Stiebel Eltron hőszivattyús és szellőztető rendszer a Wienerberger e4 referencia házában

Kiválasztott termékek: WPL 10 AC levegő/víz hőszivattyú és LWZ 170 E plus hővisszanyeréses szellőztető berendezés

A Wienerberger – Magyarország egyik legjelentősebb építőanyag gyártó és forgalmazó cége – pár évvel ezelőtt kezdődött előkészítő és kutató munka után 2014-ben úgy döntött, hogy egy mintaházat fog építeni.
A projekt célja egy olyan épület megvalósítása, amely a várhatóan 2021-ben életbe lépő rendkívül szigorú energetikai előírásoknak is megfelel. A projektnek az „E4 ház” nevet adták, amely az épület 4 fontos tulajdonságára utal:
Az épületfilozófia ötletgazdája - a Wienerberger - cégcsoporton belül számos gyártó segítségét, technológiáját, anyagait is igénybe tudta venni, de természetesen szükség volt külső szakértőkre is.

A Stiebel Eltron örömmel vállalta el az egyik legfontosabb részegység: a hőszivattyús- és a szellőztető-rendszer szállítását.

A ház a kiváló minőségű falszerkezeteknek, nyílászáróknak köszönhetően alacsony hőigényű, így nem volt nehéz egy alacsony költséggel, de hatékonyan üzemeltethető hőszivattyút választani.
A WPL 10 AC levegő/víz hőszivattyú egy 200 literes puffer-tartályon keresztül kapcsolódik a szekunder rendszerhez. A fürdővíz (HMV) egy nagyfelületű hőcserélővel ellátott 300 literes közvetett fűtésű tárolóban készül. A hőszivattyús rendszer hatékonyságát tovább növeli, hogy a leolvasztás nem közvetlenül elektromos árammal történik.
Az alkalmazott hőleadó rendszer a hőszivattyúkhoz legjobban illeszthető felület fűtés és hűtés. Vegyesen vannak padlófűtési körök és a mennyezetet lehet fűtésre és hűtésre is használni. A nyári páralecsapódás elkerülését a FEK szabályzó egység biztosítja.

Mivel az épület a megfelelő nyílászáróknak és határoló szerkezeteknek köszönhetően légtömör – elkerülhetetlen volt a gépi szellőzés kiépítése. A családi ház méreteihez és a benne lakó (most már) 5 fős család igényeihez az LWZ 170 E plus készüléket választottuk az LFK fém lapos csatornával.

Ez a készülék rendkívül hatékonyan működik, a hővisszanyerő hatásfoka 90%-ot is meghaladhatja. A készülék extrém hideg téli napokon is működőképes maradhat a beépített elektromos előfűtésnek köszönhetően.

A kivitelezés rendkívül profin zajlott. Az épületgépészetért felelős Miskolczy Energiatervvel is kiváló volt az együttműködés.

A minden tekintetben kompromisszum-mentes családi ház határidőre elkészült, a ház kulcsait átvehette az építtető család.

A Stiebel Eltron e4 házban alkalmazott termékeiről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Stiebel Eltron Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Kapcsolódó hírek

Felépült Magyarország első e4 téglaháza
Felépült Magyarország első e4 téglaháza
A közel zéró energiaigényű családi ház a Wienerberger konszern e4 épületfilozófiája alapján valósult meg
Felépült Magyarország első e4 téglaháza
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges
Az e4 házban befejeződött a tetőcserepek felrakása és a távvezérlő rendszerrel működtethető tetőablak beépítése
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges

Kategóriák

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek
Hővisszanyerős szellőztető rendszerek
Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Légtechnika
Légtechnika
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...