcából és rostélyokból áll, ez utóbbiakban előfeszített kefetestek vannak. A tálcákba egyedi igények szerint tisztító- és fertőtlenítő folyadék tölthető. A rendszert a bejárathoz telepítik.

Tiszta catering - Kinder-Cater élelmiszerfeldolgozó üzem
Tiszta catering - Kinder-Cater élelmiszerfeldolgozó üzem

Petra Gobelius, a cég tulajdonosa és ügyvezetője tudatosan döntött ezen változat mellett, mivel az alaposan és hatékonyan működik, megbízható higiéniát garantál a mindennapokban anélkül, hogy használata időigényes lenne. Szakmailag Petra Köllen asszony, a Rhein-Erft körzet főállatorvosa követte a rendszer kiválasztását és beüzemelését, aki egyébként is nyitott az innovatív technológiákra.

Ők ketten választották ki a telepítéshez a megfelelő területeket, két nagyobbat azokhoz a bejáratokhoz, ahol a bejövő áruk érkeznek és a göngyöleg megy vissza és egy kisebb mezőt a konyha személybejáratához. Minden dolgozónak és az árumozgatáshoz használt kézikocsinak át kell haladnia a tisztítómezőkön.

„Ez olyan, mint amikor az ember egy áruházban átmegy a lábtörlőn, vagy amikor egy kocsi áthalad azon.” – Petra Gobelius, tulajdonos, ügyvezető

A dolgozók kiegészítően még kezet mosnak és fertőtlenítenek a mosdóknál. Korábban szokványos, kézi eszközökkel aktív cipőtalptisztítást és fertőtlenítést is kellett végezniük. A kézikocsikat egy külön mosóhelyiségben tisztították.
Az új megoldás a ProfilGate® tisztítómezőkkel megbízhatóan gondoskodik a kifogástalan higiéniai körülményekről. Anélkül működnek a mezők, hogy a dolgozóknak egy zsilipen kellene keresztül menniük, vagy arra kellene gondolniuk, hogy a cipőtalpakat és a kocsik kerekeit tisztítani kell.

„A tisztítás és a fertőtlenítés gyakorlatilag mellékesen történik a háttérben anélkül, hogy a dolgozók és az áruk mozgását, vagy a munkafolyamatokat befolyásolnák.” – Petra Gobelius, tulajdonos, ügyvezető

További előny, hogy ez a megoldás elektromos berendezés és áram nélkül üzemel. Ez jelentősen csökkenti a zavarok miatti leállások esélyét. Ezt a tényt és az alacsony karbantartási igényt is ezen rendszer speciális előnyének tartja Petra Köllen, mivel gyakran fordul elő, hogy az elektromos árammal működő higiéniai zsilipek ideiglenesen leállnak. A tisztítómezők további előnyének tartja, hogy azok jól integrálódnak a napi folyamatokba.

„Nem kerülhetők ki a tisztítómezők, mégsem jelentenek plusz ráfordítást, vagy útvonalakat a személyzetnek és az áruforgalomnak.” – Petra Köllen, főállatorvos.

Tiszta catering - Kinder-Cater élelmiszerfeldolgozó üzem
Tiszta catering - Kinder-Cater élelmiszerfeldolgozó üzem

A mezők tisztítása is egyszerű. A reggelente elsőnek érkező dolgozók feltöltik a mezőket friss tisztítóoldattal. Este a legutóbb távozók engedik le a folyadékot és takarítják ki a tálcákat és a kefés rostélyokat.

Hetente egyszer tisztítják meg alaposan a mosó helyiségben a rostélyokat és a keféket. Ezeket a műveleteket a dolgozók egy egyszeri betanítás után problémamentesen el tudják végezni. A tisztítófolyadékot többé már nem a helyszínen kell bekeverni, mivel a szállító Witty cég már a használatra elkészített folyadékot szállítja.

Kisebb kihívást a rendszer installálása jelentett. A tálcákat nagyon pontosan kell a padozatba besüllyeszteni és a csatlakozásoknak is korrektnek kell lenniük, csak így tud a rendszer kifogástalanul működni. A termék gyártója, a HEUTE Maschinenfabrik megfelelő támogatást nyújtott ebben, kompetens cég, kellő tapasztalattal rendelkezik a tisztítórendszerről.

A hírben szereplő termékek
ProfilGate® i55 aqua tisztítórendszer ProfilGate® i55 aqua spray tisztítórendszer ProfilGate® i45 aqua tisztítórács ProfilGate® sti aqua tisztítórács
 
ProfilGate® tisztítórendszerek - aqua széria
5 termék

A ProfilGate® tisztítórendszerek - aqua széria tisztítómezői a gumiköpenyek, kerekek, görgők és a cipőtalpak nedves tisztítását szolgálják. A ProfilGate®aqua tisztítómezőkkel elkerülhető a csíraátvitel a magas tisztasági követelményű területekre és segítik a higiéniai koncepció érvényesülését. A nagy lyukú rozsdamentes acélrostély ideális olyan területekre, ahol széles kerekű árumozgató eszközöket használnak, mint például a béka.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szennyfogó szőnyegek, szennyfogó rácsok, szennyfogó tálcák
Szennyfogó szőnyegek, szennyfogó rácsok, szennyfogó tálcák
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...