A Schneider Electric Wiser okosotthon megoldásai megérkeztek hazánkba is

A Schneider Electric belép az egyszerű okosotthonok piacára

Az okosotthon-termékekkel fenntarthatóbbá, biztonságosabbá, hatékonyabbá és személyre szabhatóvá tehetjük otthonunkat

A Schneider Electric belép az egyszerű okosotthonok piacára. A Wiser rendszer egy modulárisan bővíthető megoldás, amely az otthonok kényelmesebbé tételét és azok fenntarthatóságát segíti. A Wiser egyszerre kínálja a hagyományos kapcsolók és működtetők megoldásait, illetve a napjainkban elvárt digitális vezérelhetőséget a fogyasztók számára. A Wiser by SE alkalmazás segítségével a mobilkészülékeinkről egyszerűen vezérelhetjük otthonunk különböző funkcióit, de lehetőség van pl. az Amazon Alexa vagy a Google Home rendszeren keresztül történő hangvezérlésre is.

Wiser by SE alkalmazás magyar nyelvű képernyők
Wiser by SE alkalmazás magyar nyelvű képernyők

A Wiser okosotthon-megoldás különböző érzékelőket is tartalmaz, amelyek nagyobb hatékonyságot és rugalmasságot biztosítanak az alapvető funkciók mellett. A modularitás lehetővé teszi, hogy otthonunkat a későbbiekben tovább okosítsuk, valamint a közeljövőben újabb megoldásokkal bővíthessük.

A nemrég bevezetett új Sedna Design és Elements kapcsolócsaládok a Wiserrel együtt alkotják azt az egyszerűen kezelhető okosotthon megoldást, melyet hagyományos módon és okoseszközökről is lehet vezérelni. 

A személyre szabhatóság, a fenntarthatóság és kényelem

A Wiser sok olyan funkciót tartalmaz, melyek a felhasználók kényelmét szolgálják. Az ún. ’Hangulatok’ funkció lehetővé teszi a lakástulajdonosok számára, hogy a környezetük beállításait egy gombnyomásra megváltoztassák, pl. esti TV-nézéskor, vagy lefekvéshez készülődve. A rendszer támogatja az automatizációkat is, amelyek automatikusan aktiválódnak egy meghatározott helyzet észlelésekor, bekövetkeztekor, pl. a légkondicionáló kikapcsolása az ablak nyitása esetén.

Wiser ház
Wiser ház

Milyen eszközök és funkciók érhetők el a Wiser rendszerben?

Wiser központ

A rendszer alapja, amely különböző eszközökről érkező adatokat kezel és lehetővé teszi a rendszer számára a távoli elérést LAN vagy Wifi kapcsolaton keresztül.

Világításvezérlés

Lehetővé teszi a személyre szabott világítási beállításokat a környezeti tényezők figyelembe vételével, így optimalizálja a használatot és energiát takarít meg. A következő funkciók érhetők el:

 • világításkapcsoló
 • világításkapcsoló mikromodul
 • nyomógombos fényerőszabályzó
 • forgatógombos fényerőszabályzó
 • fényerőszabályzó mikromodul
 • mozgásérzékelős kapcsoló
 • mozgásérzékelős fényerőszabályzó
 • dugaljadapter (fogyasztásmérésre is!)

Redőnyvezérlés

Segítségével a fogyasztók a Wiser by SE alkalmazással automatikusan működtethetik a redőnyöket, zsaluziákat. Ez segíthet az optimális hőmérséklet beállításában, így akár jelentős energiaköltségeket takaríthatunk meg. A redőnyök helyzete testre szabható akár a kültéri időjárás alapján is (pl. a napkelte időpontja vagy a szélsebesség függvényében).

Érzékelők

Kiegészítik a világítás- és redőnyvezérlési megoldásokat, további intelligenciát biztosítanak az otthonokhoz, és lehetővé teszik az automatikus műveleteket ill. értesítéseket. A következő érzékelők érhetők el a rendszerben:

 • vízszivárgás-érzékelő
 • mozgásérzékelő
 • ablak-/ajtónyitás-érzékelő
 • hőmérséklet-/páratartalom-érzékelő

Még idén elérhetővé váló funkciók:

 • beltéri IP kamera
 • kültéri IP kamera
 • intelligens csatlakozóaljzat (fogyasztásmérésre is!)
A hírben szereplő termékek
Wiser beltéri IP kamera Sedna Wiser intelligens kapcsoló, időzítő funkcióval, 10A, alumínium Wiser központ Wiser mennyezeti mozgásérzékelő, vezeték nélküli
 
Wiser okosotthon rendszer
15 termék

A Wiser okosotthon rendszer egy modulárisan bővíthető megoldás, amely az otthonok kényelmesebbé tételét és azok fenntarthatóságát is segíti. A Wiser egyszerre kínálja a hagyományos kapcsolók és működtetők funkcióit, illetve a napjainkban elvárt digitális vezérelhetőséget a fogyasztók számára. A Wiser by SE alkalmazás segítségével a mobilkészülékeinkről egyszerűen vezérelhetjük otthonunk különböző funkcióit, de lehetőség van például az Amazon Alexa vagy a Google Home rendszeren keresztül történő hangvezérlésre is. A rendszer különböző érzékelőket is tartalmaz, amelyek nagyobb hatékonyságot és rugalmasságot biztosítanak az alapvető funkciók mellett. A modularitás lehetővé teszi, hogy az otthonunkat a későbbiekben tovább okosítsuk, valamint a közeljövőben megjelenő újabb megoldásokkal bővíthessük. A Wiser termékcsalád növeli az otthon kényelmét és az automatizációk segítségével sokkal energiahatékonyabbá teszi azt.

15 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Wiser – Egyszerű okosotthon megoldás mindenkinek
Wiser – Egyszerű okosotthon megoldás mindenkinek
Új Schneider Electric lakossági kiadvány és négy kedvező árú szett
Wiser – Egyszerű okosotthon megoldás mindenkinek
Kategóriák
Mozgásérzékelők, jelenlét-érzékelők
Mozgásérzékelők, jelenlét-érzékelők
Kamerák, kamera adapterek
Kamerák, kamera adapterek
Világításvezérlő és világítás-távvezérlő rendszerek
Világításvezérlő és világítás-távvezérlő rendszerek
Épületvillamossági szerelvények
Épületvillamossági szerelvények
Érzékelők, távadók
Érzékelők, távadók
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...