Az e4 házon többféle RAVATHERM XPS hőszigetelés került beépítésre

A tartósan magas hőszigetelő érték, a nagy nyomószilárdság és a nedvességgel szembeni ellenállóság bármely épületszerkezet hőszigetelésére alkalmassá teszi

Korszerű házak építésénél egyre fontosabb a megfelelő hőszigetelés kiválasztása, hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy otthonunk hővédelme mind épületenergetikai, mind költséghatékonysági, mind pedig környezetvédelmi szempontból igen fontos dolog. Bár magáról a hőszigetelési folyamatról elmondható, hogy általában könnyen kivitelezhető, a hőszigetelő anyag kiválasztása már nem ilyen egyszerű feladat. Figyelembe véve a tulajdonosok elvárásait, az e4 házon is többféle hőszigetelés került beépítésre. Most a RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab hőszigetelő lemezek kerülnek bemutatásra.
Amikor egy családi ház hőszigeteléséről beszélünk, láthatjuk, hogy attól függően, milyen műszaki probléma megoldására alkalmazzuk, a háznak mely részébe szeretnénk beépíteni, a szigetelő anyagoknak más-más tulajdonságokkal kell rendelkezniük.

A RAVATHERM Hungary Kft. által Balatonfűzfőn gyártott zártcellás vagy más néven extrudált polisztirolhab hőszigetelő anyag, a RAVATHERM XPS három alapvető tulajdonsága alapján - tartósan magas hőszigetelő érték, elhanyagolható nedvességfelvétel, nagy nyomószilárdság és merevség - az épület bármely szerkezetének hőszigetelésére alkalmas. Igazi erőssége a különleges igénybevételű alkalmazásoknál van, így sok esetben hiánypótló a hőszigetelő anyagok között.
RAVATHERM XPS 300 WB bennmaradó zsaluként alkalmazva
Az épület lábazat és az ablakkáva hőszigetelésének szakszerű kialakítása

A padlószigetelés kialakításánál fontos szem előtt tartanunk, hogy a padlónak alkalmasnak kell lennie nagy terhek elviselésére, ez a terület fokozott igénybevételnek lesz majd kitéve. A padlóhoz tehát olyan anyag kell, ami nemcsak hőszigetel, hanem nagy nyomószilárdságú is.
Vizes helyiségeknél, pl. fürdőszoba falánál nagyobb a falazatot érő páraterhelés. A hőszigetelés helyét gondosan meg kell tervezni és esetenként a kiválasztásnál figyelembe kell venni, hogy a választott anyagnak bírnia kell a nedvességet a hőszigetelő képesség romlása nélkül.
Padlóhőszigetelés kialakítása
Az első járható hőszigetelő réteg a tetőn

A RAVATHERM XPS fő előnyei:
  • Kiváló hőszigetelő tulajdonsággal (0,033-0,035 W/mK) rendelkezik, amelyet hosszú távon megtart, mivel nem tud nedvességet felvenni.
  • nyomószilárdsága kiemelkedő: típustól függően 30-70 tonnáig terhelhető, így járművel járható tetők, tetőteraszok, zöldtetők kialakításánál is alkalmazható.
  • hosszú élettartammal rendelkezik, tartós, nem öregszik el.
  • A különleges anyagszerkezetnek köszönhetően ellenáll a nedvességnek, nem vesz fel vizet, ezért fagyálló is.
Beépítési tanácsok:
  • Figyelni kell arra, hogy folytonos legyen a hőszigetelés - az illesztéseknél nagy hézagok ne legyenek.
  • A csatlakozás a sarkoknál is mindig megfelelően legyen kialakítva.
  • Hőkéssel, fűrésszel, - a vékony lemezek késsel - vághatóak a legkönnyebben.
  • Utólagos hőszigetelésként alkalmazott belső oldali beépítésnél fontos a teljes felületű ragasztás alkalmazása, és a pontos táblaillesztés.
  • Pinceoldalfalnál a megfelelő rétegrend alkalmazása szükséges.

A RAVATHERM XPS hőszigeteléssel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

RAVATHERM XPS 300 WB hőszigetelés RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelés	RAVATHERM XPS 300 ST hőszigetelés RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelés
 
RAVATHERM XPS hőszigetelés
5 termék

A kék színű RAVATHERM XPS hőszigetelő lemezek lehetővé teszik az olyan különleges igénybevételű épületrészek hőszigetelését, mint az épületlábazatok, lapostetők, pincefalak, ipari padlók, homlokzatok. Az XPS (extrudált polisztirolhab) egy olyan homogén, zártcellás anyagszerkezetű hőszigetelés, mely kiváló hőszigetelő képessége mellett vízálló, sőt nagy nyomószilárdságának köszönhetően ellenáll az állandó, több tonnás fizikai terhelésnek is.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Felépült Magyarország első e4 téglaháza
Felépült Magyarország első e4 téglaháza
A közel zéró energiaigényű családi ház a Wienerberger konszern e4 épületfilozófiája alapján valósult meg
Felépült Magyarország első e4 téglaháza
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges
Az e4 házban befejeződött a tetőcserepek felrakása és a távvezérlő rendszerrel működtethető tetőablak beépítése
e4 a jövő családi háza - energiahatékony, élhető, elérhető és egészséges

Kategóriák

Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...