proidea.hu online termékinformációs katalógus

Elkészült a Schiedel kémény az e4 mintaházban


2015. augusztus 03.

A betervezett cserépkályha füstelvezetését Schiedel ABSOLUT kémény oldja meg

Amikor egy család házépítésbe fog, sokféle véleménnyel találkozik. Nagyon fontos az építőanyagok átgondolt, egymással összhangban történő kiválasztása, de, hogy mennyire lesz házunk valóban energiahatékony, élhető, gazdaságosan megépíthető és egészséges, már az építészeti tervezésnél eldől.
A Wienerberger az e4 épületfilozófia Magyarországra vonatkozó gyakorlati megvalósítását neves szakértőkkel dolgoztatta ki. A szakértők meghatározták azokat a tervezési alapelveket, amelyek meghatározóak egy energiahatékony, gazdaságosan megépíthető, élhető otthon megvalósításánál. A 2012-ben készült előtanulmány szerzői: Dr. Csoknyai Tamás a Debreceni Egyetem adjunktusa; Szalay Zsuzsa és Stefler-Hess Nóra. Dr. Csoknyai Tamás elismert szakértője a témának és többek között az egyik társszerzője a Belügyminisztérium által készíttetett és a 2021-től Magyarországon is bevezetendő közel nulla energiaigényű épületek követelményrendszeréről szóló dokumentációnak is.

Az e4 épületfilozófia tervezési alapelveit meghatározó tanulmány rövid kivonata letölthető formában elérhető innen: http://e4haz.hu/files/1427991340.pdf
Az e4 ház tervezési alapelvei: http://e4haz.hu/?id1=alapelvek

Az e4 ház kéménye a Schiedel ABSOLUT kéményrendszer
Az e4 házban egy kandalló kerül beépítésre, ennek füstjének elvezetését Schiedel ABSOLUT kéménnyel oldják meg. Magyarországon csak a Schiedel forgalmaz olyan kéményt, ami a passzívházakhoz is alkalmazható. A Schiedel ABSOLUT alkalmazható passzívházak és fokozott hőszigetelésű épületek építésénél, ezért esett az e4 téglaház építése során is erre a termékre a választás. Alkalmazásával elkerülhető a hőhidak keletkezése a szerkezetben, megakadályozható a páralecsapódás, penészképződés.
A Schiedel ABSOLUT kémény lelke: a bordás kerámiacső, melynek alapanyaga száraz homok. Négyszáz bár nyomás alatt préselik ki cső formájúvá, és miután kiégetik a cső teljesen vízhatlan lesz, olyan tömör, hogy nem ereszti át a vizet, így nem igényel átszellőztetést sem!
Az e4 házban a kémény tetőn kívül álló szakasza szerelt jellegű. Itt egyértelműen a kémény látható szakaszán a design a döntő érv.
A házépítés - köztük a kéményé - nyomon követhető a http://e4haz.hu/?id1=epitkezes oldalon.
Tekintse meg a kéményépítésről készült videót!


A Schiedel ABSOLUT kéményrendszerrel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Schiedel Kéménygyár Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Postacím: H-8200 Veszprém, Kistó u. 12.
Telefon: +36 88 576 700
Fax: +36 88 576 704
E-mail:
Web: www.schiedel.hu
Győrfi Miklós
műszaki szaktanácsadó +36 30 956 0863
   
   
   
A Schiedel Kéménygyár Kft. termékei CE minősítéssel, a cég ISO9001-es minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkezik. A magyarországi képviseletet a veszprémi székhelyű Schiedel Kéménygyár Kft. látja el. A gazdasági társaság 1992.02.28-án alakult, fő tevékenysége a samott béléscsöves, szigetelt kéményrendszerek gyártása és értékesítése.
Hír
Felépült Magyarország első e4 téglaháza
2015.12.11    
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges
2015.07.22    
További hírek a Kémények termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Schiedel  ABSOLUT  kémény  kéményrendszer  szerelt  kémény  kerámia  béléscső  Wienerberger  e4