Ariston Kaszkád Menedzser Nimbus R32 hőszivattyúkhoz

Ariston Kaszkád Menedzser Nimbus R32 hőszivattyúkhoz

Társasházak és kiskereskedelmi létesítmények fűtési, hűtési és HMV igényeinek kielégítésére

Az új Ariston Kaszkád Menedzsernek köszönhetően a Nimbus R32 hőszivattyúk tökéletes megoldást nyújtanak már nem csak egyedülálló családi házak fűtési, hűtési és használati melegvíz ellátására, hanem nagyobb volumenű épületek, mint például társasházak és kiskereskedelmi létesítmények fűtési, hűtési és HMV igényeinek kielégítésére.

A kaszkád vezérlőegység maximum 5 darab Nimbus R32-es hőszivattyút képes kezelni, ezáltal a maximális fűtési hőszükséglet, amit ki tud elégíteni a rendszer, 75 kW. A hűtési igények biztosítása esetében, az előremenő hőmérséklettől függően, legfeljebb 50-75 kW hűtési teljesítményt képes biztosítani az épületek, épületegyüttesek számára.

Az Ariston Kaszkád Menedzser főbb jellemzői:

  • Optimalizált működés: az Ariston Group által kifejlesztett, szabadalmaztatott, úgynevezett "Smart Cascade" algoritmus alapján történik az egységek vezérlése, ami nem csak az egyes hőszivattyúk működési óráit, hanem a kapcsolási számait is figyelembe veszi és kiegyenlítetten üzemelteti azokat.
  • Kifejezetten magas modulációs arány a maximális energiamegtakarítás érdekében, amely a rendszer modularitásának köszönhető.
  • A leolvasztási ciklus az egyes kültéri egységeken egyesével történik, annak érdekében, hogy a rendszer folyamatosan működjön, és a komfort mindig biztosítva legyen.
  • Távdiagnosztika elérhető a szervizhálózatnak fenntartott Ariston platformon, ahogy az az összes internetre csatlakoztatott rendszernél is elérhető.

Az Ariston Kaszkád Menedzser az alábbi kialakítású és névleges teljesítményű Ariston hőszivattyúkkal kompatibilis:

A kaszkád vezérlés biztosítása mellett képes hibrid rendszert is lekezelni, a maximális számú, 5 darab Ariston hőszivattyú mellett lehetővé teszi egy maximum 200 kW-os külső hőforrás rendszerbe történő integrálását. A külső hőforrás lehet akár meglévő gázkazán, vagy egy Ariston vagy egy ELCO gyártmányú ipari kondenzációs gázkazán is, ezáltal biztosítva a redundáns működést minden üzemállapotban.

Az Ariston Kaszkád Menedzserrel együtt, lekövetve a fellépő piaci igényeket, az Ariston termékkínálatában megjelentek a nagyobb, 600-1500 liter űrtartalmú, emelt hőcserélő felülettel rendelkező indirekt használati melegvíz tárolók, amelyek tökéletesen illeszthetők a kaszkád rendszerekhez. Ezekből az indirekt HMV tárolókból egy, illetve két csőkígyós hőcserélő kialakítású termékek is elérhetők, az utóbbiak esetében egy második hőtermelő egység is rá tud segíteni a használati melegvíz előállítására, ez lehet szolár rendszer vagy kondenzációs gázkazán is.

Végezetül, a hőszivattyús rendszerekhez – így a kaszkád hőszivattyús rendszerekhez is – szükséges puffertárolóknál is megjelentek a nagyobb, 200-500 literes, 8 csonkos, előre szigetelt, álló kivitelű termékek, CKZ H megnevezéssel.

A hírben szereplő termékek
ELCO THISION® L PLUS fali kondenzációs gázkazánok ELCO TRIGON® L PLUS álló kondenzációs gázkazánok ELCO TRIGON® XL álló kondenzációs gázkazánok	ELCO TRIGON® XXL álló kondenzációs gázkazánok
 
ELCO ipari kondenzációs gázkazánok
4 termék

Az ELCO fűtéstechnikai megoldásai intelligens, energiatakarékos technológiát alkalmaznak, amely a legkülönbözőbb projektek minden egyedi igényét kielégítheti.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Nimbus Pocket M Net R32 levegő-víz hőszivattyú
 
Nimbus Pocket M Net R32 levegő-víz hőszivattyú

A Nimbus Pocket M Net R32 egy inverteres monoblokk levegő-víz hőszivattyú. A készülék minden része kültéren is működtethető, így tökéletesen összekapcsolható más fűtési eszközökkel. Az Ariston Net alkalmazáson keresztül bárhonnan vezérelhető.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Nimbus Plus M Net R32 kaszkád rendszerű levegő-víz hőszivattyúk
 
Nimbus Plus R32 kaszkád rendszerű levegő-víz hőszivattyúk

Akár 5 db inverteres levegő-víz hőszivattyú egy kaszkád rendszerben fűtéshez, hűtéshez és használati melegvízhez. A gáz és a folyadék közötti energiacsere a split változatban a beltéri egységben, a monoblokkos kivitelben a kültéri egységben történik.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Hibrid fűtési és hűtési rendszerek
Hibrid fűtési és hűtési rendszerek
Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Gáztüzelésű, olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű, olajtüzelésű falikazánok
Gáztüzelésű, olajtüzelésű álló kazánok
Gáztüzelésű, olajtüzelésű álló kazánok
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...