proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az e4 ház modern vonalvezetéséhez és színvilágához illeszkedik a Tondach Figaro Deluxe tetőcserepe


2016. január 12.

Az alacsony hajlásszögű tetőre dupla vízzáró hornyokkal ellátott cserép került

Az e4 építészeti koncepció szerves része volt a természetes és környezetbarát kerámia tetőcserép használata. Esztétikai szempontból pedig nagyméretű, a ház modern vonalvezetéséhez és színvilágához illeszkedő cserépre volt szükség. A szóba kerülő termékek körét leszűkítette azonban az e4 házra megálmodott tető átlagosnál alacsonyabb, 20 fokos hajlásszöge. Ilyen alacsony hajlásszögű tetőre kizárólag dupla vízzáró hornyokkal ellátott cserép kerülhet. Mindezeket a szempontokat mérlegelve az építész és a család közösen választotta ki a Tondach Magyarország Zrt. kiváló minőségű égetett kerámia tetőcserepei közül a Figaro Deluxe cserepet, világosszürke színben. Ez az egyszerű vonalú, modern, minimalista tetőcserép remekül illik az épület stílusához.

A Figaro Deluxe cserép kerámia alapanyagából eredő tulajdonságai, valamint a világosszürke színének köszönhetően a cserép alatti légrés kevésbé tud felforrósodni a nagy nyári melegekben. A választott szín az ablakok, árnyékolók és acél oszlopok színével is harmonizál. A beépítésre került termékek kiválasztásakor fontos szempont volt az is, hogy a tervben szereplő napelem rendszer fogadására alkalmas legyen.Az alátétfólia védőréteget képez a vízzel szemben
A kerámia tetőcserép hornyolása
EreszképzésGerinc szellőzőszalag beépítése
Oromképzés
A tetőrendszer gerincmegoldása

Mire kell különösen figyelni a beépítésnél?
 • A tető dőlésszögének megfelelő léctávolság alkalmazása szükséges.
 • Fontos, hogy az egymás fölé kerülő cserepek zsinórállásba kerüljenek, ezt a kicsapózsinór segítségével lehet biztosítani.
 • Az eresznél a cserepek 8 cm-re túl kell, hogy lógjanak a megfelelő vízelvezetés érdekében.
 • Szarufa-közönként 1 szellőzőcserép beépítése szükséges a gerinc alatti második sorba.
 • Az egyenletes fedési kép érdekében a léctávolságot az előírások megtartása mellett egyenletesen szükséges szétosztani.
A Tondach cserepek termékelőnyei
 • Évezredek óta bevált, már az ókori görögök is kerámia cseréppel fedték otthonaikat, azóta is a leggyakrabban használt tetőfedő anyag egész Európában.
 • A Tondach XXL cserepek Magyarország legkönnyebb tetőcserepei, egy 200 m²-es Tondach XXL tető kb. 2 tonnával könnyebb, mint egy ugyanekkora betontető.
 • Széles szín- és formaválaszték, összesen közel 1400 variációs lehetőség.
 • 100%-ban természetes anyag, alkotóelemei: tűz, víz, föld, levegő.
 • Precíz fej- és oldalhornyok, melyek meggátolják a víz, a por és a porhó bejutását a fedés alá.
 • 33 év garancia, élettartama több száz év.
 • A cserepek mechanikai szilárdsága a szabványi előírásokat jóval meghaladja.

A Tondach XXL tetőcserepekkel kapcsolatban bővebb információért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot, részletes felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Tondach Magyarország Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
   
   
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
Hír
Felépült Magyarország első e4 téglaháza
2015.12.11    
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges
2015.07.22    
Kulcsszavak:  Tondach  XXL  Figaro  Deluxe  tetőcserép  kerámia  napelem  alacsony  hajlásszög  e4  ház