proidea.hu online termékinformációs katalógus

Stiebel Eltron hőszivattyús és szellőztető rendszer a Wienerberger e4 referencia házában


2016. január 07.

Kiválasztott termékek: WPL 10 AC levegő/víz hőszivattyú és LWZ 170 E plus hővisszanyeréses szellőztető berendezés

A Wienerberger – Magyarország egyik legjelentősebb építőanyag gyártó és forgalmazó cége – pár évvel ezelőtt kezdődött előkészítő és kutató munka után 2014-ben úgy döntött, hogy egy mintaházat fog építeni.
A projekt célja egy olyan épület megvalósítása, amely a várhatóan 2021-ben életbe lépő rendkívül szigorú energetikai előírásoknak is megfelel. A projektnek az „E4 ház” nevet adták, amely az épület 4 fontos tulajdonságára utal:
Energiahatékony Élhető Egészséges Elérhető
Az épületfilozófia ötletgazdája - a Wienerberger - cégcsoporton belül számos gyártó segítségét, technológiáját, anyagait is igénybe tudta venni, de természetesen szükség volt külső szakértőkre is.

A Stiebel Eltron örömmel vállalta el az egyik legfontosabb részegység: a hőszivattyús- és a szellőztető-rendszer szállítását.

A ház a kiváló minőségű falszerkezeteknek, nyílászáróknak köszönhetően alacsony hőigényű, így nem volt nehéz egy alacsony költséggel, de hatékonyan üzemeltethető hőszivattyút választani.
A WPL 10 AC levegő/víz hőszivattyú egy 200 literes puffer-tartályon keresztül kapcsolódik a szekunder rendszerhez. A fürdővíz (HMV) egy nagyfelületű hőcserélővel ellátott 300 literes közvetett fűtésű tárolóban készül. A hőszivattyús rendszer hatékonyságát tovább növeli, hogy a leolvasztás nem közvetlenül elektromos árammal történik.
Az alkalmazott hőleadó rendszer a hőszivattyúkhoz legjobban illeszthető felület fűtés és hűtés. Vegyesen vannak padlófűtési körök és a mennyezetet lehet fűtésre és hűtésre is használni. A nyári páralecsapódás elkerülését a FEK szabályzó egység biztosítja.

Mivel az épület a megfelelő nyílászáróknak és határoló szerkezeteknek köszönhetően légtömör – elkerülhetetlen volt a gépi szellőzés kiépítése. A családi ház méreteihez és a benne lakó (most már) 5 fős család igényeihez az LWZ 170 E plus készüléket választottuk az LFK fém lapos csatornával.

Ez a készülék rendkívül hatékonyan működik, a hővisszanyerő hatásfoka 90%-ot is meghaladhatja. A készülék extrém hideg téli napokon is működőképes maradhat a beépített elektromos előfűtésnek köszönhetően.

A kivitelezés rendkívül profin zajlott. Az épületgépészetért felelős Miskolczy Energiatervvel is kiváló volt az együttműködés.

A minden tekintetben kompromisszum-mentes családi ház határidőre elkészült, a ház kulcsait átvehette az építtető család.

A Stiebel Eltron e4 házban alkalmazott termékeiről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Stiebel Eltron Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 1 250 6055
Fax: +36 1 368 8097
E-mail:
Web: www.stiebel-eltron.hu
Häfner Tibor
műszaki tanácsadó - hőszivattyúk +36 20 480 5467
   
   
   
A Stiebel Eltron 1924 óta fejleszti, gyártja a legmagasabb műszaki színvonalon a korszerű épületgépészeti és elektromos rendszereket, készülékeket. A családi vállalat, mára több ezer főt foglalkoztató, világszerte ismert céggé fejlődött. Szakértelmét, tapasztalatát számos szabadalom és csúcsminőségű energiatakarékos rendszer tükrözi.
A németországi vállalat a 70’-es években kezdett a megújuló energiaforrások felé fordulni.

A legfontosabb termékcsoportok:
Hőszivattyú
Napkollektor
Napelem
Hővisszanyerő szellőzés
Használati meleg víz termelők
Elektromos fűtés

A Magyarországon több mint 27 éve folyamatosan jelenlévő cég, szervizzel, szaktanácsadással, raktárral és bemutatóteremmel szolgálja partnereit és az érdeklődőket.
Hír
Felépült Magyarország első e4 téglaháza
2015.12.11    
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges
2015.07.22    
Kulcsszavak:  Stiebel  Eltron  Wienerberger  e4  ház  WPL  10  AC  levegő/víz  hőszivattyú  felület  fűtés  és  hűtés  LWZ  170  E  plus  gépi  szellőzés