proidea.hu online termékinformációs katalógus

Gáztüzelésű és olajtüzelésű álló kazánok


Épületgépészet   Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények   Gáztüzelésű és olajtüzelésű álló kazánok

A padlóra, földre állítható olaj- és gázüzemű kazánok folyékony (fűtőolaj, gázolaj, fáradt olaj) és gáz halmazállapotú (földgáz, propángáz, butángáz, PB gáz) fűtőanyagok égetésére szolgáló hőtermelők. Az álló kazán használata nagyobb teljesítmény esetén jellemzőbb, mint a fali kazáné. Alacsony és magas hőmérsékletű rendszerekben egyaránt használhatóak. A tüzelőanyag égetése során felszabaduló hő a fűtési rendszerben áramoltatott közvetítő közeg (általában víz) hőleadásával fűti fel a belső teret. Csak épületfűtésre szolgálnak a fűtőkazánok, a fűtés mellett melegvíz (HMV) előállítására is alkalmas típusok a kombinált vagy kombi készülékek. Utóbbi esetben a készülék rendelkezhet saját tárolóval, vagy különálló melegvíztárolóhoz csatlakozhat. Az így létrejött hőközpontok lényege, hogy nagyobb melegvíz fogyasztási igényeket is ki tudnak elégíteni.

A kazánok anyaga hagyományosan öntöttvas vagy acéllemez. Az öntöttvas kazánok hosszú élettartamúak, alig érzékenyek a korrózióra, viszont nagy súlyúak és könnyebben megrepedhetnek. Az acéllemez kazánok súlya az előzőeknél jóval kisebb. A magas hatásfokú kondenzációs technika megjelenése szükségessé tette az ötvözött alumínium és a rozsdamentes acél használatát a kazánépítésben, mivel az öntöttvas vagy acéllemez kazánok ellenállása gyenge a savas kondenzátumokkal szemben.

A gázkazánban uralkodó levegőnyomás alapján léteznek atmoszférikus és túlnyomásos kazánok. Az előbbi a légköri nyomással azonos nyomáson üzemel. A túlnyomásos kazánokban ventilátor juttatja el a levegőt az égőhöz. Annak függvényében, hogy az égéshez szükséges levegő honnan származik, léteznek a nyílt égésterű és a zárt égésterű (turbós) típusok. Mindkettő rendelkezhet atmoszférikus égővel, de csak a zárt égésterű lehet túlnyomásos.

Az olajtüzelésű kazánok évtizeddel ezelőtt terjedtek el, mára azonban jelentősen visszaszorultak a tüzelőanyag (fűtőolaj) árának kedvezőtlen alakulása miatt. Az olajkazánoknak előnye, hogy ott is alkalmazhatók, ahol nincs kiépítve gázhálózat. A tüzelőolaj tárolása egyszerűbb, helytakarékosabb a szilárd fűtőanyagokénál, és hamuzással sincs gond.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
ELCO R3400/3600 álló kondenzációs gázkazánok
ELCO TRIGON® XL álló kondenzációs gázkazánok
Viessmann alacsony hőmérsékletű álló kazánok
Bosch kondenzációs álló gázkazánok
Gassero kondenzációs álló gázkazánok
Viessmann kondenzációs álló gázkazánok
Termékcsalád  Viessmann kondenzációs álló gázkazánok

Vitocrossal típusú gázüzemű kondenzációs állókazánok nagyméretű épületek és kereskedelmi egységek számára, új és korszerűsítendő rendszerekhez. A kondenzációs technika nem csak az égéskor keletkező meleget hasznosítja, hanem azt az energiát is, amely a hagyományos készülékek esetében felhasználatlan marad. A kondenzációs kazánok szinte teljesen kivonják az égéstermék hőjét, melyet fűtési energiává alakítanak. Ehhez a Viessmann kondenzációs kazánjai saválló nemesacél Inox-Radial hőcserélővel lettek felszerelve, amely az égésterméket a kéménybe történő bevezetés előtt annyira lehűti, hogy a benne levő vízgőz célzottan lecsapódik. A kondenzálás során hő szabadul fel, amelyet a kazán hasznosítani tud, és ezáltal kevesebbet fogyaszt.

Bosch gőzkazánok
Bosch forróvíz kazánok
ELCO R600 álló kondenzációs gázkazánok
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2019.01.10    
2018.11.07    
2018.09.06    
2017.11.30    
2017.11.24    
2017.11.16    
2017.10.30    
2017.10.09    
2017.10.04    
2017.09.29    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  gázüzemű  kazán  olajkazán  olajkazánok  gázkazán  gázkazánok