Mapei hőszigetelési megoldások

Mapetherm homlokzati hőszigetelő rendszer a Mapei K+F laboratóriumából

A homlokzati hőszigetelő rendszerek alkalmazásának alapvető célja, hogy megakadályozzuk az épületek túlzott téli lehűlését, illetve nyári felmelegedését. Erre nem csak az erőforrások minél költséghatékonyabb és ésszerűbb felhasználása, de életminőségünk megőrzése szempontjából is rendkívül nagy szükség van.

Residential Cap Blanc – Ibiza (Spanyolország)
Residential Cap Blanc – Ibiza (Spanyolország)

A lakóépületek megfelelő hőszigetelését és energiahatékonyságának fokozását ma már sok országban központilag is támogatják, például különféle adókedvezmények biztosításával. A Mapetherm homlokzati hőszigetelő rendszer megbízható szövetségesünk lehet a kormányzatok által kitűzött célok elérésében, hiszen mind esztétikai, mind energetikai szempontból kifogástalan műszaki megoldást kínál.

A Mapetherm rendszer

A Mapei kutatólaboratóriumában kifejlesztett Mapetherm rendszer a felületi hőszigetelés során alkalmazott kulcsfontosságú elemek és az ezek teljesítményét meghatározó tényezők mélyreható vizsgálatának eredménye. Azáltal, hogy megakadályozza az épületek egyes helyiségeinek és falainak túlzott lehűlését, illetve felmelegedését, a rendszer kiküszöböli a páralecsapódást, amivel komfortosabbá teszi a lakókörnyezetet, miközben az energiafogyasztást is számottevően mérsékli.

E rendszer sarkalatos eleme a ragasztótapasz, amely előírásszerűen alkalmazva hatékonyabbá és tartósabbá teszi a hőszigetelést. Mivel a Mapetherm ragasztótapasz követi a hőszigetelő táblák külső és belső felülete közötti hőmérséklet-különbségből fakadó alakváltozásokat, bármilyen típusú hőszigetelő tábla rögzítésére alkalmas, közvetlenül a vakolatra vagy magára a falazatra.

A Mapetherm rendszer valamennyi termékcsomagját alkalmazási területek szerint állították össze, így azok minden esetben szavatolni tudják az egyszerű és gyors munkavégzést. A Mapetherm rendszer már meglévő, de az idők folyamán a különféle környezeti hatások következtében károsodást szenvedett homlokzati hőszigetelések kijavítására is használható.

A termékrendszer a legszélsőségesebb igények kielégítésére is megoldást kínál, hiszen jelentős rétegvastagságban is alkalmazható, kritikus hordozófelületeken is nagy kötési szilárdságot biztosít, és a társasházak esetenként igen forgalmas közös tereire jellemző mechanikai terhelésnek is kiválóan ellenáll.

Sokoldalúságának egyik legékesebb bizonyítéka, hogy a segítségével kialakított homlokzati hőszigetelés természetes kő vagy – akár vékonyított, nagytáblás – kerámia burkolólapokkal is leburkolható.

Meglévő épületek korszerűsítése

A Mapei Mapetherm Flex RP egyaránt alkalmas új hőszigetelő rendszerek kialakítására és már meglévő, de sérült vagy nem megfelelően működő rendszerek hibáinak kijavítására. Ez a rugalmas, fokozottan ütésálló simítóhabarcs különösen az agresszív környezeti hatásoknak kitett épületek esetében kínál kivételesen jó megoldást.

A Mapetherm Flex RP a gyártása során alkalmazott forradalmi megoldásoknak köszönheti egyedülálló tulajdonságait:

  • A BioBlock® technológia védelmet nyújt a penészedés és az algásodás ellen.
  • A Fast Track Ready (ultragyors) technológia jelentősen lerövidíti a munkafolyamatokat, mivel csökkenti a cementkötésű termékekre máskülönben jellemző hosszú kikeményedési időt és szükségtelenné teszi a záróréteg felhordása előtti alapozást.
  • Az Ultralite (könnyűsúlyú) technológia rendkívüli kiadósságot eredményez.

A Mapetherm Flex RP 0,5 mm-es és 1,5 mm-es szemcseméretben is kapható, ami igen sokrétű alkalmazást tesz lehetővé.

Palazzo Cussino – Torino (Olaszország)
Palazzo Cussino – Torino (Olaszország)

Porcelán burkolólapok felragasztása homlokzati felületekre

A Mapei a porcelán burkolólapok hőszigetelő táblákra történő felragasztására Mapetherm Tile System rendszerét ajánlja. Ez a homlokzati hőszigetelő rendszer tulajdonképpen a Mapegrid G 120 lúgálló üvegszövettel megerősített Planitop HDM MAXI habarcs alkalmazását jelenti. Ez a szálerősített szerkezeti vakolat gyakorlatilag a piacon forgalomban lévő hőszigetelő lemezek bármelyikére felhordható. A Mapetherm Tile System könnyen karbantartható, a mechanikai és vegyi hatásoknak ellenálló, esztétikus megjelenésű felületet biztosít.

Mapetherm Tile System homlokzati hőszigetelő rendszer
Mapetherm Tile System homlokzati hőszigetelő rendszer

Vastagabb rétegben történő alkalmazás

A Mapei kutatói speciálisan a vastagabb rétegek felhordását igénylő alkalmazásokra fejlesztették ki a Mapetherm AR1 Light cementkötésű habarcsot, amely ideális megoldást kínál hőszigetelő táblák és rendszerek ragasztására, megerősítésére és simítására. Ez az Ultralite (könnyűsúlyú) technológiával készülő „három az egyben” termék különleges összetételénél fogva egy munkamenetben akár 8-10 mm-es rétegvastagságban is felhordható, vagyis sérült falfelületek hőszigetelés előtti megerősítésére és simítására is használható. Simítóhabarcsként alkalmazva elfedi a homlokzati vakolatban lévő hibákat, és a hőszigetelő panelek felragasztása előtt egyenletessé teszi a felületet. Ragasztóhabarcsként lecsúszás nélkül rögzíti a szigetelőtáblákat, míg Mapetherm Net üvegszövet háló beágyazásával vastag megerősítő réteg képezhető belőle a javított falazaton.

Környezetbarát rendszer

A Mapetherm rendszerhez természetesen azonos módszerrel elvégzett életciklus-értékelések eredményein alapuló EPD- (Environmental Product Declaration) környezetvédelmi terméknyilatkozatok is tartoznak. A környezettudatos gondolkodás a kezdetektől fogva szerves részét képezi a Mapei vállalati kultúrájának, ezért valamennyi terméket egy annak fenntarthatósági jellemzőit ismertető „zöld útlevéllel” – betűszóval P.A.S.S.-szal – látják el. Ez az adatlap azt is megmutatja, hogy egy adott termék alkalmazásával hány LEED v4-kreditpont szerezhető.

A Mapetherm EPS - ETA 10/0025 hőszigetelő rendszer

  • Alapfelület (Nivoplan + Planicrete)
  • Ragasztó (Mapetherm AR 1 GG)
  • Hőszigetelő lemez (Mapetherm EPS)
  • Szerkezeti vakolat (Mapetherm AR1 GG)
  • Üvegszövet háló (Mapetherm Net)
  • Diszperziós alapozó (Quarzolite Base Coat)
  • Diszperziós védőbevonat (Quarzolite Tonachino)

Használja Ön is a Mapei hőszigetelő rendszerét!

A Mapei rendszerének alkalmazásával Ön is olyan homlokzati hőszigetelést alakíthat ki, amely a legmesszebbmenőkig alkalmazkodik egy adott épület műszaki jellemzőihez, állapotához és elhelyezkedéséhez.
A Mapei jánlata egy teljes rendszerre vonatkozik, hiszen a Mapei nemcsak a legkülönfélébb rendszerekbe illeszkedő ragasztó- és simítóhabarcsokat, de hőszigetelő táblákat és számos egyéb kiegészítő terméket – például üvegszövet hálót, dübeleket és profilokat – is forgalmaz.

A hírben szereplő termékek
Mapetherm ragasztótapasz Mapetherm AR1 ragasztóhabarcs hőszigeteléshez Mapetherm Flex RP simító paszta Mapetherm Net üvegszövet háló
 
Mapetherm homlokzati hőszigetelő rendszer
4 termék

A Mapetherm rendszer azáltal, hogy megakadályozza az épületek egyes helyiségeinek és falainak túlzott lehűlését illetve felmelegedését, a rendszer kiküszöböli a páralecsapódást, amivel komfortosabbá teszi a lakókörnyezetet, miközben az energiafogyasztást is számottevően mérsékli.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Miért fontos, hogy csak rendszerben vásároljunk hőszigetelést?
Miért fontos, hogy csak rendszerben vásároljunk hőszigetelést?
A Mapei rendszergaranciát biztosít
Miért fontos, hogy csak rendszerben vásároljunk hőszigetelést?
A Mapetherm Tile System burkolatos hőszigetelő rendszer előnyei
A Mapetherm Tile System burkolatos hőszigetelő rendszer előnyei
Manapság a hőszigetelést legtöbb esetben a hagyományos, vékony színvakolattal ellátott teljes hőszigetelő rendszerrel (THR) oldják meg. Ezen rendszer alkalmazása esetén a felragasztott és dübelezett hőszigetelő lapra egy üvegszövet hálóval erősített, kb. 3-4 mm vastag simítóréteg kerül, majd egy vakolatalapozó, erre pedig egy, a megrendelő által kiválasztott színárnyalatban színezett vékonyvakolat kerül felhordásra.
A Mapetherm Tile System burkolatos hőszigetelő rendszer előnyei
Kategóriák
Ragasztók hőszigetelésekhez
Ragasztók hőszigetelésekhez
Profilok, hálók vakolatokhoz
Profilok, hálók vakolatokhoz
Fedővakolatok
Fedővakolatok
Alapvakolatok
Alapvakolatok
Habarcsok
Habarcsok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...