Betonhatású padlófelületek az ipari hatás elérésére

Kutatás+fejlesztés a Mapei-nél

Mint tapasztaljuk, a 2020-as év rengeteg kihívást hozott a számunkra, mind a magánéletben, mind a munkánkban, dolgozzunk és éljünk bárhol a világban. Ez a helyzet megállíthatná a kutatást, fejlesztést, de hála a modern technológiáknak ez nem kell, hogy így legyen.
Ezért a Mapei továbbra is erőteljes lépéseket tesz a vevői igények és kivitelezői elvárások kielégítésére, egyre jobb és jobb minőségű és teljesítményű termékek előállításával.

Következzen néhány példa erre a tudatos fejlesztői szándékra.

Beltéri cementes burkolat

Manapság újra kedveltté váltak a nyers beton, vagy betonhatású felületek, elsősorban a minimalista, ipari belsőépítészeti hatás elérése miatt, aminek egyik zászlóshajója a Mapei Ultratop beltéri rendszere.

Mapei Ultratop beltéri rendszer
Betonhatású padlófelületek az ipari belsőépítészeti hatás elérésére

Az öntött Ultratop és glettelt Ultratop Loft cementes anyagok már sokszor bizonyították, hogy egy jó szakkivitelezővel fantasztikus belsőépítészeti alkotások jöhetnek létre. Viszont egyre nagyobb nyomás érkezett a megrendelők részéről színezésre és a kültéri felhasználhatóság megoldására.

Számos projekt esetében előfordult, hogy a tervező az egységes, holisztikus bel- és kültéri hatást álmodta meg és ehhez kereste meg a megfelelő agyagokat, számos kihívás elé állítva a kutatókat.

Milyen kihívásokat kellett leküzdeni?

Termékszínezés
Általános probléma a termékek színezésével kapcsolatban, hogy a helyszínen tapasztalt körülmények nem hasonlítanak azokhoz a labor körülményekhez, amiket a kutatók használnak és megszoktak munkájuk közben.
Tehát olyan technológiákat kell létrehozni, amelyek képesek hiba nélkül helytállni bármilyen körülmény közepette, betartva a technológiai utasításokat és ajánlásokat.

Ugyanez a helyzet az Ultratop Loft színezésével, melynél a legéletszerűbb megoldást választották. Az alapanyag cementes por glettet a 20 kg-os papírzsákból új kiszerelésbe, 4x5 kg-os alu zsákba csomagolták, ezzel elérve az optimális keverési arányhoz alkalmas mennyiség kimérés nélküli pontos adagolását és megnövelték a termék szavatossági idejét 12-24 hónapra.

A színező paszta így már nem 20 kg termék kötelező lekeverését teszi szükségessé az egységes szín eléréséhez, hanem 5 kg-ként kell a keverést elvégezni, ami a gyors kötésidő miatt komfortosabbá, kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé teszi a munkát.
Ezzel a rendszerrel 5 szín helyett több, mint 120 színt tudnak biztosítani a dizájnereknek.

Kültéri cementes burkolat

Az Ultratop cementes önterülő habarcs beltéri körülmények között már számos esetben bizonyította, hogy mind felületi megjelenésben - legyen az natúr, csiszolt vagy terrazzo - mind műszaki teljesítményében is egyedülálló.

De egészen más a helyzet, ha kültéren akarunk használni egy ilyen terméket, mivel a természet nem gyakran állítja elő számunkra a beltéri körülményeket, mint például állandó hőmérséklet, huzatmentes légtér, árnyékolt felületek, száraz, páramentes alapfelület.

Azért egyedi az Ultartop Outdoor termék, mert +5...+35 °C-ig használható, alkalmazkodva a kültéri viszonyokhoz. Az alapfelületek páraáteresztő képességének megtartása érdekében pedig a Primer SN normál epoxi alapozót leváltotta a Mapecoat I600W vizes epoxi alapozó.
Kötési ideje 50-60 perc és járható már 3-4 óra után, ami elősegíti a gyors és hatékony munkavégzést.
A termék egy alapszínben - standard szürke - érhető el, ami az egyik legkedveltebb szín a felületképzésben a belsőépítészeknél.

Mapei Ultratop Outdoor kültéri rendszer
Betonhatású padlófelületek az ipari belsőépítészeti hatás elérésére

A Mapei kutatás+fejlesztés részlege - ahogyan a múltban, most is és a jövőben is - azt az egy célt szolgálja, hogy a megrendelők és a kivitelezők elsőre végleges megoldást kapjanak projektjeikhez, és a felhasználók örömmel vegyék tulajdonukba a kiváló anyagokkal kialakított tereket.

A hírben szereplő termékek
Ultratop aljzatkiegyenlítő
 
Ultratop aljzatkiegyenlítő

Önterülő, ultragyorsan szilárduló kiegyenlítőanyag speciális hidraulikus kötőanyagokkal, 5-40 mm közötti alkalmazható vastagsággal kopásálló padlók kialakításához.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Primer SN alapozó
 
Primer SN alapozó

Kétkomponensű, töltött epoxi alapozó, amely alkalmas epoxi- és poliuretán Mapefloor rendszerek tapadásfokozására, továbbá cementes és terrazzo burkolatok alapozására ipari környezetben.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Alapozók, kötőhidak
Alapozók, kötőhidak
Ipari padlók, ipari padlóbevonatok
Ipari padlók, ipari padlóbevonatok
Aljzatkiegyenlítők
Aljzatkiegyenlítők
Ragasztók, fugázóanyagok
Ragasztók, fugázóanyagok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...