proidea.hu online termékinformációs katalógus

A nagycsaládosok építési pályázatát nemcsak támogatta a Schiedel, hanem szakszerű megoldást is javasolt a kémény választáshoz


2016. május 04.

A pályázat nyertes tervei eltérő koncepcióra épülnek, a családok passzívházat és parasztházat terveztek otthonuknak

A kémény - a falazathoz hasonlóan - a ház olyan alapeleme, amely később nem kicserélhető és egy épülő ház költségvetésének mindössze 1-2%-ba kerül. a Schiedel Kéménygyár Kft. szerint ezért is fontos körültekintően, szakemberrel konzultálva és a jövőbeli célokat is szem előtt tartva választani. Két szerencsés nagycsalád most Győr-Moson-Sopron megyében kap segítséget építkezéséhez.

A nagycsaládosok részére tavaly hatodik alkalommal meghirdetett építési pályázat, a Nagy Családi Ház 2016. évi mindkét nyertese Győr-Moson-Sopron megyében tervezi felépíteni új otthonát. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének pályázatát immár hat éve támogatja a Schiedel Kéménygyár Kft. Részvételük természetes csakúgy, ahogy a kémény is a fűtési rendszer, így a családi otthon melegének elválaszthatatlan része.

A kiírt tenderen már engedélyeztetett, kész tervekkel indulhattak a jelentkezők. A győztesek tervei alapján és a velük folytatott egyeztetések során felmerülő valamennyi igényre igyekezett a Schiedel megoldást javasolni.
"A két új nagy-családi-ház tervei két egymástól homlokegyenest eltérő koncepcióra épülnek, így izgalmas feladattal szembesültünk. Győrújbarátban egy maximálisan energiahatékony passzívház a cél, míg Pannonhalmán - világörökségi környezetben - kis parasztházat álmodtak meg jövőbeli lakói" - meséli Degovics Richárd, a Schiedel szakértője.

Győrújbarát - passzívház
Az első esetben a Schiedel szakembereinek figyelembe kellett venniük az épület energetikai besorolását, és az ebből adódó építési kritériumokat. A passzívház jelleg megköveteli a hőhídmentességet, amely alól a kémény sem lehet kivétel.
"Ezek alapján természetesen adta magát a választás: itt csak a legmodernebb termékünk kerülhet beépítésre, amely kazánválasztás szempontjából is tökéletes függetlenséget tesz lehetővé" - mondta el Degovics Richárd, majd a termék előnyeivel kapcsolatban hozzáfűzte: "ez a kéményünk alkalmazható bármely tüzelőberendezés és tüzelőanyag esetében így a fűtési módot is szabadon változtathatja a ház tulajdonosa. Európában egyedülláló kéménytípust építünk be a Bóka család házába, amely a kiegészítő alkatrészekkel a fokozott hőszigetelésű és a legmodernebb, minősített passzívházakba is beépíthető."

Betervezett kémény: Schiedel ABSOLUT16 6,33 fm komplett kémény
Pannonhalma - parasztház
A pannonhalmi parasztház kéményének megválasztásakor más szempontok érvényesültek. A világörökségi területen épülő házra vonatkozóan számos olyan előírás létezik - épületmagasság, külső megjelenés -, amelyek behatárolták a választási lehetőségeket. Itt az általános szempontokon túl a kandallófűtéses családi fészek lakóinak biztonsága számított.
Bár a ház külső megjelenésében tradicionális, modern építőanyagok felhasználásával épül. A korszerű, hőszigetelt falazat és tető, minőségi nyílászárók révén az épület légtömör lesz és "természetes" szellőzés hiányában a lakásban keletkező pára, szén-dioxid és minden más szennyező anyag a falakon belül marad. "A fűtési rendszer részeként a kéménnyel szemben elvárásként jelentkezett, hogy a fafűtéssel járó extrém terhelést bírja, és a kandalló levegőutánpótlását is képes legyen biztosítani" - érvel Degovics Richárd. "A Vastag család házába ezért egy szellőzőkürtővel rendelkező, nedvességnek, savaknak és a kandalló időszakos használata miatt a váltakozó hőmérsékletnek tartósan ellenálló kéményt ajánlottunk."

Betervezett kémény: Schiedel ADVANCE20L 7,33 fm komplett kémény
A Schiedel ABSOLUT és Schiedel ADVANCE kéményrendszerek letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképekre. Ha árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni a Schiedel Kéménygyár Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Postacím: H-8200 Veszprém, Kistó u. 12.
Telefon: +36 88 576 700
Fax: +36 88 576 704
E-mail:
Web: www.schiedel.hu
Győrfi Miklós
műszaki szaktanácsadó +36 30 956 0863
   
   
   
A Schiedel Kéménygyár Kft. termékei CE minősítéssel, a cég ISO9001-es minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkezik. A magyarországi képviseletet a veszprémi székhelyű Schiedel Kéménygyár Kft. látja el. A gazdasági társaság 1992.02.28-án alakult, fő tevékenysége a samott béléscsöves, szigetelt kéményrendszerek gyártása és értékesítése.
További hírek a Kémények termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  schiedel  kémény  kéményrendszer  épített  kerámia  fűtéstechnika  nagycsaládosok  passzívház  parasztház  absolut  advance