proidea.hu online termékinformációs katalógus

Környezetbarát hang- és hőszigetelés az e4 házban


2016. március 21.

Az egészséges lakókörnyezet megvalósításához a Knauf Insulation kőzetgyapot hangszigetelése és üveggyapot hőszigetelése is hozzájárult

Az építészeti terveknek megfelelően a földszint és az emelet közötti hangszigetelés biztosítására, a lépéshangok továbbterjedése ellen Knauf Insulation PTE és PTN lépéshang-gátló kőzetgyapot szigetelést alkalmaztak. Annak érdekében, hogy az épület megfeleljen a szigorodó épületenergetikai előírásoknak, a kétszintes nappali feletti ferde tetősík szarufái közé 15 cm vastag, az emelet fölötti födémnél pedig 24 cm vastag Knauf Insulation Classic 035 üveggyapot hőszigetelés beépítésére volt szükség.
Az üveggyapot padlásfödémen kiváló hőszigetelést nyújt
A lépéshang-gátló kőzetgyapot szigetelés


A Wienerberger e4 koncepciójának szerves része, hogy az építkezésnél természetes anyagokat használjanak, csökkentve ezzel a környezeti terhelést és hozzájárulva a valóban egészséges lakókörnyezet kialakításához. Ehhez az elvhez igazodva a mintaház építésénél a Knauf Insulation úgynevezett ECOSE® Technology-val készülő termékeit használták.
Az ECOSE® Technology ötéves intenzív kutató-fejlesztő munka eredményeként született bio-alapú kötőanyag, amely nem kőolajszármazék, ezért nem mérgező, mint a formaldehid kötőanyag. Az új technológia alkalmazása az ásványgyapot szigetelőanyag új generációjának puha tapintást és természetes barna színt is kölcsönöz.

Knauf Insulation ásványgyapot ECOSE® Technology előnyei:
 • nem tartalmaz káros kötőanyagot,
 • nem tartalmaz káros színezőanyagokat (az ECOSE® Technology miatt barna színű),
 • nem bocsát ki magából az egészségre káros anyagokat az épület belső levegőjébe,
 • kiváló hő- és hangszigetelő
 • nem éghető,
 • többszörösen megtérülő energiatakarékossági befektetés,
 • beépítése egyszerűbb, vágás közben nem porlik, nem okoz viszkető érzést.
Beépítési tanácsok:
 • a szigetelés fölé mindig helyezzünk páraáteresztő réteget,
 • a szigetelés alá helyezzünk páratechnikai réteget,
 • a rétegek elhelyezését páratechnikai méretezés alapján döntsük el,
 • ne terheljük a szigetelést,
 • a kéményekhez, tetőkibúvókhoz alakítsunk ki közlekedési útvonalakat.
Az e4 háznál alkalmazott Knauf Insulation üveggyapot és kőzetgyapot szigetelések termékismertetőit megtalálja a hír alatti termékképekre kattintva. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Knauf Insulation munkatárástól, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
Hír
Felépült Magyarország első e4 téglaháza
2015.12.11    
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges
2015.07.22    
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  e4  ház  hangszigetelés  lépéshang  hőszigetelés  üveggyapot  kőzetgyapot  Classic  035  pte  ptn  szigetelés  ecose  technology