Rezsicsökkentés KREA K2+ kéménnyel

Óriási rezsiváltozás élesedett: rengeteg lakástulajdonos menekülhet meg egy milliós kiadástól

Van és lesz is biztonságos megoldás a társasházak gyűjtőkéményeinek korszerűsítésére, ráadásul komoly bontási munkálatok nélkül, akár a fűtési szezonban is.

Rezsicsökkentés KREA K2+ kéménnyel
Rezsicsökkentés KREA K2+ kéménnyel

Sikerrel zárta az Építéstechnológiai és Minőségbiztosítási Intézet (ÉMI) Alkalmazástechnikai Bizonyítványának felülvizsgálatát a KREA K2+ kéményfelújítási rendszer, megerősítve azt a tényt, hogy ez a technológia továbbra is biztonsággal alkalmazható a turbós gyűjtőkéménnyel rendelkező társasházak kémény korszerűsítéséhez.

Mint ismert, 2018 őszétől – az EU nagy részét követően Magyarországon is, környezetvédelmi és energiahatékonysági okok miatt – már csak kondenzációs kazánok szerelhetők fel az elromlott turbós (nem kondenzációs) kazánok helyett. A két kazán különböző üzemelési tulajdonságai miatt, a meglévő turbós gyűjtőkémények a kondenzációs készülékek támasztotta igényeknek nem tudnak megfelelni. Emiatt fejtörést okozhat a társasházakban, ha az egy kéményre kötött turbós kazánok közül egy elromlik.

„Erre a problémára nyújt megoldást a KREA K2+ rendszer, mely kifejezetten a gyűjtőkéményes társasházak számára lett tervezve. Ez az innovatív rendszer lehetővé teszi a fűtéskorszerűsítést anélkül, hogy bontási munkálatokra lenne szükség, azáltal, hogy a régi kéménybe egy saválló acélból készült béléscső rendszert integrál. Ez lehetővé teszi a régi turbós kazánok és az új kondenzációs kazánok közös üzemeltetését egyazon kéményen keresztül. A munkálatok általában csupán egyetlen napot vesznek igénybe, így fűtési szezonban is biztonsággal elvégezhető” – foglalta össze a rendszer lényegét Szenkovszky István, a technológia megalkotója, a Magyar Kémény Konzorcium egyik társalapítója.

A rendszer további előnye, hogy minden lakó akkor cserélheti le a kazánját, amikor az szükségessé válik. Ez a rugalmasság segít megelőzni azt, hogy a társasház lakóinak azonnali és jelentős többletköltségeket kelljen vállalniuk a kémény teljes átalakítása miatt.

A fejlesztők korábban már sikerként könyvelhették el, hogy ez a technológiai megoldás 2021-ben elnyerte a Construma díját is, ami további elismerése a termék kiemelkedő innovációjának és piaci értékének. A KREA K2+ rendszeren végzett sikeres felülvizsgálat azt jelenti, hogy továbbra is a legmagasabb szintű bevizsgálással rendelkezik, ami egyértelműen bizonyítja, hogy a rendszer még hosszú évekig magas színvonalú, engedélyezett és biztonságos megoldást nyújt a turbós gyűjtőkéménnyel rendelkező társasházak kéményeinek korszerűsítésére. Emellett a nagyon régi, úgynevezett termofor kéményes társasházakra is kiváló megoldást tud kínálni.

"Továbbra is elkötelezettek vagyunk a magas színvonalú kéménykorszerűsítési technológiák iránt, és büszkén állunk azok mögött, akik ezt az innovatív megoldást választották és választják a jövőben” – zárta gondolatait Szenkovszky István.

A hírben szereplő termékek
KREA K2+ gyűjtőkéményrendszer társasházi kéményrendszerek felújításához
 
KREA K2+ gyűjtőkéményrendszer társasházi kéményrendszerek felújításához

A K2+ gyűjtőkéményrendszer a régi (gravitációs) gyűjtőkémények, túlnyomásos, kondenzációs gyűjtőkéménnyé való átalakítását oldja meg. Ez az eljárás nem csak azoknak a társasházak ajánlott, ahol a fűtéskorszerűsítés amúgy is napirenden van, hanem azoknak is, akik szeretnének gázköltséget csökkenteni, és hajlandóak értéknövelő beruházást végrehajtani. A gázkészülékek forgalmazására vonatkozó 65/2011 sz. Kormányrendelet értelmében, ha gázkészülék csere válik szükségessé olyan társasházaknál, ahol több gázkészülék egy közös gyűjtőkéményre van kötve, az új (kondenzációs) készülék nem lesz ráköthető a régi gyűjtőkéményre.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kémények
Kémények
Gáztüzelésű, olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű, olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű, olajtüzelésű álló kazánok
Gáztüzelésű, olajtüzelésű álló kazánok
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...