Gáztüzelésű és olajtüzelésű álló kazánok

ELCO TRIGON® XL álló kondenzációs gázkazánok
 
ELCO TRIGON® XL álló kondenzációs gázkazánok

A TRIGON® XL jelentős előrelépést jelent a fűtéstechnika terén. A rendkívül rugalmas konfigurációk, az okos tervezés és a változatos termékskála révén, a kazán tökéletesen megfelel a legkülönbözőbb ipari alkalmazásokhoz.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
ELCO TRIGON® XXL álló kondenzációs gázkazánok
 
ELCO TRIGON® XXL álló kondenzációs gázkazánok

A TRIGON® XXL az egyedi kazán konstrukciónak köszönhetően egyedülálló teljesítményt kínál 2 MW-os hőtermelésig.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Vaillant ecoCRAFT VKK/3 gázüzemű kondenzációs állókazán
 
Vaillant ecoCRAFT VKK/3 gázüzemű kondenzációs állókazán

A gázüzemű ecoCRAFT VKK/3 kondenzációs állókazán hat különböző teljesítmény nagyságú típusban elérhető 13,6 kW-tól 294,3 kW-ig. Ideális új építésű házakhoz, valamint régi fűtési rendszerek modernizációjához is.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Gassero Ultrabox 210-945 kW kondenzációs álló gázkazán Gassero Ultrabox 1100-1125 kW kondenzációs álló gázkazán Gassero Alubox 70-2200 kW kondenzációs álló gázkazán Gassero Alubox X-treme 250-3100 kW kondenzációs álló gázkazán
 
Gassero kondenzációs álló gázkazánok
4 termék

Álló kivitelű kondenzációs gázkazánok 50 és 2200 kW közötti teljesítménnyel. A török Gassero cég nagyteljesítményű kondenzációs gázkazánok tervezésére és kivitelezésére specializálódott, a ma elérhető legújabb technológiát használva a magas hatékonysági és automatizálási szint elérésért. A CE, SELO és EAC tanúsítványokkal rendelkező Gassero gázüzemű kazánokat többek között kompakt kivitel, könnyű beszerelhetőség, alacsony NOx kibocsátás, jövőbe mutató automatizáció, automatikus fagyvédelem és teljes körű szabályozás jellemzi.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Vitoplex 200 alacsony hőmérsékletű kazán Vitoplex 300 alacsony hőmérsékletű kazán
 
Viessmann alacsony hőmérsékletű álló kazánok
2 termék

Az alacsony hőmérsékletű technológia alkalmazásával a kazánok energiatakarékosak, csendesek és kedvező árfekvésűek. Az Európai Unió ErP-irányelvének (Energy Related Products) értelmében 2015. szeptember 26-től a kazánok forgalomba helyezésére korlátozásokat vezettek be. A hagyományos- és alacsony hőmérsékletű kazánok közül 400 kW alatt jelenleg csak olyan készülékek kerülhetnek forgalomba, amelyek meglévő készülékek cseréjére, vagy olyan technológiai célokra szolgálnak, amelyek nem esnek az ErP-irányelv hatálya alá. Ettől eltérő feladatokra a kondenzációs kazánok alkalmazása lehetséges.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Weishaupt Thermo Condens WTC-GW (80, 100 kW) fali kazán
 
Weishaupt Thermo Condens WTC-GW (80, 100 kW) fali kazán

Weishaupt Thermo Condens WTC-GW (80, 100 kW) nagy teljesítményű és kompakt kondenzációs fali kazánokkal 1000 m² alapterület kényelmesen fűthető. Akár 8 készülék kapcsolható össze kaszkádrendszerben, ahol az elrendezés lehet egy sorban vagy hát a háthoz. A Weishaupt erre az esetre egy olyan szerelőállványt alakított ki minden tartozékával, mely révén nincs szükség hegesztésre. Sőt az állványon (mely állhat falnál is és a térben is) minden lehetséges változathoz megtalálhatók a szerelőfuratok.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitocrossal 200 CM2C kondenzációs gázkazán Vitocrossal 200 CM2 kondenzációs gázkazán Vitocrossal 300 CM3 kondenzációs gázkazán Vitocrossal 300 CT3B kondenzációs gázkazán
 
Viessmann kondenzációs álló gázkazánok
7 termék

Vitocrossal típusú gázüzemű kondenzációs állókazánok nagyméretű épületek és kereskedelmi egységek számára, új és korszerűsítendő rendszerekhez. A kondenzációs technika nem csak az égéskor keletkező meleget hasznosítja, hanem azt az energiát is, amely a hagyományos készülékek esetében felhasználatlan marad. A kondenzációs kazánok szinte teljesen kivonják az égéstermék hőjét, melyet fűtési energiává alakítanak. Ehhez a Viessmann kondenzációs kazánjai saválló nemesacél Inox-Radial hőcserélővel lettek felszerelve, amely az égésterméket a kéménybe történő bevezetés előtt annyira lehűti, hogy a benne levő vízgőz célzottan lecsapódik. A kondenzálás során hő szabadul fel, amelyet a kazán hasznosítani tud, és ezáltal kevesebbet fogyaszt.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
KKS Condens álló kazáncsalád
 
KKS Condens álló kazáncsalád

Kondenzációs állókazán, mely ideális választás régi, nyílt égésterű állókazánok cseréjéhez. Magas hatásfok és energiatakarékos működés.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

A padlóra, földre állítható olaj- és gázüzemű kazánok folyékony (fűtőolaj, gázolaj, fáradt olaj) és gáz halmazállapotú (földgáz, propángáz, butángáz, PB gáz) fűtőanyagok égetésére szolgáló hőtermelők. Az álló kazán használata nagyobb teljesítmény esetén jellemzőbb, mint a fali kazáné. Alacsony és magas hőmérsékletű rendszerekben egyaránt használhatóak. A tüzelőanyag égetése során felszabaduló hő a fűtési rendszerben áramoltatott közvetítő közeg (általában víz) hőleadásával fűti fel a belső teret. Csak épületfűtésre szolgálnak a fűtőkazánok, a fűtés mellett melegvíz (HMV) előállítására is alkalmas típusok a kombinált vagy kombi készülékek. Utóbbi esetben a készülék rendelkezhet saját tárolóval, vagy különálló melegvíztárolóhoz csatlakozhat. Az így létrejött hőközpontok lényege, hogy nagyobb melegvíz fogyasztási igényeket is ki tudnak elégíteni.

A kazánok anyaga hagyományosan öntöttvas vagy acéllemez. Az öntöttvas kazánok hosszú élettartamúak, alig érzékenyek a korrózióra, viszont nagy súlyúak és könnyebben megrepedhetnek. Az acéllemez kazánok súlya az előzőeknél jóval kisebb. A magas hatásfokú kondenzációs technika megjelenése szükségessé tette az ötvözött alumínium és a rozsdamentes acél használatát a kazánépítésben, mivel az öntöttvas vagy acéllemez kazánok ellenállása gyenge a savas kondenzátumokkal szemben.

A gázkazánban uralkodó levegőnyomás alapján léteznek atmoszférikus és túlnyomásos kazánok. Az előbbi a légköri nyomással azonos nyomáson üzemel. A túlnyomásos kazánokban ventilátor juttatja el a levegőt az égőhöz. Annak függvényében, hogy az égéshez szükséges levegő honnan származik, léteznek a nyílt égésterű és a zárt égésterű (turbós) típusok. Mindkettő rendelkezhet atmoszférikus égővel, de csak a zárt égésterű lehet túlnyomásos.

Az olajtüzelésű kazánok évtizeddel ezelőtt terjedtek el, mára azonban jelentősen visszaszorultak a tüzelőanyag (fűtőolaj) árának kedvezőtlen alakulása miatt. Az olajkazánoknak előnye, hogy ott is alkalmazhatók, ahol nincs kiépítve gázhálózat. A tüzelőolaj tárolása egyszerűbb, helytakarékosabb a szilárd fűtőanyagokénál, és hamuzással sincs gond.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...