Letöltések

MEVA FormSet rendszerfüggetlen tartozékok  - általános termékismertető

általános termékismertető

pdf 4.0 MB
MEVA FormSet rendszerfüggetlen tartozékok
 
MEVA FormSet rendszerfüggetlen tartozékok  - műszaki adatlap

műszaki adatlap

pdf 11.2 MB angol
MEVA FormSet rendszerfüggetlen tartozékok
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése

MEVA FormSet

A MEVA rendszerfüggetlen kiegészítő termékei okos megoldásokat nyújtanak úgy a falvéglezárás, rögzítés és átkötések, mint az újra beépíthető falkizárások esetére, hogy a következő projektje ebben a vonatkozásban a lehető legegyszerűbb lehessen.

Kizárás sarokeleme

Egyszerű munkavégzés, munkabér-megtakarítás
A kizárásoknál alkalmazott MEVA megoldások nagy előnye az egyszerű kezelés, azaz segítségükkel a kizárások be- és kizsaluzása pontosan és gyorsan végrehajtható. A kizárás négy sarokeleme egy szempillantás alatt egy kizárás-készletté áll össze. A zsaluhéjak különböző hosszúságának köszönhetően ezek sokoldalúan felhasználhatók. Optimális eredmények eléréséhez javasolt a sarokléceket a zsalura rögzíteni. 

Rugalmasan és gyorsan 
A MEVA kizárás sarokelemeinél egyaránt alkalmazhatók a kisebb ellenmenetes orsók, vagy akár a nagy EuMax födémtámaszok is. A kizárások szélességét és hosszúságát a zsaluhéj hosszúsága határozza meg. Alapvetően a 20, 24, 25 és 30 cm-es szokványos falvastagságok állnak rendelkezésre - külön rendelésre más falvastagságok is szállíthatók. Az alkus műanyag zsaluhéjak alkalmazása is lehetséges.

MEVA ékek
A zsalukapcsoknál már megismert és gyakorlatilag elveszíthetetlen MEVA-ékekkel együtt a kizárás négy sarokeleme az egész kizárás nyitására és zárására szolgál. A kizárás sarokelemeit a zsaluhéjra csavarozzák fel és az integrált ékekkel rögzítik, így nem veszhet el semmi.

Kizárás egy szempillantás alatt

A teljes kizárás-készletet a zsaluhéjjal együtt a saroklécek segítségével a zsalura helyezik. A frissbetonnyomást az ellenmenetes orsó veszi fel. A zsaluzatot zárják és feltöltik betonnal. Egy szempillantás alatt elvégezhető a többi munka: a zsaluzat és az ellenmenetes orsó kioldása, ékek lazítása, illetve a zsaluhéjak eltávolítása.

MEVA FormSet kizárás alkalmazása
MEVA FormSet kizárás alkalmazása

Átkötési módok

A MEVA egy- és kétoldali zsaluzáshoz használható sokoldalú és ötletes átkötési módszereinek segítségével biztonságosan, gyorsan és könnyen rögzíthetők az elemek, az átkötőrudak és a MEVA-széllezárások.

A MEVA átkötési módjai sokoldalú felhasználási lehetőségeket és egyszerű kezelést biztosítanak többek között a következő területeken:

  • alaplemez támasztóbak felhasználásánál (szimpla és dupla anker, valamint átkötőrúd tartó)
  • elemek rögzítése (spirálanker)
  • támasztókonzolok rögzítése (duplafejű talajszeg 25/480)
  • betonozott lehorganyzók toldása (összekötőanya)
  • húzóerő meghatározása (erőmérő cellák)

 

MEVA átkötőrúd tartó
MEVA átkötőrúd tartó

Átkötőrúd tartó, DW 15 - DW 26,5
Az átkötőrúd tartó a felső vasszerelésekhez való rögzítésre szolgál, 45°-os szögben hajlított és integrált állítócsavarral rögzíthető. Ezáltal az integrált állítócsavar segítségével DW 15, DW 20 és DW 26,5 méretű átkötőrudak felvételére szolgál. Különösen alkalmas a MEVA támasztóbakokhoz.

 

MEVA gyorsanker DW15
MEVA gyorsanker DW15

Gyorsanker, DW 15
A DW 15-ös gyorsanker  az optimális megoldás a biztonságos lehorgonyzás létrehozásához 18-as tányéros orsóval, vagy DW 15-ös átkötőrúddal az oldaltámaszokhoz, védőrács sarokcsatlakozásokhoz, továbbá egyoldali zsalukitámasztáshoz és sok más felhasználási lehetőséghez.

A DW 15-ös gyorsanker (SW 17) az anker-koronggal együtt csavarbehajtóval vagy racsnis kulccsal kicsavarozható, és a következő betonozáshoz újra felhasználható. Mivel a spirálrugó a betonban marad, a következő felhasználáshoz egyszerűen új spirálrugót kell helyezni az ankerre.

 

MEVA szegezhető csatlakozó
MEVA szegezhető csatlakozó
Szegezhető csatlakozó
A látványbetonhoz alkalmazható DW 15-ös szegezhető csatlakozó piros műanyagból készül és DW 15-ös átkötőhüvelyek zsaluhéjhoz való rögzítésére szolgál.

 

MEVA látványbeton dugó
MEVA látványbeton dugó

Látványbeton-dugó
A DW 15-ös látványbeton-dugót a látványbetonhoz alkalmazható szegezhető csatlakozó végleges lezárására használják.  A + B betonragasztóval rögzítik.

Széllezáró rendszerek

Meggyőző részletek
A kiugró födémszakaszokhoz, födémszélek zsaluzásához és kiszögellésekhez a MEVA okos megoldásokat kínál az építkezésen felmerülő összes feladathoz. 

MEVA támasztókonzolok
MEVA támasztókonzolok
Támasztókonzolok – lejtőn is biztonságosak
Az egyszerűen kezelhető támasztókonzolok két méretben kaphatók. Az SK 80-as támasztókonzolok max. 80 cm magasságú széllezárás, az SK 150-es támasztókonzolok pedig max. 150 cm vastagságú alaplemez széllezárására szolgálnak. Az akár 15°-ot is elérő fokozatmentes döntési lehetőségnek köszönhetően lejtésben is alkalmazhatóak. Az összecsukható konzolok helytakarékosak és szállításuk egyszerű.
MEVA széllezáró konzol födémrészekhez
MEVA széllezáró konzol födémrészekhez

Széllezáró konzol kiálló födémrészekhez
A max. 50 cm mélységű és max. 40 cm vastagságú konzolosan kinyúló födémek gyorsan és egyszerűen zsaluzhatóak a széllezáró konzollal. Az integrált magasságállítás révén a széllezáró elemmel fokozatmentesen és biztonságosan lehet zsaluzni. A födémszél-lezárása a MEVA-zsaluelemekkel, illetve 3S-zsaluhéjakkal, alkus műanyag zsaluhéjjal vagy deszkával történik.

 

Széllezáró sín függőleges födémszélek zsaluzásáhozA max. 60 cm vastag födémek széllezárása a széllezáró sínnel (továbbá átkötőhüvellyel és DW 15-ös ankerrel) idő- és munkadíj-takarékosan megoldható. Használhatók állvány-korlátelemmel, védőráccsal, vagy mindkettővel és ezeket egyszerűen csak a széllezáró sínbe kell helyezni. 

MEVA széllezáró sín függőleges födémszélek zsaluzásához
MEVA széllezáró sín függőleges födémszélek zsaluzásához

Korláttartó

Hatékony és egyszerű leesés elleni ­védelem
A MEVA robusztus korláttartói segítségével költséghatékonyan felszerelhető a leesés elleni védelem az ellenzsaluzatra, ha csak az egyik zsaluzási oldalon vannak munkaállványok. 

Daruval való áthelyezéskor, illetve a hozzáférés könnyítése érdekében a korlátot 15°-kal kifelé lehet dönteni. A korláttartók álló és fekvő falzsaluelemekre is felszerelhetők és az integrált vízszintes ékkel könnyen rögzíthetők.

23-as Korláttartó
Az AluFix  és EcoAs rendszerekhez tartozik a speciális 23-as korláttartó. A MEVA-állvány-korlátelem és a védőrács kombinációjából így az EN 13374 A osztály szerint bevizsgált leesés elleni védelem építhető. 

MEVA korláttartó
MEVA korláttartó

Több helyre van szükség a betonozáshoz? Nem gond: Az ék áthelyezésével 15°-kal megdönthető a korláttartó. 

MEVA FormSet rendszerfüggetlen tartozékok
MEVA korláttattó felhelyezése integrált ékkel

A korláttartót a integrált ékkel erősítik fel a zsaluprofilra. 
A biztonságos csatlakozóelem az összes MEVA állvány-korlátelem vonatkozásában a MEVA védőrácsokhoz hasonlóan az EN 13374, A osztály szerint bevizsgált.

 
Kapcsolódó hírek
Fenntarthatóság és csúcstechnológia a MEVA új regionális logisztikai központjában
Fenntarthatóság és csúcstechnológia a MEVA új regionális logisztikai központjában
XXI. századi technológiával épült, és hasonló elvek mentén kezdte meg működését a MEVA Zsalurendszerek Zrt. Dunakeszin, zöldmezős beruházásban létrejött új magyarországi telephelye.
Fenntarthatóság és csúcstechnológia a MEVA új regionális logisztikai központjában
MEVA Zsalulenyomat magazin 2023 március
MEVA ZsaluLenyomat magazin 2023 március
Szakmai információk profiknak
MEVA ZsaluLenyomat magazin 2023 március
Új dimenzió a zsalutervezésben - Alagút I. ütem
Új dimenzió a zsalutervezésben
Hasznos segítséget kapnak a kivitelezéshez a MEVA zsalukat használó kivitelezők
Új dimenzió a zsalutervezésben
Elindult a MEVA rendhagyó megoldásokkal kialakított webshopja
Elindult a MEVA rendhagyó megoldásokkal kialakított webshopja
Korszerű zsaluzatot mindenkinek
Elindult a MEVA rendhagyó megoldásokkal kialakított webshopja
Zsalutechnológia: közeledünk Európához
MEVA zsalutechnológia: közeledünk Európához
Jól érzékelhető trend, hogy az európai értelemben korszerű zsalumegoldások már a magyar építkezéseken is megjelennek
MEVA zsalutechnológia: közeledünk Európához
További termékek a cégtől
MEVA munkaállványok
 
MEVA munkaállványok

A munkaállványok alkalmazhatóak kőműves munkálatokhoz, betonozó állványként, valamint függőleges vasbeton műtárgyak zsaluzásához.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MEVA alkus zsaluhéj
 
MEVA alkus zsaluhéj

A MEVA találmánya a 2000 óta alkalmazott, 100 %-ban famentes, számtalanszor felhasználható és újrahasznosítható műanyag alkus zsaluhéj. Legyen szó csavart, ívelt, lekerekített vagy döntött geometriáról, az előre meghajlítható, formázható „alkus” műanyag zsaluhéjjal ez egyszerűen és gyorsan elkészülhet. Ökológiai szempontból is kedvező, bármilyen formára, térgeometriai alakzatra alakítható, regenerálása után számtalanszor felhasználható, környezetkímélő zsalutechnológia.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
EcoAs falzsalu AluFix falzsalu AluStar falzsalu StarTec  falzsalu
 
MEVA falzsaluzat
8 termék

A különböző falzsalu rendszerek egymással jól kombinálhatóak, magas- és mélyépítésben egyaránt alkalmazhatóak.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
MEVA MAC kúszózsaluzat MEVA MGC vezetett kúszórendszer
 
MEVA kúszózsaluzat
2 termék

Magas épületek zsaluzására alkalmas kúszórendszerek.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
MevaDec födémzsalu
 
MevaDec födémzsalu

A MevaDec új generációjának összes komponense kisebb súlyú, rendkívül egyszerűen tisztítható, valamint könnyebben kezelhető és mindemellett továbbra is megőrzi a MevaDec jól bevált rendszerelőnyeit. A MevaDec elemválasztéka révén illeszkedik bármely alaprajzhoz és födémvastagsághoz. A csökkentett illesztési felületeknek köszönhetően gyorsabban felállítható. Az előre meghatározott támaszkiosztás biztonságot és optimalizált anyagkészletet biztosít.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Zsaluelemek, zsaluzási segédanyagok, állványelemek, létrák
Zsaluelemek, zsaluzási segédanyagok, állványelemek, létrák
Pillérzsaluzatok, oszlopzsaluzatok
Pillérzsaluzatok, oszlopzsaluzatok
Födémzsaluzatok
Födémzsaluzatok
Csúszózsaluzatok, kúszózsaluzatok, alagútzsaluzatok, hídzsaluzatok
Csúszózsaluzatok, kúszózsaluzatok, alagútzsaluzatok, hídzsaluzatok
Betontechnológiai gépek, habarcskeverő gépek
Betontechnológiai gépek, habarcskeverő gépek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...