proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Provence-i stílusú Hotel Vitae kül- és beltéri burkolatainál a Mapei segédanyagait alkalmazták


2017. november 03.

Hidegburkolatokkal a különleges hatásokért

Professzionális kivitelezéssel, magas minőségben készültek el és különleges látványt nyújtanak a balatonfüredi Hotel Vitae hidegburkolatai.

A Hotel Vitae jellegzetes Provence-i stílusban épült meg 2015-2016 során a balatonfüredi domboldalon. A különleges látványt és hangulatot kínáló, sárga, szürke, barna és türkiz színekkel elvarázsoló hotel küllemében meghatározóak a rusztikus, természetes hatású hidegburkolatok.

A Provence-i stílusú főépület, a szállásépület és az egészségház kültéri és beltéri burkolatai során mindenütt a Mapei segédanyagait alkalmazták. A kültéri szabálytalan, mészkőhatású burkolatot az Otti Manufactura Kft. szállította be. Keraflex Maxi S1 termékkel ragasztottak, a széles és szintén szabálytalan fugahézagokat pedig Keracolor Rustic-kal tömítették.

A homlokzati burkolatok felületi védelmét Mapecrete Stain Protection-nal végezték. Kültéren sor került még terasz-, lépcső és medence körüli tér burkolására is. Érdekesség, hogy a mély fugahézagokat ezeken a felületeken Mapestone PFS2 termékkel tömítették, de a Mapestone-t ezen kívül a kültéri kövek ragasztóanyagaként is alkalmazták.
A beltéri munkálatok során a burkolati kivitelezők ebédlőben, kiszolgálóhelyiségekben, vizes helyiségekben, pincékben, raktárakban dolgoztak. A burkolati ragasztást a nagyobb lapok esetében itt is Keraflex Maxi S1 középágyas ragasztóval végezték. A kisebb méretű lapok ragasztóanyaga az Adesilex P9 volt.
Beltérben mindenütt az Ultracolor Plus fugaanyagot alkalmazták.
Az ipari konyhát és a vizes helyiségeke kent szigetelőrendszerrel látták el a burkolati rétegrend alatt, amihez a Mapegum WPS és Mapelastic kent szigetelést, valamint a Mapeband hajlaterősítőt alkalmazták.

Referencia adatok
Referencia megnevezése: Hotel Vitae
Mapei termékkel végzett munkálatok: hidegburkolás.
Helyszín: Balatonfüred
Kivitelezés éve: 2015-2016
Beruházó: E55 Kft.
Generálkivitelező: VEMÉV-SZER Kft.
Építész: Rekontir TM Budapest
Hidegburkolati kivitelező: VEMÉV-SZER Kft., Otti Manufactura Kft., Horváth Lajos
Mapei partnerkereskedő: VEMÉV-SZER Kft.
Mapei kapcsolattartó: Doma András

Felhasznált Mapei termékek:
Adesilex P9, Fugolastic, Keracolor GG, Keracolor Rustic, Keraflex, Keraflex Maxi S1, Mapeband, Mapecrete Stain Protection, Mapegum WPS, Mapelastic, Mapesil LM, Mapestone PFS2, Primer G, Ultracolor Plus
A beruházás során alkalmazott Mapei termékek letölthető adatlapjaiért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: 2040 Budaörs, Sport u. 2.
Telefon: +36 23 501 670
Fax: +36 23 501 666
E-mail:
Web: www.mapei.hu
Fehér Zita
központi szaktanácsadó +36 23 449 600
   
   
   
1937-ben Milánóban alapított Mapei mára világelső az építőipari ragasztók és építőkémiai termékek gyártásában. A Mapei termékei, ragasztók és az építőipari segédanyagok, hozzájárulnak az életminőségünk jobbá tételéhez és lakókörnyezetünk esztétikájának, komfortjának és biztonságának javításához. Másrészről a termékek teljesítményének és színeinek széles skálája nemcsak a megbízhatóságot és stabilitást biztosítják, hanem segítik és arra buzdítják a tervezőket és designereket, hogy további szebb, egészségesebb és biztonságosabb épületeket alkossanak.
Kulcsszavak:  mapei  burkolat  hidegburkolat  Adesilex  P9  Fugolastic  Keracolor  GG  Keracolor  Rustic  Keraflex  Keraflex  Maxi  S1  Mapeband  Mapecrete  Stain  Protecktion  Mapegum  WPS  Mapelastic  Mapesil  LM  Mapestone  PFS2  Primer  G  Ultracolor  Plus  fugázó  hajlaterősítő  szigetelés  ragasztó  tömítő