20 éves a magyarországi Schiedel

Biztonságos és hosszú élettartamú kéményrendszerek

A Schiedel kéménytechnika húszéves magyarországi piaci jelenlétének eredménye, hogy országszerte számtalan családi és társasházban a biztonságos és hosszú élettartamú Schiedel kéményrendszerekkel kerül a füstgáz elvezetésre.
Ezek a kéményrendszerek komplett megoldást jelentenek: a pincétől a padlásig, és a tetőn túl is. A széles méret- és típusválaszték lehetővé teszi, hogy minden tüzelőberendezéshez tökéletesen illeszkedő kéményt ajánlhassanak: a hőszigetelt egyedi kéményrendszereket (Schiedel ADVANCE, ABSOLUT és UNI*** Plus típusok), a gyűjtő rendszerű Quadrot, az alacsony füstgáz-hőmérsékletű és kondenzációs kazánokhoz egyedülállóan illesztett Avantot (egyedi rendszerű) és Multit (gyűjtő rendszerű).
Az ADVANCE kémények bármilyen tüzelőberendezéshez illeszthetők, és akár egy későbbi időpontban tervezett kazáncsere vagy fűtőanyag váltás esetén is többletköltség nélkül szolgálják a fűtési rendszer korszerűsítését. Az ABSOLUT kéményrendszer a magyar piacon egyedülálló, mert kiegészítő alkatrészekkel az alacsony energiaigényű, illetve passzívházakba is beépíthető.
A Schiedel szerelt fémkémények alkalmazási területe igen széleskörű: a felújítási piacon a falazott kémények bélelésére, a Termofor kémény kiváltására (PRIMA PLUS típus), a többszintes épületek kémény-felújítására és utólagos szerelt kéményként, a hiányzó kémény pótlására ajánlják (KERASTAR, ICS és PERMETER típusok). Új építésű könnyűszerkezetes csarnokok és ipari létesítmények esetében új kéményként is ideális megoldást kínálnak. A szigetelt, háromhéjú kémények az utóbbi időben a modern és egyedi családi házak különleges épületelemeként válnak egyre népszerűbbé. A KERASTAR és a PERMETER kéményrendszerekkel nem jelent problémát sem a későbbi kandalló-beépítés, sem pedig a kémény kialakítása: akár felújításról, akár át- vagy hozzáépítésről van szó.

Számos kiegészítő alkatrész szolgálja a tartósságot és a biztonságot:
  • Az esővédő sapka óvja a kéménybélést a heves esőzések idején.
  • A kéménytámasztó szerkezet megnöveli a kémény stabilitását és biztonságát a tetőáttörés helyén. A támaszelemeket a szarufák fölé, alá vagy közé lehet felszerelni.
  • A köpenytégla sarokfurataiba beépíthető megerősítő szárakkal biztonságosan és egyszerűen megnövelhető a kémény tetőn kívüli részének stabilitása.
  • Az UNI kéményfej elem és a rostbeton kéményfej időjárásálló és esztétikus megoldást kínálnak a kémény tető fölött látható szakaszára.
Esővédő sapka
Kéménytámasztó szerkezett
UNI kéményfej elem

A Schiedel univerzális kéményei minden fűtőanyaghoz, valamint az összes jelenlegi és jövőbeli fűtési technológiához alkalmasak. A kiváló minőségű alapanyagokból készülő, kompatibilis kéményelemek a füstben keletkező agresszív anyagokkal szemben ellenállóak, a rendszer füsttömör és tűzbiztos.

Energiahatékonysági ötleteket, aktuális információkat és a szaktanácsadók elérhetőségeit keresse a www.schiedel.hu oldalon!

A Schiedel kéményekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Schiedel Kéménygyár Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
Kategóriák
Kémények
Kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...