proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az e4 házon többféle RAVATHERM XPS hőszigetelés került beépítésre


2016. január 22.

A tartósan magas hőszigetelő érték, a nagy nyomószilárdság és a nedvességgel szembeni ellenállóság bármely épületszerkezet hőszigetelésére alkalmassá teszi

Korszerű házak építésénél egyre fontosabb a megfelelő hőszigetelés kiválasztása, hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy otthonunk hővédelme mind épületenergetikai, mind költséghatékonysági, mind pedig környezetvédelmi szempontból igen fontos dolog. Bár magáról a hőszigetelési folyamatról elmondható, hogy általában könnyen kivitelezhető, a hőszigetelő anyag kiválasztása már nem ilyen egyszerű feladat. Figyelembe véve a tulajdonosok elvárásait, az e4 házon is többféle hőszigetelés került beépítésre. Most a RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab hőszigetelő lemezek kerülnek bemutatásra.
Amikor egy családi ház hőszigeteléséről beszélünk, láthatjuk, hogy attól függően, milyen műszaki probléma megoldására alkalmazzuk, a háznak mely részébe szeretnénk beépíteni, a szigetelő anyagoknak más-más tulajdonságokkal kell rendelkezniük.

A RAVATHERM Hungary Kft. által Balatonfűzfőn gyártott zártcellás vagy más néven extrudált polisztirolhab hőszigetelő anyag, a RAVATHERM XPS három alapvető tulajdonsága alapján - tartósan magas hőszigetelő érték, elhanyagolható nedvességfelvétel, nagy nyomószilárdság és merevség - az épület bármely szerkezetének hőszigetelésére alkalmas. Igazi erőssége a különleges igénybevételű alkalmazásoknál van, így sok esetben hiánypótló a hőszigetelő anyagok között.

RAVATHERM XPS 300 WB bennmaradó zsaluként alkalmazva

Az épület lábazat és az ablakkáva hőszigetelésének szakszerű kialakítása

A padlószigetelés kialakításánál fontos szem előtt tartanunk, hogy a padlónak alkalmasnak kell lennie nagy terhek elviselésére, ez a terület fokozott igénybevételnek lesz majd kitéve. A padlóhoz tehát olyan anyag kell, ami nemcsak hőszigetel, hanem nagy nyomószilárdságú is.
Vizes helyiségeknél, pl. fürdőszoba falánál nagyobb a falazatot érő páraterhelés. A hőszigetelés helyét gondosan meg kell tervezni és esetenként a kiválasztásnál figyelembe kell venni, hogy a választott anyagnak bírnia kell a nedvességet a hőszigetelő képesség romlása nélkül.

Padlóhőszigetelés kialakítása

Az első járható hőszigetelő réteg a tetőn

A RAVATHERM XPS fő előnyei:
  • Kiváló hőszigetelő tulajdonsággal (0,033-0,035 W/mK) rendelkezik, amelyet hosszú távon megtart, mivel nem tud nedvességet felvenni.
  • nyomószilárdsága kiemelkedő: típustól függően 30-70 tonnáig terhelhető, így járművel járható tetők, tetőteraszok, zöldtetők kialakításánál is alkalmazható.
  • hosszú élettartammal rendelkezik, tartós, nem öregszik el.
  • A különleges anyagszerkezetnek köszönhetően ellenáll a nedvességnek, nem vesz fel vizet, ezért fagyálló is.
Beépítési tanácsok:
  • Figyelni kell arra, hogy folytonos legyen a hőszigetelés - az illesztéseknél nagy hézagok ne legyenek.
  • A csatlakozás a sarkoknál is mindig megfelelően legyen kialakítva.
  • Hőkéssel, fűrésszel, - a vékony lemezek késsel - vághatóak a legkönnyebben.
  • Utólagos hőszigetelésként alkalmazott belső oldali beépítésnél fontos a teljes felületű ragasztás alkalmazása, és a pontos táblaillesztés.
  • Pinceoldalfalnál a megfelelő rétegrend alkalmazása szükséges.

A RAVATHERM XPS hőszigeteléssel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Hengermalom út 47/a
Gyártás: H-8184 Balatonfűzfő, Almádi út 4.
Telefon: +36 88 596 979
E-mail:
Web: http://ravatherm.com/hu/
Lindemann Dániel
területi képviselő +36 70 456 1733
   
   
   
A RAVATHERM Hungary Kft. több mint 25 év szakmai tapasztalattal a háta mögött gyártja kiváló minőségű extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezeit. A legmodernebb extrudálási technológiával szigorú minőségbiztosítási rendszer mellett készülő hőszigetelés könnyű, hosszú élettartalmú, külön védőfelszerelés nélkül méretre vágható és egyszerűen beépíthető. Bizonyára Önök is találkoztak már egy-egy építkezés során a termékkel, amely nemcsak kék színével, hanem kiváló tulajdonságaival is kitűnik. Terhelhetősége, vízállósága, alaktartósága alkalmassá teszik olyan speciális épületrészek védelmére is, mint a padló, lábazat, homlokzat, koszorúk. Bár a RAVATHERM Hungary Kft. a belga, családi tulajdonú Ravago Group része, az előállítási folyamat egésze Magyarországon történik, magyar szakemberek segítségével. A RAVATHERM Hungary Kft. dolgozói szakmai elhivatottságuk mellett nagy hangsúlyt fektetnek környezetünk védelmére is. A RAVATHERM XPS hőszigetelések jelentős mértékű energiamegtakarításuk által, aktív részt vállalnak a globális szén-dioxid kibocsátás csökkentésében, mely kiemelten fontos, hogy a következő generációk egészséges környezetben nőhessenek fel. Ez a környezettudatos gondolkodás végigkíséri az anyagot a gyártási folyamat első lépéseitől az újrahasznosíthatóság kérdéséig. A termék előállítása az ISO 14001 környezetirányítási rendszer és az ISO 50001 energiairányítási rendszer követelményeinek megfelelően történik.
Hír
Felépült Magyarország első e4 téglaháza
2015.12.11    
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges
2015.07.22    
További hírek a Polisztirol szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  RAVATHERM  XPS  hőszigetelés  zártcellás  polisztirolhab  hőszigetelő  lemez  e4  ház