Schiedel Akadémia

Új oktatási központot épített a Schiedel Ausztriában

Schiedel Akadémia
Schiedel Akadémia


2018. április 28-án nyitotta meg kapuit a Schiedel legújabb és legnagyobb Oktatási Központja a felső-ausztriai Nußbachban. A beruházás rekordnak számító gyorsasággal, mindössze hat hónap alatt valósult meg.A Schiedel alapítása óta élen jár a kéménytechnikában és fejlesztéseivel a mai napig irányt mutat a kéménypiacon. A cég életében a kezdetektől központi szerepet kapott a színvonalas szakmai képzés. Évente közel ötezren vesznek részt az oktatásokon, ahol megismerhetik a legkorszerűbb technológiákat. Építőanyag kereskedők, kivitelezők és tervezők egyaránt megfordulnak a méltán népszerű kurzusokon.

Az új Oktatási Központ 755 m²-en terül el, ebből 400 m²-en kerültek kiépítésre azok az oktató- és bemutatótermek, laborok, melyekben az elméleti ismereteken túl gyakorlati oktatásokat is tartanak. A képzéseken nem csak a Schiedel kínálatában szereplő valamennyi kéményrendszer típus bemutatására van lehetőség, de a legújabb KINGFIRE kandallórendszerek is kiállításra kerültek.
Ennek az egyedülálló termékfejlesztésnek az a lényege, hogy a kandallót közvetlenül a kéménybe integrálták. A kettő az egyben megoldás azonnal népszerű lett a házépítők és a designerek körében is, hiszen ötvözi a modern, esztétikus megjelenést a praktikummal.

Schiedel kandallórendszerek
Schiedel kandallórendszerek


A Schiedel a BMI Group tagja, mely az európai lapos- és magastetős, valamint a vízszigetelési piac legnagyobb gyártója.
A BMI rövidítés a Braas-Monier és az Icopal nevek kombinációjából tevődik össze.
A BMI Group 40 országban 154 telephelyen 11 ezer munkavállalóval világszerte meghatározó építőanyag gyártó és forgalmazó. 15 brandet képvisel. A BMI ismert, magyarországi márkái a Bramac, az Icopal (korábban Villas) és a Schiedel.

BMI Group
BMI Group


Amennyiben a Schiedel kéményrendszerekkel kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Schiedel Kéménygyár Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Schiedel épített kémények
7 termék

A Schiedel kéménytechnika csaknem húszéves magyarországi piaci jelenlétének eredménye, hogy országszerte számtalan családi és társasházban a biztonságos és hosszú élettartamú Schiedel kéményrendszerekkel kerül a füstgáz elvezetésre. Ezek a kéményrendszerek komplett megoldást jelentenek: a pincétől a padlásig, és a tetőn túl is. A széles méret- és típusválaszték lehetővé teszi, hogy minden tüzelőberendezéshez tökéletesen illeszkedő kéményt ajánlhassanak: a hőszigetelt egyedi kéményrendszereket (Schiedel ADVANCE, ABSOLUT, UNI*** Plus és SR), a gyűjtő rendszerű Quadrot, az alacsony füstgáz-hőmérsékletű és kondenzációs kazánokhoz egyedülállóan illesztett Avantot (egyedi rendszerű) és Multit (gyűjtő rendszerű). Az ADVANCE és az ABSOLUT kéményekrendszerek bármilyen tüzelőberendezéshez illeszthetők, és akár egy későbbi időpontban tervezett kazáncsere vagy fűtőanyag váltás esetén is többletköltség nélkül szolgálják a fűtési rendszer korszerűsítését. Kiegészítő alkatrészekkel az alacsony energiaigényű, illetve passzívházakba is beépíthetők. Az univerzális kémények minden fűtőanyaghoz, valamint az összes jelenlegi és jövőbeli fűtési technológiához alkalmasak. A kiváló minőségű alapanyagokból készülő, kompatibilis kéményelemek a füstben keletkező agresszív anyagokkal szemben ellenállóak, a rendszer füsttömör és tűzbiztos.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Schiedel szerelt kémények
4 termék

A Schiedel Kéménygyár Kft. 2005-ben vezette be a magyar piacra szerelt kéményeit. A teljes nemesacél alapanyagú szortimentet egy ütemben mutatták be. A nemesacél fémkémények alkalmazási területei széleskörűek: a felújítási piacon a falazott kémények bélelésére, a Termofor kémény kiváltására, a többszintes épületek kémény-felújítására és utólagos szerelt kéményként, a hiányzó kémény pótlására ajánlják. Új építésű könnyűszerkezetes csarnokok és ipari létesítmények esetében új kéményként is ideális megoldást kínálnak. A szigetelt, háromhéjú kémények az utóbbi időben a modern és egyedi családi házak különleges épületelemeként válnak egyre népszerűbbé. A Construma Nagydíjas KERASTAR kéményrendszerrel nem jelent problémát sem a későbbi kandalló-beépítés, sem pedig a kémény kialakítása: akár felújításról, akár át- vagy hozzáépítésről van szó.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...