proidea.hu online termékinformációs katalógus

e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges


2015. július 22.

Az e4 házban befejeződött a tetőcserepek felrakása és a távvezérlő rendszerrel működtethető tetőablak beépítése

Az épülő családi ház a gyakorlatban is példázza, hogyan lehet a Wienerberger e4 épületfilozófiája által összefoglalt, az ideális otthonhoz elengedhetetlenül fontos négy szempontot - energiahatékonyság, élhető lakókörnyezet, egészséges lakóklíma, és elérhető építési költségek - a tervezési és kivitelezési fázisban következetesen alkalmazni.

Miért nevezhetjük a most épülő e4 házat a jövő házának?
  • Innovatív ház, amelynek masszív épületburkát a kiemelkedő hőszigetelő képességű Porotherm 44 Klíma Profi tégla jelenti.
  • Közel zéró energiafogyasztású, energetikailag korszerű épület.
  • Az épület már ma teljesíti az EU 2020-ra tervezett épületenergetikai előírásait.
  • Megfizethető építési és fenntartási költségek a középpontban.
Tekintse meg az e4 ház koncepciót bemutató videót!


Az e4 ház építtetői - Réka és Ákos - már izgatottan várják, hogy családjuk otthonra leljen az ország alighanem egyik legkorszerűbb családi házában. Az e4 ház építése abba a fázisba jutott, amikor az épület testet ölt, jól látszódnak az építész által megálmodott vonalak és formák. Befejeződött a tetőcserepek felrakása és a távvezérlő rendszerrel működtethető tetőablak is a helyére került.

Az e4 építészeti koncepció szerves részét képezi a természetes és környezetbarát kerámia tetőcserepek használata. Esztétikai szempontból pedig nagyméretű, a ház modern vonalvezetéséhez és színvilágához illeszkedő cserépre volt szükség. A választható termékek körét leszűkítette az e4 házra megálmodott tető átlagosnál alacsonyabb, 20 fokos hajlásszöge. Ilyen alacsony hajlásszögű tetőre kizárólag dupla vízzáró hornyokkal ellátott tetőcserép kerülhet. Mindezeket a szempontokat mérlegelve az építész és a család közösen választotta ki a TONDACH® kiváló minőségű égetett kerámia tetőcserepei közül a gránit színű Figaro Deluxe cserepet, amely egy világosszürke árnyalatú sík tetőcserép.

Az e4 épületfilozófia fontos alappillére az egészséges és a család életvitelét kiszolgáló, kényelmes lakókörnyezet kialakítása. Ehhez hozzátartozik a természetes fény biztosítása is, amely elengedhetetlen feltétele egy egészséges otthonnak. A kétszintes nappalit ferdén lezáró tetősík felületére az építészeti elképzelésnek megfelelően ezért nagyméretű tetőablak került, melynek beépítése a tetőcserepek felhelyezésével egyidőben történt.
A tetőablak a nappalit és a belső tereket látja el napfénnyel, emellett a természetes szellőzésben is szerepet vállal. A VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakot az árnyékolás miatt egy távvezérlővel mozgatható, motor által működtetett külső redőnnyel is ellátták.
Az e4 projektben az egészséges lakókörnyezet megteremtése és az innovatív megoldások mellett természetesen az energiahatékonyság áll a fókuszban. A VELUX INTEGRA® tetőtéri ablak attól energiahatékony, hogy a speciális üvegezésnek köszönhetően a hőveszteséget minimális szinten tartja, másrészt viszont a fűtési szezonban, illetve a tavaszi és őszi átmeneti hónapokban üvegezése ingyen napenergiát enged a házba.
Kövesse lépésről-lépésre a Wienerberger e4 koncepciója alapján hazánkban elsőként megvalósuló energiahatékony családi ház kivitelezését!
A www.e4haz.hu weboldalon építési blogban követhetők a kivitelezés lépései videókkal, beépítési tanácsokkal és sok-sok egyéb hasznos anyaggal, valamint ingyenes szaktanácsadással. Napi hírek, újdonságok a www.facebook.com/e4haz Facebook oldalon.

A Porotherm 44 Klíma Profi tégla letölthető katalógusát megtalálja a hír alatti termékképre kattintva. Amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Wienerberger Téglaipari zRt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
   
Horváth András
műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
Híves Zsolt
műszaki szaktanácsadó +36 30 928 7432
Nagy Tamás
műszaki szaktanácsadó - Bp., Pest és Nógrád megye +36 30 982 0798
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
Hír
Hella TRAV®frame toldásmentes kávaszigetelő rendszer került az e4 mintaházba
2016.03.29    
Környezetbarát hang- és hőszigetelés az e4 házban
2016.03.21    
Az e4 házon többféle  RAVATHERM XPS hőszigetelés került beépítésre
2016.01.22    
Az e4 ház modern vonalvezetéséhez és színvilágához illeszkedik a Tondach Figaro Deluxe tetőcserepe
2016.01.12    
Energiahatékony födémmegoldás az e4 házban
2016.01.07    
Stiebel Eltron hőszivattyús és szellőztető rendszer a Wienerberger e4 referencia házában
2016.01.07    
Az e4 ház nyílászáróit a Mantu Ajtó-Ablak Stúdió termékei közül választották
2015.12.16    
VELUX INTEGRA® tetőtéri ablak az e4 mintaházban
2015.12.15    
Felépült Magyarország első e4 téglaháza
2015.12.11    
Pipelife csövek az első magyarországi e4 házban
2015.09.24    
Elkészült a Schiedel kémény az e4 mintaházban
2015.08.03    
Kulcsszavak:  wienerberger  e4  családi  ház  energiahatékony  tondach  figaro  deluxe  tetőcserép  velux  integra  tetőablak  tetőtéri  ablak  porotherm  44  klíma  profi  tégla  fal  falazat  okostégla  hőszigetelő  képesség  áthidaló