Geberit BIM plug-in új verzió

Geberit BIM plug-in új verzió

Az összes Geberit BIM eszköz egy központi alkalmazásban

Az épületgépészeti tervezési folyamat támogatására a Geberit a hagyományos CAD-adatokon kívül gyártóspecifikus BIM adatokat is kínál. Az adatok paraméteres 3D modellekből állnak, amelyek az adott cikkre jellemző metainformációkat tartalmaznak. Ezzel a kombinációval a Geberit termékek átfogó módon tervezhetők az Autodesk® Revit® tervezőszoftverben, a virtuális építési modelltől a részletes anyaglistáig.

A Geberit BIM plug-in új verziója egyesíti az összes Geberit BIM eszközt egy központi alkalmazásban. Az újratervezett felhasználói felület mellett a Geberit BIM plug-in számos új és hasznos funkciót is kínál, amelyek jelentősen leegyszerűsítik a tervezési folyamatot.

Új funkciók:

 • Hozzáférés a Geberit termékek aktuális BIM objektumaihoz.
 • Keresési lehetőség Geberit cikkszámok alapján.
 • Közvetlen hozzáférés a Geberit online termékkatalógusához.
 • Segédfunkciók:
  • idomlisták készítése
  • csőhálózat gyártmányoptimalizációja a rendelés megkönnyítéséhez
  • csővezetéki rendszer elemeinek cikkszámozása

Főbb jellemzők:

Katalógus modul
Közvetlen hozzáférést biztosít az összes Geberit-termék aktuális adataihoz.

Katalógus modul
Katalógus modul
 • Hozzáférés a Geberit-termékek aktuális BIM-objektumaihoz bármikor és bárhonnan.
 • Most már a Geberit Kombifix szerelési elemekhez, valamint a Geberit kerámiákhoz és fürdőszobabútorokhoz is elérhető.
 • Ha közvetlenül beírjuk a Geberit cikkszámot, gyorsabban megtaláljuk a termékeket.
 • A Geberit online katalógusára mutató közvetlen linkre kattintva bővebb információt kapunk a termékről.
 • Autodesk® Revit® termékszintű családok.
 • Kis fájlméretű, hatékonyan használható parametrikus modellek. Ideális nagyobb projektekhez, ahol a nagy fájlok negatívan befolyásolhatják a szoftverek és a számítógépek teljesítményét.
 • Az angol nyelvű sablonszövegek fordítására már nincs szükség, mert a Geberit BIM-objektumok 25 nyelven érhetők el. Gombnyomásra semleges gyártói megjelenítésre állítható – ez fontos közbeszerzési pályázatok kiírásakor.
 • Elérhető az Autodesk® Revit® 2020-as, 2021-es és 2022-es verzióihoz.

Szerelési rendszerek modul
A szerelési falak tervezését a Geberit Duofix elemekkel és anyagokkal lehet elvégezni. Előfordulhat, hogy le kell cserélni már meglévő könnyűszerkezetes falakat. Az anyagra vonatkozó adatokat exportált pdf- vagy Excel-fájlban lehet beszerezni.

Szerelési rendszer modul
Szerelési rendszer modul
 • A Geberit Duofix termékkínálat szerelési rendszereinek tervezése egyszerűen elvégezhető.
 • Exportfunkció a részletes 3D-s tervezési modulhoz a Geberit ProPlanner alkalmazásban.
 • Tervezés a hatályos Geberit irányelveknek és normatív jogszabályoknak megfelelően.
 • Az anyagok, darabjegyzékek, ajánlatok és vágási listák, valamint alaprajzok, kontúr- és szerelési rajzok automatikus megjelenítése.

Asszisztens modul
A különböző asszisztensek megkönnyítik a digitális tervezést és az előgyártást.

Asszisztens modul - Csővezeték-számozás az előgyártáshoz
Asszisztens modul - Csővezeték-számozás az előgyártáshoz

Csővezeték-számozás az előgyártáshoz:
A felhasználó tetszés szerint közvetlenül a BIM-modell alapján számozhatja meg a kívánt szakasz csatlakoztatott csőszakaszait és fittingjeit. Ehhez szabadon megválaszthatja a nómenklatúrát, amelyet a saját vagy a projekt specifikációihoz igazíthat. A parancs alapján a rendszer ezután automatikusan megszámozza a kiválasztott részszakaszt.
Ekkor a Revit® beépített eszközei segítségével el lehet végezni a csővezetékek és fittingek listájának cikkszámok szerinti sorba rendezését és exportálását az előgyártáshoz. Az anyaglista segítségével az előgyártó munkatárs felcímkézi a méretre vágott csővezetékdarabokat, hogy lehetővé tegye az adott csőszegmens egyértelmű azonosítását.

Asszisztens modul - Vágáshossz parancs csődaraboláshoz
Asszisztens modul - Vágáshossz parancs csődaraboláshoz

Vágáshossz asszisztens a csővezetékek darabolásához:
A felhasználónak szállítható szegmensekre kell felvágnia a vezetékeket, amelyeket ezután fittinggel kell egymáshoz csatlakoztatni. A felhasználó a szállítható csőhossztól függően megadja a kívánt hosszúságot. Így a kiválasztott vezetékek már felvághatók szegmensekre.

Asszisztens modul - Cikkszámok tárolása a rendszercsöveken
Asszisztens modul - Cikkszámok tárolása a rendszercsöveken

Asszisztens a cikkszámok tárolásához (Pipe Type Mapping):
Az Autodesk® Revit® programban nincs lehetőség a csővezetékek cikkszámainak elmentésére. Az asszisztens segítségével a helyes cikkszámokat automatikusan el lehet menteni az adott csővezetéken. Erre akkor van lehetőség, amikor a tervező elkészíti a modellt, vagy egy számítási program átméretezi a csőhálózatot. Így biztosítható, hogy a cikkszámok mindig a megfelelő csőrendszerhez tartozzanak. Ez a funkció meglévő projektek csővezetékei esetében is nagyon könnyen alkalmazható.

A hírben szereplő termékek
Geberit falon kívüli öblítőtartályok Geberit működtetőlapok, távműködtetők Blue Plus átszerelő készlet Geberit DuoFresh belső keringtetésű szagelszívás
 
Geberit öblítési rendszerek
6 termék

A Geberit WC és vizelde öblítési rendszerek meghatározó szerepet töltenek be a víztakarékos berendezések területén. A Geberit az öblítés/stop funkció alapján új előírásokat dolgozott ki, továbbá az öblítőtartályok vízfelhasználását 14 literről maximálisan 6 literre csökkentette. A Geberit technológiával ellátott vizeldék öblítővíz felhasználása mindösszesen 1-3 liter.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Geberit ONE WC-kerámia
 
Geberit ONE WC

A Geberit ONE fali WC-nél egy aszimmetrikus, teljesen peremmentes belső geometria gondoskodik a WC kitűnő és kiemelkedően halk öblítéséről.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Geberit Sestra zuhanytálca Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca Geberit zuhanyelem épített zuhanyhoz falba rejtett lefolyóval Geberit CleanLine zuhanyfolyóka
 
Geberit zuhanyfolyókák és padlóösszefolyók
5 termék

A Geberit zuhanyfolyókákkal, a Geberit padlóösszefolyókkal, valamint az innovatív Geberit falba rejtett lefolyóval a Geberit épített zuhanyok esetében is biztosítja a víz biztonságos elvezetését a padlóról. Mint ahogyan a Geberit valamennyi rendszere, a padlóról történő vízelvezetés is a Geberit hidraulikai know-how-jának segítségével valósul meg, mely nem csak biztonságos, gyors elvezetést, és egyszerű tisztíthatóságot biztosít, de csökkenti a dugulások lehetőségét is. A rendszer leegyszerűsíti a beszerelést és a padló megépítését.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Geberit vizeldék
 
Geberit vizeldék

A Geberit vizeldék praktikusak és modernek. A kínálatban megtalálható a nem csak otthoni használatra szánt, tetővel ellátott vizelde is. A Geberit vizeldék gazdaságosak, típustól függően mindössze 0,5 vagy 1 liter vizet használnak.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kombifix szerelőelemek hagyományos falhoz Duofix szerelőelemek hagyományos és könnyűszerkezetes falhoz Monolith szaniter szerelőmodul
 
Geberit szerelési rendszerek
3 termék

A Geberit szerelési rendszerek bármely beépítési körülmények között - falsík előtti szerelés vagy befalazás, száraz vagy hagyományos építés esetén - alkalmazhatók. Emellett könnyen szerelhetők, variálhatók. A különféle rendszerek és elemeik különleges megoldásokat, például szabadon álló válaszfalak és sarok WC-k kialakítását is lehetővé teszik.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Geberit lefolyók és szifonok
 
Geberit lefolyók és szifonok

Biztonságos, megbízható és magas vízelvezetési teljesítmény: a Geberit szennyvíz idomok és bűzelzárók eltüntetik az eltéréseket az olyan szaniterberendezések között, mint a zuhanyzók, fürdőkádak, mosdók, WC-k, konyhai mosogatók, mosó- és mosogatógépek. Biztosítják, hogy minden pontosan passzoljon az építkezés során.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Geberit Mapress réz préskötéses csőrendszerek Geberit Mapress rozsdamentes acél préskötéses csőrendszerek Geberit Mapress szénacél préskötéses csőrendszerek
 
Geberit Mapress préskötéses csőrendszerek
3 termék

A Mapress csővezeték rendszerek a legmodernebb csőkötés-technológiát, a préskötéseket alkalmazzák. A hidegen préselt kötések oldhatatlanok és tartósan tömörek, így optimális megoldást jelentenek a falsík alatti szereléshez.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Geberit PE-HD szennyvízelvezető rendszerek Geberit Silent-PP akusztikusan optimalizált szennyvízelvezető rendszer Geberit Silent-dB20 hangcsillapított lefolyórendszer
 
Geberit szennyvízelvezető rendszerek
3 termék

A Geberit a megfelelő megoldást kínálja az épületek szennyvízelvezető-rendszereinek gyakorlatilag minden területére - a családi- és társasházak optimalizált tűzvédelemétől és hangszigetelésétől a magasházak elvezető rendszerein át a különleges ipari és kereskedelmi alkalmazásokhoz való megoldásokig.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Geberit Pluvia csapadékvíz elvezető rendszer
 
Geberit Pluvia csapadékvíz elvezető rendszer

A Geberit Pluvia esővíz-elvezető rendszerrel a Geberit forradalmasította a nagy felületű tetők esővizének elvezetését. A vákuumos esővízelvezető technológia gyakorlatilag kétszeres teljesítményre képes a hagyományos szennyvíz- és esővíz-elvezető rendszerekhez képest, és nagyban leegyszerűsíti az egész rendszer tervezését is. Ez azt jelenti, hogy a nagy épületek is megfelelően felvértezhetőek a gyakori, heves esőzések ellen is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Geberit AquaClean higiéniai berendezések
 
Geberit AquaClean higiéniai berendezések

A Geberit AquaClean higiéniai berendezés egy WC-kerámiára szerelhető megoldás. Modelltől függően a Geberit AquaClean különböző hozzáadott funkciókkal felszerelt. Ez magában foglal például egy oszcilláló vízpermetet a különösen alapos tisztálkodásért, egy vízpermetet hölgyeknek a gyengéd és intim személyes higiéniáért, egy meleg levegőjű szárítót a gyengéd szárításért és egy távirányítót, amivel személyre szabottan irányíthatók a funkciók.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Geberit Acanto szanitercsalád Geberit Citterio szanitercsalád Geberit iCon szanitercsalád Geberit myDay szanitercsalád
 
Geberit szanitercsaládok
13 termék

Elegáns felületek, letisztult formák és elemek, amelyek tökéletesen harmonizálnak a fürdőszobai kerámiákkal. A Geberit fürdőszobabútorokkal a fürdőszobák kellemes és minőségi lakóterekké alakulnak át.

13 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Geberit víztakarékos szerelvények
 
Geberit víztakarékos szerelvények

A közforgalmú vizesblokkoknak számos komoly követelménynek kell megfelelniük, kezdve a higiéniától és az egyszerű karbantartástól a mindennapos használat biztonságán át a vandalizmus elleni védelemig. A gazdaságossági megfontolások kulcsszerepet játszanak a beszerelés és a napi használat során. A Geberit lehetővé teszi olyan megoldások tervezését és beszerelését, melyek esztétikai és működési szempontból is a különböző közforgalmú vizesblokkok igényeihez igazíthatók.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Geberit Volex csővezetéki rendszer
 
Geberit Volex csővezetéki rendszer

A Geberit Volex csővezetéki rendszer ivóvízhez, radiátoros fűtéshez és padlófűtéshez. Alkalmas a mindennapos csővezetéki munkákhoz új építéseknél és felújítási projektekben.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Fürdőszobabútorok
Fürdőszobabútorok
Mosdók, bidék, WC-k, piszoárok
Mosdók, bidék, WC-k, piszoárok
Zuhanytálcák, zuhanyok, zuhanykabinok
Zuhanytálcák, zuhanyok, zuhanykabinok
Kádak, kádparavánok
Kádak, kádparavánok
Komplett fürdőszobai termékcsaládok
Komplett fürdőszobai termékcsaládok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...