proidea.hu online termékinformációs katalógus

Gáztüzelésű és olajtüzelésű álló kazánok


Épületgépészet   Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények   Gáztüzelésű és olajtüzelésű álló kazánok

A padlóra, földre állítható olaj- és gázüzemű kazánok folyékony (fűtőolaj, gázolaj, fáradt olaj) és gáz halmazállapotú (földgáz, propángáz, butángáz, PB gáz) fűtőanyagok égetésére szolgáló hőtermelők. Az álló kazán használata nagyobb teljesítmény esetén jellemzőbb, mint a fali kazáné. Alacsony és magas hőmérsékletű rendszerekben egyaránt használhatóak. A tüzelőanyag égetése során felszabaduló hő a fűtési rendszerben áramoltatott közvetítő közeg (általában víz) hőleadásával fűti fel a belső teret. Csak épületfűtésre szolgálnak a fűtőkazánok, a fűtés mellett melegvíz (HMV) előállítására is alkalmas típusok a kombinált vagy kombi készülékek. Utóbbi esetben a készülék rendelkezhet saját tárolóval, vagy különálló melegvíztárolóhoz csatlakozhat. Az így létrejött hőközpontok lényege, hogy nagyobb melegvíz fogyasztási igényeket is ki tudnak elégíteni.

A kazánok anyaga hagyományosan öntöttvas vagy acéllemez. Az öntöttvas kazánok hosszú élettartamúak, alig érzékenyek a korrózióra, viszont nagy súlyúak és könnyebben megrepedhetnek. Az acéllemez kazánok súlya az előzőeknél jóval kisebb. A magas hatásfokú kondenzációs technika megjelenése szükségessé tette az ötvözött alumínium és a rozsdamentes acél használatát a kazánépítésben, mivel az öntöttvas vagy acéllemez kazánok ellenállása gyenge a savas kondenzátumokkal szemben.

A gázkazánban uralkodó levegőnyomás alapján léteznek atmoszférikus és túlnyomásos kazánok. Az előbbi a légköri nyomással azonos nyomáson üzemel. A túlnyomásos kazánokban ventilátor juttatja el a levegőt az égőhöz. Annak függvényében, hogy az égéshez szükséges levegő honnan származik, léteznek a nyílt égésterű és a zárt égésterű (turbós) típusok. Mindkettő rendelkezhet atmoszférikus égővel, de csak a zárt égésterű lehet túlnyomásos.

Az olajtüzelésű kazánok évtizeddel ezelőtt terjedtek el, mára azonban jelentősen visszaszorultak a tüzelőanyag (fűtőolaj) árának kedvezőtlen alakulása miatt. Az olajkazánoknak előnye, hogy ott is alkalmazhatók, ahol nincs kiépítve gázhálózat. A tüzelőolaj tárolása egyszerűbb, helytakarékosabb a szilárd fűtőanyagokénál, és hamuzással sincs gond.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
ELCO TRIGON® XL álló kondenzációs gázkazánok
ELCO TRIGON® XXL álló kondenzációs gázkazánok
KKS Condens álló kazáncsalád
Gassero kondenzációs álló gázkazánok
Vaillant ecoCRAFT VKK/3 gázüzemű kondenzációs állókazán
Viessmann kondenzációs álló gázkazánok
Termékcsalád  Viessmann kondenzációs álló gázkazánok

Vitocrossal típusú gázüzemű kondenzációs állókazánok nagyméretű épületek és kereskedelmi egységek számára, új és korszerűsítendő rendszerekhez. A kondenzációs technika nem csak az égéskor keletkező meleget hasznosítja, hanem azt az energiát is, amely a hagyományos készülékek esetében felhasználatlan marad. A kondenzációs kazánok szinte teljesen kivonják az égéstermék hőjét, melyet fűtési energiává alakítanak. Ehhez a Viessmann kondenzációs kazánjai saválló nemesacél Inox-Radial hőcserélővel lettek felszerelve, amely az égésterméket a kéménybe történő bevezetés előtt annyira lehűti, hogy a benne levő vízgőz célzottan lecsapódik. A kondenzálás során hő szabadul fel, amelyet a kazán hasznosítani tud, és ezáltal kevesebbet fogyaszt.

Viessmann alacsony hőmérsékletű álló kazánok
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2019.06.07    
2019.06.19    
2019.04.24    
2019.03.07    
2019.01.24    
2019.01.10    
2018.11.07    
2018.09.06    
2017.11.30    
2017.11.24    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  gázüzemű  kazán  olajkazán  olajkazánok  gázkazán  gázkazánok