Az olasz designpadló trendektől az élelmiszeripari felhasználásig
Minden épületben szükség van a legkülönbözőbb minőségű padlóburkolatokra, persze használatuk és velük szemben támasztott igények alapján nagy különbségek lehetnek egy- egy óvoda, parkoló, ipari üzem, sportpálya, vagy éppen a speciális igénybevételnek kitett élelmiszeripari üzem padlója között.
Azoknak a szakembereknek, akiket érdekelnek a mai olasz designpadló trendek vagy pont élelmiszeripari üzemet terveznek, feltétlenül érdemes ellátogatniuk a 2019. december 12-én, Budapesten megrendezésre kerülő FLOOREXPO kiállítás és konferencia helyszínére, a Lurdy Házba.
E két megoldáson kívül még számos más felhasználási módot mutatnak be a szervezők a közel 500 négyzetméteres kiállítási térben. A programot pedig szakmai előadások kísérik.
Helyszín:
Lurdy Konferenciaközpont (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Időpont:
2019. december 12., 9.00-17.00
A részvétel ingyenes, de a látogatási idősáv megadásával regisztrációhoz között.
9:00 - 9:30 | Érkezés |
---|---|
9:30 - 10:30 | Ipari megoldások a Mapei-től |
Nagytáblás ipari padlók készítésének előnyei, és műszaki feltételei
Csorba Gábor - ügyvezető, okl. építőmérnök, igazságügyi szakértő, Betonmix Kft. |
|
Mapei megoldásai a fugamentes betonpadlók készítésére
Miklós Csaba - betonadalékszer termékfelelős, Mapei Kft. |
|
Beton ipari padlók tervezése
Horváth Miklós - okl. építészmérnök, vezető tervező, építéstechnológiai szakértő |
|
10:30 - 11:00 | Szünet |
11:00 - 12:00 | Élelmiszeripari megoldások |
Élelmiszeripari műszaki megoldások
Nagy Sándor - ipari padló termékfelelős, Mapei Kft. |
|
Kivitelezési tapasztalatok és buktatók élelmiszeripari padlóbevonatok készítése során
Kis László - alkalmazástechnikai csoportvezető, Mapei Kft. |
|
12:00 - 13:30 | Ebédszünet |
13:30 - 14:30 | Új lehetőségek, új dizájn |
Dizájnpadló megoldások Olaszországból és a világból
Piercarlo Rocca - ipari padló termékfelelős, Mapei S.p.A. |
|
14:30 - 15:00 | Szünet |
15:00 - 16:00 | Új lehetőségek a sportlétesítmények és közösségi terek kialakításában |
Új lehetőségek a sportlétesítmények és közösségi terek kialakításában
Novák Péter - ipari és sport padlóbevonatok termékfelelős, Mapei Kft. |
|
Sportlétesítmények és közterek bevonatai itthon és külföldön
Szautner Csaba - kereskedelmi vezető, Mapei Kft. |
Olasz designpadlók első kézből
A padlóburkolatok tekintetében sem ritka, hogy a megszokásból használt műszaki megoldásokon kívül számos, mai beruházói igénynek vagy az adott igénybevételnek jobban megfelelő is létezik, amely világszerte már széles körben alkalmazott és Magyarországon is elérhető - mégis kevésbé ismert vagy alkalmazott.
A műgyanta és cement kötőanyagú rendszerekből jellemzően a minimalista dizájnt kedvelők találhatnak maguknak megoldásokat. Ezekkel a rendszerekkel a lakások, üzlethelyiségek, irodák padlójának adhatunk egyedi megjelenést homogén, felhős vagy terrazzo burkolatokkal. Olyan területekre, ahol viszont a lágyság és a kényelem is fontos - például óvodák, bölcsődék, edzőtermek és kórházi termek esetén - ott a gumibetétes komfort padló jelenthet megoldást.
A másik olyan terület, ahol a mai kínálat még kevéssé ismert a szakemberek széles körében, az a sportlétesítmények és közösségi terek burkolatainak változatosságában rejlő lehetőségek. Előbbinek jelentős szerepe lehet a jelenleg is futó beruházásoknál, helyettesítve az általánosan használt műgyanta bevonatokat, könnyen alkalmazható, gazdaságos, de a speciális igényekre szabott termékekkel. Ezek a műszaki megoldások világszerte több országban rendszeresen alkalmazottak, így például a Mapei tulajdonában lévő olasz Sassuolo futballcsapat stadionjában is jól szolgálnak. A legkülönbözőbb sportlétesítmények esetén, teniszpályákon, iskolai sportpályákon és egyéb multisport pályákon kívül akár lelátókon, közlekedési útvonalakon is használhatók a Mapecoat TNS akrilgyantás bevonatok. Emellett közösségi terek, kerékpárutak bevonataként is érdemes ezekkel az anyagokkal számolni, ha tartós, környezetbarát, az aszfaltot sem rongáló bevonatot keresünk.
Ezeknek a bevonatoknak az alkalmazási lehetőségeiről, területeiről és a kivitelezés
legfontosabb kérdéseiről december 12-én, a FLOOREXPO konferencia és kiállítás számos
példával és gyakorlati tapasztalattal ad iránymutatást.
„A komplex és speciálisan padlóra
kiélezett konferencián bemutatjuk a jelenleg aktuális trendeket, és az olyan
padlómegoldásokat is, amelyek manapság kevésbé ismertek hazánkban. Olasz előadónk
kitekintést ad majd a világ számos érdekes piacára, és a környékbeliektől eltérő
irányvonalakat is áttekinti, ráadásul szakmai tudása mellett magában hordozza az olaszok
designérzékét is.” - mondta Szautner Csaba, a Mapei Kft. kereskedelmi vezetője, aki a
FLOOREXPO konferencia ötletgazdája is egyben.
„A FLOOREXPO gondolata egyébként egy
külföldi konferencia után fogalmazódott meg bennem, ahol sok olyan lehetőséget ismertem
meg, amit Magyarországon még nem használunk, sok ilyet nem is ismerünk. Érdekesen és
tartalmasan szerettük volna bemutatni ezeket, ezért a közelgő rendezvényt két részre
bontottuk: egyrészt egy közel 500 négyzetméretes kiállítás várja az érdeklődőket, ahol a
megoldások szerkezetükben is megtapinthatók, illetve két szekcióra bontott konferencián
magyar és külföldi előadók mutatják be a legújabb irányokat.” – mesélte tovább a
rendezvényről.
Nézze meg a FLOOREXPO ajánló kisfilmjét az olasz padlódesignról:
Élelmiszeripari bevonatok gyors és nagy hatékonyságú megoldásai
Az élelmiszeripari célú épületek padlóját értelemszerűen másként kell tervezni és kezelni, mint az otthoniakat, vagy akár egy közintézményben használtakat. Ugyanakkor az ebben az iparágban működő üzemek padlójának is a legkülönbözőbb és legváltozatosabb külső behatásokkal szemben kell ellenállónak lennie.
A Mapei e területre kínált termékcsaládjának tagjai alkalmasak tej-, gyümölcs- és húsfeldolgozó üzemek padlójának, vagy sör- és borfeldolgozó helyiségek tartós és korszerű bevonataként történő alkalmazásra. Az innovatív gyártó élelmiszeripar számára kínált burkolatai ötvözik az egyéb megoldások vegyi ellenálló képességét, magas szilárdsági és mechanikus terhelhetőségi előnyeit. Ezen megoldások kiválóan ellenállnak a savaknak, lúgoknak, egy és akár több rétegben is alkalmazhatóak, akár zöld betonra is. Az élelmiszeriparban gyakran előforduló „hősokk” - akár 120 °C - hatása sem jelent számukra veszélyt vagy minőségi romlást. A beépítést követően a legtöbb termék már 24 óra múlva járható, majd 7 nap múlva teljesen terhelhető, így nem kell hosszú kivitelezési idővel számolni.
„A FLOOREXPO konferencián olyan koncentrált szakmai csoport lesz jelen, akik azonnali választ tudnak adni az aktuális és a jövőbeli problémákra. Az előadásom elsősorban az élelmiszeriparra koncentrál majd. Ez fontos téma: a magyar gazdaságban ennek az ágazatnak a szerepe és súlya nem megkérdőjelezhető. Ugyanakkor az épített gazdasági környezet nagyon sok kihívásnak, szabálynak és előírásnak van kitéve. Ezek kapcsán minden részletre kitérő válaszokat szeretnék adni a résztvevőknek: lesz szó az előbb említett szabályozásokról, hősokkállóságról, vegyszerállóságról, élelmiszeripari engedélyekről, és minden olyan padlót érintő témakör szóba kerül, amely megkönnyítheti a tervezők munkáját. - mesélte előadásáról Nagy Sándor, a Mapei Kft. ipari padló termékfelelőse.
Nézze meg a FLOOREXPO ajánló kisfilmjét az élelmiszeripari padlókról: