Elkészült a Schiedel kémény az e4 mintaházban

A betervezett cserépkályha füstelvezetését Schiedel ABSOLUT kémény oldja meg

Amikor egy család házépítésbe fog, sokféle véleménnyel találkozik. Nagyon fontos az építőanyagok átgondolt, egymással összhangban történő kiválasztása, de, hogy mennyire lesz házunk valóban energiahatékony, élhető, gazdaságosan megépíthető és egészséges, már az építészeti tervezésnél eldől.
A Wienerberger az e4 épületfilozófia Magyarországra vonatkozó gyakorlati megvalósítását neves szakértőkkel dolgoztatta ki. A szakértők meghatározták azokat a tervezési alapelveket, amelyek meghatározóak egy energiahatékony, gazdaságosan megépíthető, élhető otthon megvalósításánál. A 2012-ben készült előtanulmány szerzői: Dr. Csoknyai Tamás a Debreceni Egyetem adjunktusa; Szalay Zsuzsa és Stefler-Hess Nóra. Dr. Csoknyai Tamás elismert szakértője a témának és többek között az egyik társszerzője a Belügyminisztérium által készíttetett és a 2021-től Magyarországon is bevezetendő közel nulla energiaigényű épületek követelményrendszeréről szóló dokumentációnak is.

Az e4 épületfilozófia tervezési alapelveit meghatározó tanulmány rövid kivonata letölthető formában elérhető innen: http://e4haz.hu/files/1427991340.pdf
Az e4 ház tervezési alapelvei: http://e4haz.hu/?id1=alapelvek

Az e4 ház kéménye a Schiedel ABSOLUT kéményrendszer
Az e4 házban egy kandalló kerül beépítésre, ennek füstjének elvezetését Schiedel ABSOLUT kéménnyel oldják meg. Magyarországon csak a Schiedel forgalmaz olyan kéményt, ami a passzívházakhoz is alkalmazható. A Schiedel ABSOLUT alkalmazható passzívházak és fokozott hőszigetelésű épületek építésénél, ezért esett az e4 téglaház építése során is erre a termékre a választás. Alkalmazásával elkerülhető a hőhidak keletkezése a szerkezetben, megakadályozható a páralecsapódás, penészképződés.
A Schiedel ABSOLUT kémény lelke: a bordás kerámiacső, melynek alapanyaga száraz homok. Négyszáz bár nyomás alatt préselik ki cső formájúvá, és miután kiégetik a cső teljesen vízhatlan lesz, olyan tömör, hogy nem ereszti át a vizet, így nem igényel átszellőztetést sem!
Az e4 házban a kémény tetőn kívül álló szakasza szerelt jellegű. Itt egyértelműen a kémény látható szakaszán a design a döntő érv.
A házépítés - köztük a kéményé - nyomon követhető a http://e4haz.hu/?id1=epitkezes oldalon.
Tekintse meg a kéményépítésről készült videót!

A Schiedel ABSOLUT kéményrendszerrel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Schiedel Kéménygyár Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Schiedel ABSOLUT kéményrendszer
 
Schiedel ABSOLUT kéményrendszer

Az ABSOLUT kémény bármilyen tüzelőanyaghoz alkalmazható, az energiahatékonyságra törekvő, jól szigetelt házakba tökéletes választás. A legmodernebb passzívházak légtömör és hőhídmentes építési követelményeinek igazoltan megfelel.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Felépült Magyarország első e4 téglaháza
Felépült Magyarország első e4 téglaháza
A közel zéró energiaigényű családi ház a Wienerberger konszern e4 épületfilozófiája alapján valósult meg
Felépült Magyarország első e4 téglaháza
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges
Az e4 házban befejeződött a tetőcserepek felrakása és a távvezérlő rendszerrel működtethető tetőablak beépítése
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges

Kategóriák

Kémények
Kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...