Viessmann Fűtéstechnika Kft.

Viessmann alacsony hőmérsékletű álló kazánok

Az alacsony hőmérsékletű technológia alkalmazásával a kazánok energiatakarékosak, csendesek és kedvező árfekvésűek. Az Európai Unió ErP-irányelvének (Energy Related Products) értelmében 2015. szeptember 26-től a kazánok forgalomba helyezésére korlátozásokat vezettek be. A hagyományos- és alacsony hőmérsékletű kazánok közül 400 kW alatt jelenleg csak olyan készülékek kerülhetnek forgalomba, amelyek meglévő készülékek cseréjére, vagy olyan technológiai célokra szolgálnak, amelyek nem esnek az ErP-irányelv hatálya alá. Ettől eltérő feladatokra a kondenzációs kazánok alkalmazása lehetséges.

Termékcsalád tagjai

Vitoplex 200 alacsony hőmérsékletű kazán
 
Vitoplex 200 alacsony hőmérsékletű kazán

Alacsony hőmérsékletű olaj-/gázüzemű fűtőkazán háromhuzatú kivitelben, 90 … 1950 kW névleges hőteljesítménnyel, háromféle gázégővel, nagyobb épületek, középületek fűtésére és ipari felhasználásra, új építésű és korszerűsítendő épületekhez. A Viessmann tüzelőanyagtól függően elsősorban a Vitoflame 100 kétfokozatú, gyárilag beszabályozott és üzem közben tesztelt égőket ajánlja (olajtüzeléshez 270 kW-ig, gáztüzeléshez 200 kW-ig). 270 kW feletti teljesítménynél a Weishaupt és a Riello égők alkalmazása javasolt. A kompakt háromhuzamú kazán 350 kW teljesítményig beszállítható egy szabványos ajtón (80 cm), és így jelentősen könnyebb az elhelyezése. A Vitoplex 200 háromhuzamú kazán helytakarékos, a járható kazánfedél (700 kW teljesítménytől) megkönnyíti a szerelést és a karbantartást. A kazán és a fűtési rendszer gazdaságos üzeméről a digitális Vitotronic szabályozó gondoskodik.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitoplex 300 alacsony hőmérsékletű kazán
 
Vitoplex 300 alacsony hőmérsékletű kazán

Alacsony hőmérsékletű olaj-/gázüzemű fűtőkazán háromhuzatú kivitelben, 90 … 20000 kW névleges hőteljesítménnyel, többlakásos épületek, nagy lakóépületek fűtésére, ipari felhasználásra, önkormányzatok részére, új építésű és korszerűsítendő épületekhez. A harmadik füstgázhuzam többrétegű konvekciós fűtőfelületei egymásba csúsztatott Triplex csövekből állnak. A hajtott hosszanti bordákkal ellátott belső cső a hagyományos, egyrétegű csőhöz képest 2,5-szer nagyobb fűtőfelületet biztosít. A bordás fűtőfelületnek köszönhetően alacsony kazánhőmérséklet mellett is kondenzáció nélkül üzemeltethető a kazán, így a hosszú élettartam és hatékonyság minden feltétele teljesül. A beépített Therm-Control kazánvédelem feleslegessé teszi a külön visszatérő vízhőmérséklet emelést. Kompakt felépítése könnyű helyszíni elhelyezést és helytakarékos felállítást biztosít, ami fontos korszerűsítés esetén. A kazán és a fűtési rendszer gazdaságos üzeméről a digitális Vitotronic szabályozó gondoskodik.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...